Хліб з хлібопічки

Тема у розділі 'Готовим сами', створена користувачем Voyutichi, 25 тра 2013.

1. olly

olly Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.283
    Симпатії:
    1.207
    Адреса:
    Украина Белая Церковь
    если первое при моей комплекции мне не грозит то второе это точно. Если покупного батона хватает дня на 3-4, то хлеб заканчивается к вечеру.

leshiy_40 подобається це.
  2. Sass

Sass Заслужений майстер

Повідомлення:
    4.084
    Симпатії:
    12.381
    Жопа швидко не закінчується.. Перевірено..
    Щодо хліба, то краще, ніж свій, зроблений в хлібопічці або просто пічці, НЕ ІСНУЄ.
    Якщо цікавить дієта та похудання, то в цій темі робити нема чого.
    Хліб - завжди колорійно. Але ж смачно, що капець.
    Останнім часом фаворітом у нас є італійська фокачча. З мнясом з мангала - це дещо...

olly подобається це.
  3. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Я про буханець, що швидко закінчується.:)
    ж*па просто росте, про дієту і так ясно...(ПМЖ)

4. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Я вже декілька раз додавав бальзамічний оцет в тісто.
    Перше, що помітно, то запах опари стає більш бражним, наче в хаті на самогон стоїть.
    З вищого, хліб може трохи пухкішим і став. З цільного, наче так само.
    Але є трошки негативу - скоринка не така утворюється. Біліша, тонша, не така запашна. Грісіні виходять більш сухі, аніж хрусткі зовні, та м'які внутрі. Кислота, мабуть, інгібує запікання скоринки.

5. alisia

alisia Стажер

Повідомлення:
    14
    Симпатії:
    3
    Адреса:
    Киев
    Моя тетка печет хлеб в хлебопечке, очень вкусный. А у меня к сожалению нет такой штуки.

6. земляк

земляк Інженер

Повідомлення:
    802
    Симпатії:
    867
    Адреса:
    трускавець
    Перечитав всю тему,але так і не второпав як запобігти западанню хліба. з недавнього часу почав печи хліб в хлібопічці.Хліб смачний,але вигляд не той що мав би бути.Додаю висівок.Може хтось дасть конкретну пораду від западання.

7. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    перша причина - якість борошна, тобто замало будівельного(армуючого) матеріалу - глютену.
    Друга причина - активна діяльність дріжджів, їх "газ"просто рве тісто ще до початку запікання. Активність дріжджів особливо зростає перед самим початком випічки. Початок випічки активізує виділення вуглекислоти, яка нагріваючись разом з парою починає збільшувати свій об'єм, тобто об'єм "дірочок" в м'якуші, що при нестачі "армування" глютеном приводить до розриву цих "дірочок" з подальшим виділенням газів за межі буханки. Утримувати м'якуш нема чому і він опадає вниз.
    В мене є два способи "підняти" якість випічки так, щоб хліб не опадав.
    1. Додаю на один заміс 30 мл 9% оцту. Діє на дріжджі, сповільнює їх активність і ще якось реагує з крохмалем. Хліб ви ходить як гумовий, стоїть тиждень і не сильно черствіє, тобто врізати і вкусити можна.
    2. Буває, що не поповнено вчасно запаси оцту, тому печеться без оцту. Але слідкую за ростом тіста і додатково його"осаджую" рукою, тобто приминаю. Воно падає, але встигає повторно піднятися до початку випічки. Якщо вдруге тісто піднялося по вінця відерка - включаю програму випічки (примусово). Тісто ще 5 хв піднімається і вже потім допікається. Практикую подвійну в часі випічку, тобто при закінченні терміну випічки включаю її ще на один термін. Хліб виходить смачніший (може це вада моєї пічки).

На хорошому борошні все це зайве, перевіряв. Хороше борошно з Миколаєва і Херсону, краще від польського. А я печу з Воютицького борошна, тато виростив..:)

captain Grey, ghost_lv та Энки подобається це.
  8. slavko.malynovsky

slavko.malynovsky Інженер

Повідомлення:
    685
    Симпатії:
    634
    Адреса:
    Львівщина
    А ви, пане Роланд, розкажіть свій рецепт, може щось і порадимо, ми користуємось хлібопічкою більше шести років.

9. Nikodimka

Nikodimka Інженер

Повідомлення:
    324
    Симпатії:
    735
    Адреса:
    Украина. Николаев
    Еще одна причина "западання хліба"- жидкий колобок, то бишь много жидкости.
    В Одессе хвалят муку КМ (КиївМлин).

10. captain Grey

captain Grey Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.733
    Симпатії:
    3.821
    Адреса:
    Суми, Україна
    А у мене хліб доволі пухкий(тільки не житній) і справа у тому, що я дуже точно дотримуюсь порядку закладання інгредієнтів і норми. Раніше просто перемішував всі сухі інгредієнти на столі і засипав до форми - хліб "сідав". Спробуйте витримати порядок та норму.
    ...
    Пару секретів, які видала моя сестра.
    - використовувати замість води "зливну" воду з-під вареної картоплі, але треба наполовину меньше солі;
    - воду розвести з пивом, але кількість витримувати;
    - замість сухого молока додавати рідке, але кількість рідини повинна залишатись у нормі;
    - у паску додавати цедру лимону, натерту на терці (стирати тільки жовту шкірку, до білої).

oksan2006, Nikodimka та slavko.malynovsky подобається це.

Поділитися цією сторінкою