Своїми руками Сонячний водонагрів простий як двері

Тема в разделе "Гелио и геосистеми", создана пользователем 3tON, 26 мар 2013.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосование закрыто 18 апр 2013.
  1. Так

60,0%
  2. Ні

40,0%
  1. 3tON

3tON Майстер

Симпатии:
    26
    Ви вириваєте рядки з тексту. Почитайте уважніше, то було про іншу систему.
    --- добавлено: Apr 13, 2013 10:40 AM ---
    Моя вам порада зробити щось подібне, не важливо які будуть труби, і зєднати з штатним водопроводом таким чином щоб підігріта вода з горища входила у колонку. Плюс такої системи у тому що колонка завжди догріє воду до комфортної але затратить менше газу. Припустимо з водопроводу у нас приходить вода з температурою 10 градусів а з горища в не жаркий день 30, колонка догріває до 50. Отже газом ми догріємо 20 градусів а без системи потрібно гріти 40 градусів. Отже витрати газу падають в два рази. (Цифри наближенні і плавають відносно сезону і освітленості)
    Я і тут все придумав. Мені не потрібен теплоакумулятор на місяці роботи щоб гріти воду зимою. Я акумулюю тепло в мертві американські президенти, економлячи кошти на нагріві води.
    --- добавлено: Apr 13, 2013 10:53 AM ---
    Почитайте уважніше як називається тема, там є слова сонячний колектор?
    А чи не залежить ця система від сонця? Чи воно зовсім ні при чому?
    Назва системи не впливає ні на що. Провів експеремент пробував називати її порізному і знаєте що змінилось? НІЧОГО.
    За вашими словами сонячних колекторів взагалі не існує, є системи повітря- вода, пластик-вода, метал-вода...
    --- добавлено: Apr 13, 2013 10:58 AM ---
    Цілком з вами згіден про об'єм води. Але почитайте на початку теми чи порахуйте скільки у мене води у системі.
    --- добавлено: Apr 13, 2013 10:59 AM ---
    Ваше законне право:Hi:

2. тепловик

тепловик Інженер

Симпатии:
    390
    Интересно получилось.Не могу сказать что гениально.Но на одном обьекте мы запускали систему теплый пол в зимнем саду дело было летом так когда просто для проверки запустил циркуляцию то обратка была просто кипяток.Этоя к тому что всетаки лучше собирать энергию непосредственно от солнца а не от воздуха.А так музчине просто респект за пробивание темы.Это говорю как практикующий монтажник и проэктировщик для дачи все

Маляр Серега и Saisan нравится это.
  3. Nicos

Nicos Підмайстер

Симпатии:
    13
    Це практично весь ваш проект в наявності. Лише для підключення витратились на фітінги. В цьому разі не варто було згадувати цю сумнівну вартість виготовлення.
    Далі суттєвою помилкою вважаю зазначення цифри - 100 метрів квадратних поля
    --- добавлено: Apr 14, 2013 1:55 AM ---
    Так про це я і пишу, що в першому повідомленні занадто натягнули інтригу, а виправдати було нічим. Не виправдані цифри, що були згадані недоречно, одразу відбиваюсь охоту голосувати.
    Те що тема проста, то лише плюс
    --- добавлено: Apr 14, 2013 2:00 AM ---
    Ось про це повідомлення я веду мову. У мене враження, що у цій темі мене таки обманули.

4. 3tON

3tON Майстер

Симпатии:
    26
    Доброго дня колега (займався і я теплими підлогами і не тільки...).
    От подумайте хіба буде краще якщо я буду збирати безпосередньо від сонця?
    От виставлю я свою трубу на дах і що я отримаю? Труба буде грітись безпосередньо від сонця але площа збору проміння зменшиться до мізерної.
    Хіба так буде ефективніше?
    --- добавлено: Apr 14, 2013 10:00 AM ---
    Звучить так наче у мене були заводські сонячні колектори. Я вказував вище ціну труби на данний момент це 4,6 за метр. Якщо взяти 75 метрів труби це буде 345грн. Ви зможете за такі гроші зібрати сонячний колектор (працюючий) і настільки ефективний як моя система?
    Зібрати повірю, ефективність ні.

Поясніть у чому ця помилка? В ККД? Якою формулою ККД поєднується з площею? Поясніть.

Де саме? У чому обман?
    --- добавлено: Apr 14, 2013 10:01 AM ---
    Ок. Давайте зайдемо з іншої сторони.
    Скільки людей зможуть самі зробити сонячний колектор (працюючий)? Скільки на це піде часу?
    Скільки людей зможуть самі розмотати трубу? Скільки на це піде часу?
    --- добавлено: Apr 14, 2013 10:10 AM ---
    Давайте проведемо теоретично практичний експеремент.
    Збираємо два однакових сонячних колектора по 1 метру квадратному кожен.
    Ящики задня стінка і бока яких утепленні мін ватою, спереду скло.
    Всередині бляха пофарбована в темний колір і мідна труба однакового розміру.
    Різниця лиш у тім, що в одному колекторі труба припаяна до бляхи,
    а в іншому просто вільно знаходиться(Ваша улюблена воздух вода).
    Я так розумію, що за вашими мірками з припаяною трубою колектор буде мати більшу потужність?
    --- добавлено: Apr 14, 2013 10:12 AM ---
    Чекаю відповідей:) і на протязі дня відпишу. Певний час порозглядаємо ці дві конструкції задля розуміння процесу:Hi:
    --- добавлено: Apr 14, 2013 10:16 AM ---
    На рахунок голосування. Вважайте його закритим, просто не можу знайти цієї опції. Це на початку хотілося приза, а потім всетаки мораль перемогла. Вважаю що кожен майстер здатен заробити собі на необхідний інструмент. А витрачені кошти на призи краще спрямувати у дитячий будинок, всеж їм то більше треба.

