Своїми руками Саморобне опалення для теплиці

Тема у розділі 'Котлы', створена користувачем DVAL, 20 лют 2013.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 18 кві 2013.
  1. Так

    100,0%
  2. Ні

    0 голосів
    0,0%
  1. Вован307

    Вован307 Підмайстер

    Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    16
    Адреса:
    Ивано-Франковск
    Дуже класний апарат! А на замовлення Ви робите? :-[
     
  2. DVAL

    DVAL Інженер

    Повідомлення:
    429
    Симпатії:
    522
    Адреса:
    м. Вознесенськ
    от як виграю зварювальний апарат обов'язково Вам зроблю ;)
     
  3. Вован307

    Вован307 Підмайстер

    Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    16
    Адреса:
    Ивано-Франковск
    Та я Вам подарую інверторний, бо сам таке чудо купив, задоволений. Трохи навчився зварюванню, навіть у селі паркан сам зробив :-[ А насправді, я маю ще одиин апарат, зроблений одним дідом, черга за його послугами на рік .....Не треба лазити по слупам, робить від розетки, варить 4-кою, можу задарити :)
     
  4. DVAL

    DVAL Інженер

    Повідомлення:
    429
    Симпатії:
    522
    Адреса:
    м. Вознесенськ
    У мене теж саморобний сварочник. Розрахував обмотки кількість та товщину провода і намотав сам. Виконаний на ферритовом торевидном сердечнику. Варить від резеткі четвірка в режимі різання при залипання електрода розсипаеться. Але однофазка є однофазка. Як не крути а перекіс фаз всеодно присутній. Сусіди .... морщать ніс коли я варю. Трохи є просадки. Зробити з нього постоянку все нема часу та й дорогувато ... діоди дросель.
     
  5. Вован307

    Вован307 Підмайстер

    Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    16
    Адреса:
    Ивано-Франковск
    А за інверторний думали?
     
  6. DVAL

    DVAL Інженер

    Повідомлення:
    429
    Симпатії:
    522
    Адреса:
    м. Вознесенськ
    Да думав :) поки що тільки думав.
    --- добавлено: Feb 25, 2013 1:02 PM ---
    Трохи про автоматику керування котлом.
    Автоматика зібрана на остнові двоканального терморегулятора ТРЦ-02. У нього є два входи для вимірювання температури і два виходи. На першому вході - датчик вимірює температуру в теплиці. Коли температура досягне заданой на котролері ТРЦ-02 для першого входу, то на першому виході відключиться реле і вентилятор перестане працювати в штатному режимі, перейде в черговий режим.
    На другому вході стоїть датчик який вимірює температуру котла. Коли паливо в котлі прогорить - котел охолоне до температури 40 градусів, спрацює другий вихід ТРЦ-02 і реле 2 повністю відключить вентилятор. Друга група цього реле замкне контакт зеленої кнопочки на мобільному і старенький мобільник набере останній набраний номер:) І в мене задзвонить телефон, буду знати що мої квітки можуть замерзнути. Адже праці та часу на їх вирощювання потрачено дуже багато, з грудня місяця почався сезон. В схему підключення вентилятора включений звичайний димер яким регулюються оберти та кількість повітря для котла.
    Ось приблизна схема управління. Але це не принципово, котлом можливо управляти застосувавши простий терморегулятор від інкубатора.

    сжема1.jpg
     

    Вкладення:

    • 34.jpg
      34.jpg
      Розмір файлу:
      35,4 КБ
      Переглядів:
      243
    • 33.jpg
      33.jpg
      Розмір файлу:
      39,8 КБ
      Переглядів:
      231
    tecton, Ruxa та Andrii_M подобається це.
  7. DVAL

    DVAL Інженер

    Повідомлення:
    429
    Симпатії:
    522
    Адреса:
    м. Вознесенськ
    Якщо пропаде енергопостачання, то мобильнік теж зробить тривожний виклик. І потрібно буде підійти до котла і перевести його в "енергонезалежний режим", преоткрити канал в димохід. Та котел стане схожий на звичайну буржуйку але замерзнути моїм квіточкам не дасть навіть без електрики. Гарячий повітря за рахунок конвекції буде проходити через котел, правда не так ефективно як з вентилятором. Спачатку зробыв димохід заввишки майже 8 метрів. Та згодом зменьшив його до 4,5м, коли димоход був 8 метрів не можливо було зупинити котел, :) Довго міркував чому, поки не приклав скло замість дверок камери допалу. З вимкненним вентелятором котел горів на природній тязі майже як с вентилятором. Управляти котлом було неможливо :(. Димохід був розібраний та вкорочений до 4,5 метрів. Ось такі граблі :grabli: Стало можливим чітке управління, але "енергонезалежний режим" перестав бути єкономним.
     
  8. DVAL

    DVAL Інженер

    Повідомлення:
    429
    Симпатії:
    522
    Адреса:
    м. Вознесенськ
    Ну ось майже все зроблено прийшов час перевірити як все буде працювати. Випробувати в дії систему розподілу первинного і вторинного повітря. Покрутити все що крутиться і в яких межах працюють регулювання в котлі.
    Перший пробний запуск котла. У камері допалювання ще немає футировки, але для пробного запуску вона поки і не потрібна. В топку закинув дрова всяке сміття, підпалив. Через 5 -10 хвилин дрова розгорілися. Закрив заслінку прямої тяги і взявся крутити регулювання.
    Ось як це виглядало:
    В результаті пробний пуск пройшов успішно. Котел легко піддавався регулюванням і підстроювання. Управління кількістю первинного і вторинного повітря різко змінювали характеристики і температуру полум'я в пальнику.​
    Радості немає меж, стрибав навколо котла і вдоволено посміхався d:) . Розрахунки були зроблені правильно і котел готовий до роботи.​
     
    tecton, Володимир П, churik та 3 іншим подобається це.
  9. Вован307

    Вован307 Підмайстер

    Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    16
    Адреса:
    Ивано-Франковск
    А коли зробите футіровку, то які зміни будуть в роботі котла, вірніше , як аоно вплине. З повагою :Hi:
     
    агент007 подобається це.
  10. DVAL

    DVAL Інженер

    Повідомлення:
    429
    Симпатії:
    522
    Адреса:
    м. Вознесенськ
    футіровка не тільки захистить метал але з нею эфективніше буде допалювання. Шамотній кирпич нагріваеться так що аж світиться. Піролізні гази потрапивши на перегрітий кирпич згорають ше краще. Ну майже як каталізатор горіння.

    Щось ми далеко пішли від теми опалення,:Hi: але ця тема теж дуже корисна
    Тут цікаві, задали питання, - що буде якщо на максимальних обертах вентилятора і повністю відкрити первинне повітря. Ось зняв відео, зазвичай то токого бурхливого горіння в мене не відбувається, так багато тепла мені непотрібно, Заодно зняв процес переходу в тліючий режим і через 20 хвилин, повернення в робочий режим. В результаті на знімальному майданчику - постраждалі O=- , скло відмовилося надалі брати участь у експерементах. hello

     
    Володимир П, churik, Andrii_M та 2 іншим подобається це.

Поділитися цією сторінкою