Своїми руками Сонячний водонагрів простий як двері

Тема в разделе "Гелио и геосистеми", создана пользователем 3tON, 26 мар 2013.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосование закрыто 18 апр 2013.
  1. Так

60,0%
  2. Ні

40,0%
  1. 3tON

3tON Майстер

Симпатии:
    26
    Розумію, що "завсєгдатих" цього форума не влаштовує ця тема, стиль її викладення, її простота... та може ще багато чого от тема й наберає мінуси. Пропоную зняти тему з голосування щоб нікому не муляло.

2. dato

dato Стажер

Симпатии:
    2
    Re: 3tON
    В побуті важливим є вдала комбінація/співвідношення ККД і вартості!
    Вартість використаних Вами труб -? Це добре, що вони залишились вже після якогось ремонту, або перепали надурняк. В іншому випадку співвідношення ККД і вартості в даному випадку сумнівно прийнятне.
    Відповідно до цієї схеми можна поставити металеві труби просто на дах, пустити по них воду і на зиму її спускати. ККД буде вище (хоча й ціна металу...).
    А так, ідея має право на життя, особливо, якщо власник задоволений.

Домаха и Kamikadze нравится это.
  3. 3tON

3tON Майстер

Симпатии:
    26
    Цікаво почути а що є сонячним нагрівачем?(приклади)
    Назву вважаю не головною. А довів це формули, розрахунки, практика... а так це просто слова та ще й про назву.
    Поділіться цінами простого геліоколектора? Чи треба до нього бойлер і його ціна? Чи потрібна примусова циркуляція, її ціна?
    --- добавлено: Apr 12, 2013 1:02 PM ---
    По перше глибоко сумніваюсь що ККД буде вище.
    По друге всі багато говорять про ККД, поділіться як ви його рахуєте для саморобок?

Igor 1977 и Андрій 21 нравится это.
  4. verbaser

verbaser Стажер

Симпатии:
    6
    Ідея цікава тим, що "сонячний колектор" і накопичувач підігрітої води як одне ціле.
    Як роблять чорну бочку над душовою кабіною дель у садку за хатою.
    Тільки перевага такої системи - це площа збору тепла.
    Ідея має право на подальше вдосконаллення у вигляді якогось дахового покриття з пластикового, або металевого матеріалу з вбудованими трубками. Перевага у поєднанні: і дах накрили, і воду нагріли.

5. Нест

Нест Майстер

Симпатии:
    63
    А вот ударяться в амбиции - это зря... Приношу извинения, если задел самолюбие, но здесь не принято гладить по головке. Обсуждаем технику - за и против, это самое полезное. Скажу о себе - писал и благоглупости... Объяснили (убедили), научили - благодарен. :) А рациональное зерно в Вашей идее вполне может быть - нужно только шелуху снять... Еще не вечер... :)
    Попробуем поковырять... Бачок всегда будет дешевле труб равного объема. Только с "шаровыми" трубами он не сможет конкурировать... Металлический (да и пластиковый) бачок за день нагреется так же хорошо, как и трубы. Если работать в проточном режиме, то да - металлические трубы были б эффективней. Пластиковые - сомнительно, нужно считать.
    Наступает вечер, холодает... Крыша и чердак быстро остывают - трубы (бачок) начинают интенсивно отдавать тепло. Для утреннего душа водичка станет холодновата... Если б бачок был теплоизолирован и имел внешний нагреватель, то остывание было б намного медленней. Принудительная циркуляция в таком случае совсем не обязательна.
    И т.д. - конструктив есть, времени нет... :) Постараюсь вернуться... Рекомендую посмотреть форумы по гелиоколлекторам и, в частности, по дешевым пластиковым коллекторам.

6. 3tON

3tON Майстер

Симпатии:
    26
    Суть не у амбіціях, суть у тому що в мене ця система працює біля 5 років і я знаю наскільки вона перспективна і ефективна! А тут починаються спори про правильні назви... про кілометри труби... не основані на математиці, а просто на... незнаю чому. Проти конструктивних обговорень нічого не маю, я тільки за.

Я мав на увазі те, що моя система вміє працювати без бачка на відміну від заводських колекторів. Бачок звичайно дасть тільки плюси системі. Та й взагалі є багато способів покращити систему, от це можу і розказати якщо комусь цікаво. Я не доопрацьовую свою систему лиш через те, що вона для мене тут вже майже не потрібна (будую новий будинок).

В свій час про це читав, а зараз не маю багато часу, тай думаю там мало, що змінилось закони природи лишились тіж.:)
    --- добавлено: Apr 12, 2013 4:59 PM ---
    Це краще бочки в садку саме тим, що у вас вода вкрані, а не в садку. + Площа збору тепла в рази більша.
    Ідея поєднання хороша але її важко втілити. Тай хочеться накривши будинок на довго забути про ремонт покрівлі, наприклад полікарбонат я б на дах не стелив би, не дуже довговічний матеріал. А інакше як? Два шари профнастилу а між ними вода... дорого і складно.
    Труба простіший варіант. ЇЇ варто прокласти між покрівлею і мінватою от тоді ефективність виросте.
    Ціна труби з першого ліпшого сайту 4,6 грн за метр погонний http://tehmaster.com/page/Tube.html
    Отже ціна питання не така дорога якщо її і немає під рукою.

7. reper

reper Стажер

Симпатии:
    19
  8. 3tON

3tON Майстер

Симпатии:
    26
    Ще цікава річ. На заводських колекторах пишуть "поглинання розсіяного випромінювання" тобто робота в той момент коли сонце за хмарами, так от це просто природний процес. Моя система теж сприймає розсіяне випромінювання.
    --- добавлено: Apr 12, 2013 5:22 PM ---
    Маю якісь проблеми з офісом тому не відкривається, переставлю то подивлюсь. А у чому ідея заключається?

9. Палецкий

Палецкий Заслужений майстер

Симпатии:
    712
    Дуже сира ідея :( Балон не теплоізольований, тому нічні втрати мусять буть :(

10. Entheos

Entheos Прораб

Симпатии:
    334
    От саме у цьому я не впевнений :)
    Це не СОНЯЧНИЙ, а скоріше, ПОВІТРЯНИЙ колектор.
    Працювати буде лише у справжню спеку, ІМХО

Поделиться этой страницей