ТТ+ТА - схема підключення

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем doroshenko1977, 3 чер 2013.

1. Іван 55555

Іван 55555 Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    лінійне розширення збільшується,провисають труби,зменшується експлуатаційний срок.та й ми не знаєм,що за поліпропілен там змонтований.якість таки може в рази відрізнятися у різниx труб.я про дешевий Китай.
    --- добавлено: 23 жов 2016 у 11:21 ---
    у мене особисто,ще проблем з поліпропіленом не було,але те що я бачив на фото!!!!!ділилися колеги,дає повід задуматися.

Останнє редагування модератором: 31 жов 2016
  2. ВолодимирГудзь

ВолодимирГудзь Стажер

Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    4
    @Іван 55555, трубы - армований фират, я задумувався над низькотемм СО але поки фiнансiв на це немае, та i на скiльки я розумiю економii палива я не отримаю, тiльки знижу температуру експлуатацii

3. Іван 55555

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    до низькотемпературноі системи відноситься "тепла підлога" і тут може бути економія,так як ми можемо понизити внутрішню температуру,а наше тіло буде себе почувати,як при радіаторному з вищою температурою в кімнаті.відповідно ми зменшимо тепловтрати.тому краще утепліть добре будинок,і ймовірніше ніякиx радіаторів доставляти не потрібно буде.

s_fly подобається це.
  4. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    5 років, температура за 80, тиск 4..5 бар.
    WP_20161009_22_29_35_Pro.jpg
    Ще рік би стояли. Зовнішний шар ще добре живий.
    Був би тиск двічі менший, строк був би тричі довший. А Фірат для таких умов вказує строк, скільки системи не живуть.

meroro та Іван 55555 подобається це.
  5. Іван 55555

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    майже закінчив теплотрасу поліпропіленом,розраxункову температуру заклав 65С.макс 70С.одне місце можна опекти притулившись до радіатора при 75С.

6. Энки

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    З людини хєровий термометр, але тепленького, ми можемо досить точно дві межі встановлювати рукою. Все тепле до 60 Цельсія, сприймається теплим. На 60 і вище, з'являються больові вічуття. За температури 80 і вище, вмикається захисний рефлекс - рука самовільно смикається "не можна втримати руку" кажуть, але опіків ще нема.
    Якщо відчуваєш вже гаряче - то вже більше 60. Якщо руку втримувати важко, але рука не травмується - то вже за 80.
    Є ще, звісно, природні межі. Все що холодніше власної температури рук - 34..35 - то вже є "холодним", ну і нижче +8 відчувається пекуча "ломота" - якщо занурювати руку у рідину, або міцно вхопитися за метал.

7. Іван 55555

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    саме це я мав на увазі.тільки смикатися може інше місце:).травми не буде,але і радісниx спогадів також))

8. Энки

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Так справа в тому, що функція будь якого опалювального приладу полягає у зворотній пропорції площі приладу до його середньої температури. Тобто, чим менша площа приладу, тим вищою має бути його середня температура, навіть у добре утепленому будинку. Якщо радіатори малі, то вони мають бути гарячими.
    А вже потрібна середня температура залежить від витрат з дельтами обох середовищ.
    Якщо радіатор малий, то (все відносно) в нього має бути гаряча подача, через нього має бути мала витрата з великою дельтою.
    Якісні пластикові труби, за ствердженнями виробників, можуть і 90 градусів транспортувати, за умови низького тиску, та раніше запланованого ремонту.
    За малої витрати через радіатор та подачі з топкової у 90 град, сам радіатор ніколи не буде 90 градусів, бо там витрата рахується ліченими літрами у годину. Тоненький струмок у90 градусів не нагріє радіатор, що омивається повітрям 20 градусів, до температури 90 градусів.
    Температура у 80 градусів не є травматичною.
    Тому, вихід зкотла на систему до 90 градусів у пластикові труби - є тако собі нормою, яка може бути рекомендована. Як мало площі опалювальних приладів, то куди діватися.
    Звісно, дуже краще, коли в хаті нема поверхонь, тепліших за 50 градусів. Але для цього треба ставити радіаторів не менш ніж у 2,5..3 рази більшу кількість, ніж пишуть номінальну їх потужність на упаковці.
    Де зазвичай висить батарея на 10 секцій, треба ставити три по десять, тоді з'являється сенс від котла ставити змішувач, і ганяти великою кількістю секцій велику витрату з малою дельтою і низькою подачею.

ВолодимирГудзь подобається це.
  9. silverneo

silverneo Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.000
    Симпатії:
    858
    Адреса:
    Харьковская обл.
    Иван чисто познавательно и ради выходного дня,а зачем причандалы на радиатор засовывать,мож поберечь надо и не притулять куда попало,измеряя горячо,холодно,терпит не терпит:)

10. rondlyk

rondlyk Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.435
    Симпатії:
    1.237
    Адреса:
    Тримісто
    Не люблю "скло".

За моїми спостереженнями поліетилен за таких умов розсипається і за нижчих температур.

Энки подобається це.

Поділитися цією сторінкою