mr.Bednarik нравится это.
  5. Нест

Нест Майстер

Симпатии:
    63
    Уверены?.. Такая конструкция будет собирать тепло только с непосредственно прилегающего участка кровли. От горячего воздуха на чердаке Вы ж ее изолируете... А куда идут потери, когда нет солнца? Основная часть - через кровлю, наружу. И зачем тогда минвата?

6. 3tON

3tON Майстер

Симпатии:
    26
    Я мав наувазі, що мінімальний повітряний проміжок лишається. І в мене покрівля гріє горише, а не навпаки, тому ми не ізолюєм трубу від гарячого повітря на горищі. А мінватою дахи утепляють щоб взимку холодно не було. Це просто варінат як покращувати без лишніх затрат якщо і так дах потрібно утепляти.

7. Нест

Нест Майстер

Симпатии:
    63
    А крыша у Вас радикально черного цвета? Если нет, то черная труба будет собирать энергию заведомо эффективней. И температура ее может быть выше (пока светит солнце). Необходимо только хоть как-то прикрыть от ветра обратную (неосвещенную) сторону трубы. За день такая труба успеет прогреть находящуюся в ней воду несколько раз...
    --- добавлено: Apr 14, 2013 11:07 AM ---
    Днем - да, а ночью - таки навпаки... :)
    Еще инфа для размышлений: среднепотолочная мощность солнечного излучения по Украине 1 кВт/кв.м. 100 квадратов = 50-100 кВт (теневая сторона?) 1 кВт.ч нагревает куб воды на 1.2 градуса (грубо). Прикиньте сколько реально энергии Вы используете... Отсюда и КПД... Самые фиговенькие коллекторы летом дают КПД на уровне 40-60%. Вывод: тот же результат можно достичь жестяным/алюминиевым бидоном на 50 л, выкрашеным в черный цвет.

8. 3tON

3tON Майстер

Симпатии:
    26
    :)
    Де береться гаряче повітря на горищі якщо дах ми ізолювали мінватою? У нас там стоїть 120 кіловатна газова пушка?rofl
    За ніч безперечно згіден.
    За чорну трубу зараз порахуємо без лірики
    --- добавлено: Apr 14, 2013 11:19 AM ---
    Площа труби
    --- добавлено: Apr 14, 2013 11:32 AM ---
    75 метрів довжина, діаметр 32мм.
    Площа = 7,536 м квадратних. З яких діє лиш половина повернута до сонця бо інша у власній тіні.
    Отже площа= 3,768 м квадратних. Є рівень інсоляції на метр квадратний прирівнюємо його до Х.
    У вас виділена потужність рівна 3,768*Х
    У мене 100* Х
    Дарую вам ККД 100%
    У мене 10%
    Ваша потужність 3,768*Х
    Моя потужність 10*Х
    Помічаєте різницю? А якщо б я вам не подарував 100% ККД?

Вложения:

9. Нест

Нест Майстер

Симпатии:
    63
    А при чем здесь мощность нагрева крыши ??? Давайте считать сколько конкретно пошло на нагрев воды. А остальное улетело в окружающую среду... ;)

10. 3tON

3tON Майстер

Симпатии:
    26
    Повернемось до експерементальних колекторів оскільки відповідати ніхто не хоче.
    Потужність виділена у них однакова! Бо однакова площа.
    Забір тепла у припаяної трубки буде кращий на таку маленьку частинку, що це буде не помітно.
    Все теплоізольоване і втеча тепла не значна, отже виділена потужність як не крути нагріє трубку і одну і другу.
    Різниця ККД в цих двох випадках буде незначною.
    З цього виходить, що площа відіграє не останню роль у зборі тепла.
    І кого я обманув на рахунок площі збору сонячного проміння моєї системи?
    --- добавлено: Apr 14, 2013 11:48 AM ---
    Ми з вами ж не про газ говоримо за який треба платити. Чи ви хочете звинуватити у марнотратництві сонячного проміння?
    Дайте відповідь яка система нагріє більше води? По моєму та яка зібрала більше потужності. Я її вже навіть з ККД вам врахував(уявним, бо вони в двох варіантів майже рівні)
    --- добавлено: Apr 14, 2013 11:57 AM ---
    Якщо ми зробили свої системи на однакових дахах то у вас улітучелось більше. Все що не попало на вашу трубу а попало просто на дах улітучельсь:Hi:
    --- добавлено: Apr 14, 2013 12:03 PM ---
    А якщо врахувати однаковий ККД то вийде 0,3768*Х проти 10*Х і це дуже близько до правди.
    --- добавлено: Apr 14, 2013 12:05 PM ---
    Отже ВОЗДУХ- ВОДА це погано чи ні? Та щей при такій простоті монтажу і затрат близьких до 450 грн

Nepal.Ua нравится это.

Поделиться этой страницей