Допоможіть блондинці розпочати нове цивілізоване життя з гарячою водою!

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Калинович, 24 бер 2013.

1. земляк

земляк Інженер

Повідомлення:
    802
    Симпатії:
    867
    Адреса:
    трускавець
    За моєї молодості в балії незле мились.:-DА якще й хлопця молодого знайти ,щоб поливав зверху теплою водичкою ,то взагалі в кайф.;-)

2. Калинович

Калинович Бригадир

Повідомлення:
    198
    Симпатії:
    118
    Ага, добре кажете! Я як стану над тією балією і дууууже довго думаю: що спочатку мити?dntknw
    Алхімік, дуже дякую, що не пройшли повз, добре знаю, як мужчини не люблять щось розяснювати таким як я, але якщо врахувати, що я не просто так пристаю, а по ділу то дуже вас прошу, як будете мати час, розпишіть будь ласка: що купляти, яке, і скільки детальніше і як це монтувати, Я тямовита...:-[

captain Grey подобається це.
  3. алхімік

алхімік Майстер

Повідомлення:
    117
    Симпатії:
    40
    Все попорядку.
    Каналізація.
    З ванної кімнати виводим трубу на зовні(через стіну.яка найближча до фоси).Якщо піде по прямій,чудово,якщо ні,тоді відстійник.Це все закопуєм на глибину 70 см(це приблизна глибина промерзаня).Труба 110*2,2 „інсталпласт хв”.
    Водопідведеня.
    Насос для води(називається насосна станція) встановлюється у приміщені.Вхідний трубопровід також пластик(не металопластик,на порядок дорожче).+коліна з'єднювачі(у магазині-ринку вам розкажуть-підберуть).
    Про решту запитуйте.

4. земляк

земляк Інженер

Повідомлення:
    802
    Симпатії:
    867
    Адреса:
    трускавець
    Я не спеціаліст,але мені здається, що в студню краще б було погружний насос.

Я якось важко собі уявляю жінку з кайлом,перфоратором і т.ін.dntknwНевже нема брата ,швагра когось з родини що б поміг .Як не за просто так то хоча б значно дешевше.Не жіноча то справа.

5. Калинович

Калинович Бригадир

Повідомлення:
    198
    Симпатії:
    118
    Та звичайно, що не сама буду робити, але люблю хоч трохи розумітись в процесі роботи, щоб не зробили так, як криницю мені копали. Я тоді полінувалась попитати у людей-почитати на форумах. Приїхали, викопали, а пікільця землі зсунулось всередину, і тепер не можем почистити. Дід-сусід викачав "Малишом" воду, поліз чистити, набрав відро землі, два, а то знову півкільця води набігло. Тепер шукаю паралельно, як то краще зробити. А якби раніше знала. то би тих майстрів заставила по-людськи все зробити, ще й грошей взяли багацько, і на могорич розкрутили beer . Могли все почистити зразу, дно щебнем підсипати, а так тепер радять дренажний насос купляти - а навіщо він мені потім здався. Всі вони погружні, якось боязно кидати насос в криницю і самому лізти туди...

6. Калинович

Калинович Бригадир

Повідомлення:
    198
    Симпатії:
    118
    Земляк, а погружний потрібен якийсь спеціальний (питаю пошепки: мій "Малиш" не підійде?) І ще одне порадьте: бойлер як підключати в систему гарячого водопостачання, щоб він за зиму не зіпсувався (тобто якось треба воду сзливати?)

7. Іван 55555

Іван 55555 Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    на худий кінець і малиш підійде,от тільки загерметизувати з"єднання з трубою треба дуже добре.і ресурс насосу може зменшитись,тобто швидше вийде з ладу,хоча все залежитеме від тиску настроєному на автоматиці.
    --- добавлено: Mar 27, 2013 9:58 AM ---

8. земляк

земляк Інженер

Повідомлення:
    802
    Симпатії:
    867
    Адреса:
    трускавець
    На це питання вже відповіли в голос.:).А пошепки скажу вам,що існують значно простіші схеми підключення.Наприклад поставити на стриху бак.Тут правда треба встановити реле рівня,яке буде виключати насос при досягненні верхнього рівня в баку і включати при опусканні його до встановленого нижнього рівня..Далі все працює на самозливі.Бойлери є безтискові.Злити воду з бойлера не бачу проблем.Якщо я правильно вас розумію то зимою ви користуватись не збираєтесь(раз стоїть питання зливу води з бойлера).Тоді і труби не треба закопувати.
    Окремо скажу чому краще погружний насос.Відцентрові насоси теоретично засосують воду з глибини 10метрів,практично з 9.І ще одна дуже важлива деталь Крильчатка насоса мусить бути в воді інакше насос воду не затягне-треба заливати.Тобто,якщо в вас зворотній клапан буде пропускати(що часто буває,особливо після довшої перерви)будуть проблеми.Інколи такий насос (відцентровий)опускають в студню на автомобільній камері.Вони добрі на подачу,на всас гірші.
    На схемі в Іван 55555 є гідроакумулятор.Якщо це з резиновою грушою, то не раджу-швидко виходить з ладу.Зараз є блок електроніки,що не потребує гідроаккумулятора.

9. Калинович

Калинович Бригадир

Повідомлення:
    198
    Симпатії:
    118
    Я вже задумувалась над тим, щоб на стриху встановити бак, але він дорогезний страшенно! Тим більше, що, як мені відомо, він має бути герметично заварений? А до речі, пластикові ємкості (ті, що для каналізації) не годяться - вони легенькі і дешевші? А бойлер маю всже в хаті (б/в), правда не безтисковий...

10. земляк

земляк Інженер

Повідомлення:
    802
    Симпатії:
    867
    Адреса:
    трускавець
    При такій системі в жодному випадку.Бак повинен бути з’єднаний з атмосферою,інакше не буде самозливу.Я собі брав на квартиру бочку з харчового пластику 100літрів-100 гривень.Вам більше і не треба,якщо тільки ви не хочете робити аварійний запас.В кінці кінців можна знайти звичайну металеву бочку,навіть від масла.Випалити ,вимити і готово.

Не знаю про такі,тому нічого не можу сказати.Хоча думаю,що може бути.Там тиску немає+зробити сорочку з дощок для страхівки.

Поділитися цією сторінкою