Щодо покупки газового котла в інтернет-магазині: дійсно в інтернеті можна знайти котел дешевше ніж в магазинах чи гіпермаркетах, але перед покупкою у них треба питати чи можуть вони надати всі необхідні документи для "газ контори" а це крім технічного паспорту який лежить в коробці ще і сертифікат якості, а також, треба договір на сервісне обслуговування того чи іншого газового котла. Як зясував я, то не на всі котли які є у продажу, даний договір можна намалювати з любою сервісною фірмою. По факту, купував "Вісман" і лише в одному інтернет-магазині мені змогли чітко і бистро все надати.
Купив собі я кoтел Ariston CLASS 24 FF в наших партнерів за 4800 грн, а телефонував в Ariston так ціну загнули на 600 грн більшу. Дали мені сертифікат на безкоштовний запуск котла. Так не можуть запустити мені котел тому що потрібно від газкантори акт про виконані роботи.Пішов в газкантору написав заяву на підключення котла та заплатив 190 грн майстру за те що він підключив газовий шланг до котла, після 10 хв підключення майстер пише мені акт про тещо все підключив та перевірив. Та знайти майстрів які б залили воду мені в батареї. Арістон це не виконує. Їхній майстер приходить включає вилку в розетку дивиться на датчики та видає гарантію на обслуговування. Все.
Цікавий у нас народ. Спочатку сує вилку у розетку, а потім начинає думати, а для чого це. Ви інструкцію до котла хоч читали? Якщо б уважно прочитали, то уже давно воду в батареї (радіатори) самі залили б, це підсили навіть пятикласнику після полученої інформації.
Я вважаю що цією роботою повинні займатись майстри які знають толк. Взагалі комунікації це благо для людини яке коштує дуже дорого за сьогоднішніми мірками. Жодний монтажник не взмозі здати обєкт без хабаря та кучу паперів... В нас Україні інстанції не бачуть помилок до тих пір поки їм це потрібно, як приходить час то ... ... по всім пунктам. І малює цифри чуть не з потолка...(((