ТТ+ТА - схема підключення

Тема в разделе "Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы", создана пользователем doroshenko1977, 3 июн 2013.

1. Любко

Любко Підмайстер

Симпатии:
    23
    Температура зворотки у даний момент 52 гр.С підмішування виставляю в ручну, запаливши котел, підмішування 70 % через 40-50 хв. котел і ТА виходять на режим тем. зворотки 50 і більше, котел 60-65 підмішування ставлю на 50% і так залишаю.
    --- добавлено: 11 лис 2015 у 22:11 ---
    На мою думку, як на вулиці похолодає, і палити буду круглодобово, ( у даний час, запалюю в 16 год, два відра 20 л. грабу і горить до 23 год) то напевно на розігріту систему, підмішування напевно буде 30 %. і на котлі трамати буду не 60-65 а більшу температуру.

Вложения:

• DSCF3091.JPG
      DSCF3091.JPG
      Размер файла:
      86,5 КБ
      Просмотров:
      90
    Последнее редактирование модератором: 19 ноя 2015
  2. xslviv

xslviv Майстер

Симпатии:
    47
    Я на трьохходовий поставив сервопривід і тепер за все думає електроніка :)

Любко нравится это.
  3. Любко

Любко Підмайстер

Симпатии:
    23
    --- добавлено: 11 лис 2015 у 22:19 ---
    Ви напевно мою думку прочитали, я як раз сиджу і дивлюсь на трохходовий і думаю, що на місце ручки поставити ричаг і сервопривід ще такий ж терморегулятор, який буде підтримувати задану температуру зворотки котла.

Вложения:

• DSCF3090.JPG
      DSCF3090.JPG
      Размер файла:
      75,9 КБ
      Просмотров:
      75
  4. Іван 55555

Іван 55555 Заслужений майстер

Симпатии:
    1.140
    @Любко, от дивіться,котел прогорів,ТА низ 60С то коли температура(там де датчик стоіть)понизиться до 40С?ви просто будете маслати теплоносій між котлом і ТА,вистужуючи його.

5. Любко

Любко Підмайстер

Симпатии:
    23
    Я з Вами згідний, всі Ваші пости, уважно прочитав, планую, на майбутнє поставити терморегулятор по температурі димоходу, зима впереді, часу буде багато на вдосконалення, а про-по дерева, думаю у Вас так як і в нас, у Карпатах, проблем з деревом, у найближчих років 10 не буде. Я цього року купив 24 складо метри за 2600 грн. а як подивився у лиси, там дров море. Ділове дерево вивозять, а гілки валяються бувають в діаметрі 25-35 см. за 1 л. самогонки бери скільки візьмеш. Я маю китайський мототрактор і прицеп собі зварив, приблизно на 1,5 скл.м. та й помаленько веду заготовку. За півтора години чубатий прицеп твердої породи.
    --- добавлено: 11 лис 2015 у 23:00 ---
    Я пробував ставити 55-50 гр.С і насос то вкл. то викл. так можна буде поставити, коли на котлі буду тримати 70-80 тоді насос котел - ТА буде виключатися скоріше ніж насос системний і не буде даремно маслати теплоносій.
    --- добавлено: 11 лис 2015 у 23:02 ---
    Скиньте фото.

6. xslviv

xslviv Майстер

Симпатии:
    47
  7. Ігора

Ігора Стажер

Симпатии:
    1
    Знову повернувся до своєї схеми підключення котла ТП + ТА + газового.
    Нагадую, що на даний момент працює система з газовим котлом
    Vaillant TurboTEC Pro VUW 242, 3 контури ТП зі своїм змішуальним вузлом і батареї 9 секцій потужністю приблизно 15 кВт. Куплено котел твердопаливний Дефро 30кВт, акумулятор на 800л ( більший не помістився) і бойлер непрямого нагріву 140 літрів з теплообмінником 20 кВт. Принцип роботи теоретично такий:
    У верхній частині ТА буде термостат механічний (або електронний), який виставлений на температуру 40 С. Його замкнуті контакти будуть підєднані до газового котла ( вихід в котлі на кімнатний термостат).
    При нагріванні ТА твердопаливним котлом до 40 С, контакти розмикаються і газовий котел зупиняється.
    Вихід на контур СО регулюється триходовим клапаном HERZ CALIS-TS-RD з головкою з виносним капіляром. Скажіть, чи нормально буде працювати цей триходовик і які будуть наслідки, якшо насоси на контур бойлера і СО будуть завеликі (25-60).

Вложения:

8. silverneo

silverneo Заслужений майстер

Симпатии:
    858
    Нужна консультация,на днях будем в тестя подключать ТТК,котел обычный,мой КС-Т переделанный,СО старая,полторадюймовая труба по всему периметру,батарей нет,работает как ЕЦ так и ПЦ,открытого типа,теперь вопрос,надо делать подмес,и если надо, то какого типа,будет работать если сделать перемычку между подачей и обраткой с обычным краном,этот байпас будет стоять перед насосом через тройник,два температурника один на байпасе другой на обратке в котел,насос будет стоять на обратке,про трехходовой термостат разговор даже не идет когда тесть увидел его цену.

9. Іван 55555

Іван 55555 Заслужений майстер

Симпатии:
    1.140
    якщо буде працювати лиш на ПЦ то і перемички не потрібно.перемичка між под і звороткою підніме темп.зворотки,наскільки достатньо?методом тика та підняттям темп.подачі.але,при прогріванні системи кількість теплоносія ,який подаватиметься у зворотку здалося б зменшувати,постійно крутити краник???я б поставив двоxxодовий 1" з термоголовкою і капіляром.

Любко, silverneo и marlutsk нравится это.
  10. gucul

gucul Прораб

Симпатии:
    451
    Спитаю тут.Знайомий хоче поміняти тт котел і добавити та.
    В хаті стоїть "модний" ТА тона з внутр бойл.к.н.,на нього завязано сонячні б.,газ.к.,електротени і т.д система закрита.На віддалі окрема котельня де планується ТТК+ТА+ТО відркрита с.
    Ситуація така ,що в будинку категорочно проти радикальних змін ,в кочегарці ж я запропонував таку схему-
    схема підкл.2.jpg

Мені не подобається послідовне підключення баків,бак 2 просто виходить як буферна ємність.Питання як керувати насосами 1 і 2?
    кател 24кВт ТА по 1000л.

Поделиться этой страницей