Своїми руками Пічка з пропанового балона з примусовим обдувом

Тема у розділі 'Печи и камины', створена користувачем syawa1970, 18 бер 2013.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 18 кві 2013.
  1. Так

    100,0%
  2. Ні

    0 голосів
    0,0%
  1. serter

    serter Підмайстер

    Повідомлення:
    61
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    украина
    Є багато цікавих моментів які я тут побачив, але і повно питань чи побажань для критики. Маю таке чудо в себе в гаражі, і цілу зиму жив з нею. І ось на літо зрозумів багато косяків які треба виправляти. Вечером закину фото свого агрегата і напишу більше.d:)
     
  2. serter

    serter Підмайстер

    Повідомлення:
    61
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    украина
    Ось перший і другий переробленний варіант подібної пічки. Тільки ще докінця недоведена до кінця. Ціла куча побажань для переробок і просто не знаю що саме втілювати в життя.

    1,6 м. для буби дуже високо. Загружати її погано дуже, а вставляти туда трубу капец. Я просто порівнюю з першою своєю бубою - вона була з одного балона, то це чудо ще можна було загружати більш менш в чистому, а тепер добавив ще 30 см, то так незручно аж дуже. Дальше, труби на вхід хватає Д57 ПОВНІСТЮ, а от на вихід Д90 мало. В мене була сотка, то так собі, а поставив 120 супер пупер. Дальше дверки, виконано супер, в мене аж слюні потекли. Тільки нащо верхня дверка - загадка повна. Я пробував на ходу догружати, то це утопіє повне. Нижня дверка тоже шедевр, а холосніки там зовсім непотрібні. Про рішення з рубашкою обдува - це канешно взагалі супер. Тільки мене жаба давить, бо я дисків не маю, а якраз хочу доробити кожух для обдува і це питання мене мучило, якой конструкції. Вентилятор зверху це дурня повна. Більша половина часу низ в буби холодний і коли дує зверху вниз то повітря охолоджується , а коли знизу вверх, то так добре. Провірене за зиму на практиці. Навіть якщо вийняти вентилятор, то повітря само буде рухатися знизу вверх - фізика зі школи.

    1.JPG 2.jpg 3.jpg 4.JPG 5.JPG 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg
     
    RomDzhan, Андрей123, Andrii_M та 2 іншим подобається це.
  3. syawa1970

    syawa1970 Інженер

    Повідомлення:
    176
    Симпатії:
    585
    Адреса:
    Украина
    Так и есть, для дозагрузки. Поднимаю поршень вверх, набрасываю дров (неполную камеру) скажем половину или треть, закрываю поддув вверху открываю нижний по принципу обыкновенной буржуйки, а минут через десять в исходное положение - с верхним поддувом. Все работает, даже если предположить, что полная загрузка перегорела, то можно простым способом топить дальше, а не ждать пока затухнут угли, чтобы открыть верхнюю крышку, как то так. Про дым! С печки выходит труба внутренний 90 мм и дымоход такой же был - в первоначальный момент поддымливала иногда в трубу поддува. Сейчас переварил - 12 см с балона 90 мм и входит в стояк 125 мм внутри, после переделки два раза топил теперь прикрываю шибер в дымоходе, горит поинтересней, дыма не было, но если честно, розжиг делаю так - секунд 30 газовой горелкой в дымоход (для прогрева) верхнюю крышку закрыл и той же горелкой через дверцу розжигаю (побыстрей чтоб).
     
    docent3315 подобається це.
  4. docent3315

    docent3315 Стажер

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    2
    Адреса:
    Кривой Рог
    Собираюсь сделать что то подобное.Вопрос к Вам в процессе розжига гараж нужно открывать на проветривание или есть секреты как розжечь её чтоб не провонять гараж. И ещё на сколько хватает полной закладки .
    --- добавлено: Apr 12, 2013 7:54 PM ---
    Вас понял!!! Конструкция далеко не идеальная. Буду думать, что лучше. А Вам респект потрудились на славу.
     
  5. syawa1970

    syawa1970 Інженер

    Повідомлення:
    176
    Симпатії:
    585
    Адреса:
    Украина
    Ну якщо про фізику зі школи - то виходячи з вашої логіки, там не тільки вентилятор - повна дурня, а й повітряна сорочка - ще більша дурня. В мене піч стоїть в одному приміщені (в майстерні) а отоплюю або гараж через стіну надівши гофру з алюмінію або туж майстерню, але примусове нагнітання - впевнений, проргріває скоріше і ефективніше ніж Ваша фізика зі школи. Чому зверху вентилятор (я нікому не нав’язую, що робити потрібно виключно так), як відомо - найвища температура на бубі - це верхня кришка.
    Так ось, це тепло (можливо частково) вентлятор захоплює і направляє в потрібне місце - в гараж чи майстерню, але під ноги, а вже потім, по вище згаданим законам фізики, тепло піднімається до гори.
    --- добавлено: Apr 12, 2013 8:13 PM ---
    Что имеется в виду? И где посмотреть идеальную?
     
  6. serter

    serter Підмайстер

    Повідомлення:
    61
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    украина
    Люди добрі я в ніякому разі не казав що кожух там не потрібен , а наоборот . Бо нагрівається та штука дуже серйозно і такий накал в гаражі небезпечно. Наоборот я думаю як максимально краще використати оцей кожух для обдува. Стосовно дозагрузки я просто згадую що ту трубу виймати не так просто воно незручно і важко . В одному сайті бачив чоловік через трос піднімав трубу і тільки потім загружав. Ось такі справи господа товаріщі і панове удачі вам всім в даній роботі і не сваріться((())).
     
  7. docent3315

    docent3315 Стажер

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    2
    Адреса:
    Кривой Рог
    Не обижайтесь ! Я имею введу не Вашу конструкцию а именно ( бубу ) или как том её !!!
     
  8. serter

    serter Підмайстер

    Повідомлення:
    61
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    украина
  9. docent3315

    docent3315 Стажер

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    2
    Адреса:
    Кривой Рог
    Конструкция достойная . Но закралась тень сомнения по поводу самой ( бубы ) Не хочется во время розжига печи провонятся и идти ( ехать ) на работу или же на оборот ( идти домой с запахом дыма ) не говоря о том что в машину на утро не возможно будет сесть . Это моё мнение! Когда нашёл данную печь приоритет был принцип длительного горения !!! Теперь сравниваю +и-
     
  10. serter

    serter Підмайстер

    Повідомлення:
    61
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    украина
    Там головне в цій конструкції не гонятися за рекордами по довготі горіння і тоді все нормально. Якщо не прикривати подачу поаітря , а давати бубі горіти на повній звук то все нормально смороду в гаражі немає ніякого повірте мені. В мене в прошлої зими була на маслі ото воніще було . В гаражі як на тракторній бригаді смерділо. А від цьої запах звичайно присутній як від любої печьки. Але коли її приглушають ,щоб на рекорд по довготі горіння досягнути то вона може дьогтем смердіти сильно. В мене наприклад такого небуло бо труба була дуже коротка3,5 м і ще вдобавок вона алюмінієва. І вона сильно прогрівалася , і тому вся сажа і дьоготь вигорав. І як наслідок смороду дьогтя небуло ніякого. Єдино що коли переробив з одного балона на півтори то залишитися після загрузки абсолютно чистим невдавалося(())
     
    lslav12345 подобається це.

Поділитися цією сторінкою