Своїми руками Вместо газа - тепловой насос своими руками

Тема у розділі 'Гелио и геосистеми', створена користувачем Entheos, 11 бер 2013.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 18 кві 2013.
  1. Так

100,0%
  2. Ні

0 голосів
    0,0%
  1. pupchik

pupchik Стажер

Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    2
    Адреса:
    луцк
    Зробив тепловий насос на 14kw по аналогії Entheos. Все працюэ. Постала проблема куди діти воду після теплового насосу. Робити ще одну скважину затратно десь 9000грн заспівали.
    Так от питання чи буде працювати такий дренаж як у Entheos якщо у мене глина.
    Приблизно 3 куба води за годину.

Entheos подобається це.
  2. Khomenko_A_S

Khomenko_A_S Бригадир

Повідомлення:
    282
    Симпатії:
    189
    Адреса:
    Херсон
    Ні. Вам треба збільшити площу поглинання. Для септиків так іноді роблять. Накопати канав у які покласти труби обсипані щебнем

3. pupchik

pupchik Стажер

Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    2
    Адреса:
    луцк
    Як розрахувати потрібну довжину каналів?

4. Vladimir1966

Vladimir1966 Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.110
    Симпатії:
    710
    Адреса:
    с. Нові Петрівці
    нажаль - ніяк. тільки експериментально
    Можете зробити буром заглиблення на 1 і на 1.5 метра глибини. Заповнити їх водою та прослідкувати за падінням рівня (в глині його може і небути).
    По отриманих значеннях падіння рівня отримаєте параметри для подальших розрахунків

5. Khomenko_A_S

Khomenko_A_S Бригадир

Повідомлення:
    282
    Симпатії:
    189
    Адреса:
    Херсон
    Так можна отримати початкові результати. Які будуть гірше від експлуатаційних

6. Vladimir1966

Vladimir1966 Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.110
    Симпатії:
    710
    Адреса:
    с. Нові Петрівці
    За тиждень буде хоть якась статистика напрацьована.
    А доречі - за тих 9 тисяч гривень, на яку глибину вони бурять? На той самий водоносний горизонт із якого і берете воду на тепловий насос?

7. Entheos

Entheos Прораб

Повідомлення:
    366
    Симпатії:
    334
    Адреса:
    Киев
    Поздоровляю з успіхом!
    Чого такий великий дебет? Можете сміливо зменшувати до 2 кубів.
    В глині не буде працювати жоден дренаж. У суглінку легенькому може працювати принципово.
    Який розріз грунту?
    Взагалі давайте фотки, людям цікаво :)

8. pupchik

pupchik Стажер

Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    2
    Адреса:
    луцк
    Мій аппарат ще на стадії тестів. Тут у мене фото ще не підключеного. Зверніть увагу як я зробив виходи з 32мм труби. Розігрів феном і стиснув. Прокапує тільки один там де висока температура, вхід в конденсатор. Фото буде більше як проведу всі тести.
    Отже: Скважину використовую ту що робилась на воду. Зараз провів водопровід. Глибина 50м, вода 6м до поверхні. Товщина обсадної труби 100мм. Використовую глибинний насос той що подавав воду в хату. Дебет зменшити потрібно напевно замінити насос чи можна регулятор на насос поставити? А 9000грн хочуть за таку саму скважину як в мене э. Ще розглядав варіант зробити скважину 50мм товщиною, вона буде значно дешевша, може до 3000грн. І виливати воду з насоса в ту що в мене зараз є. Але чи дасть достатьній дебет і як себе буде вести та 50мм незнаю.

Вкладення:

Entheos подобається це.
  9. gazawan

gazawan Новачок

Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    0
    Живу в Днепре на левом берегу. На участке есть скважина на вторую воду колодец на первую.Зеркало воды 5 метров.Хочу в подвале сделать две скважины рядом одну на первую воду другую на вторую первая для слива вторая для забора. между слоями вод глина.Вопрос будет хватать тепла?

10. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Нужно тепла = теплопотери ограждений с теплом на ГВС с теплом на нагрев воздухообмена, при разнице температур снаружи и внутри, на входе и выходе.
    Скорость потери-притока тепла = мощность = ватт = джоуль в секунду. Один кВт = 1000 джоулей в секунду.
    Один килограмм воды нагреваясь/остывая на один градус, может вместить/отдать 4200 джоулей.
    Вам нужно оценить теплопотери и оценить возможный теплоприток. По разнице можно будет понять, хватит тепла, или нет.
    Теплопотери оцениваются по конструкциям ограждений (пироги стен, окон, пола, крыши), по потребностям в воздухе, и горячей воде, минус нагрев от работающих приборов. Или по расходу газа по квитанциям, в соотношении с архивом погоды за отчётный период.
    Оценить возможный приток тепла от скважины, можно измерив приход воды и температуру от одной скважины, и возможность принимать воду второй скважиной. Вы будете знать градусы и килограммы воды, и сколько тепла она может Вам принести.

Поділитися цією сторінкою