Потрібно придумати твердопаливний котел

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем штірліц, 24 лют 2013.

1. Степанович1

Степанович1 Бригадир

Повідомлення:
    357
    Симпатії:
    179
    Адреса:
    Тернополь
    Штірліц, закон збереження енергії.

2. biomass

biomass Новачок

Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Україна
    БІльше про закон можна просити, я в школі неналежно вчився, а вищої (не міри покарання) не маю.

Я чув про закон збереження ресурсів у ЕКОНОМІЦІ, але не факт що такий існує.
    От про нього хотів би довідатись.

3. vovazz25

vovazz25 Майстер

Повідомлення:
    119
    Симпатії:
    31
    Адреса:
    ямполь, винницкой обл.
    Коли підключений кімнатний термостат то контролер кирується температурою та яка в кімнаті, а не тою яка в котлі. Мій котел був простояв в стопі 11 годин, (натиснув стоп,коли догружав дрова, а старт забув натиснути), але після цього без проблем запустився і вийшов на задану температуру. Памятаю один із учасників форуму писав, що в нього котел з термостатом в стопі стоїть по 5-6 годин.
    Я думаю якщо все грамотно підібрано то наслідків ніяких не буде.

4. штірліц

штірліц Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.419
    Симпатії:
    391
    Це відноситься до радіатора а котел має димар і де все рівно тепло тікає з 30 літрів і з 180 літрів де більші втрати пояснювати не треба.
    --- добавлено: Mar 4, 2013 11:46 AM ---
    Я мав на увазі виключення котла автоматично коли ви задали котлу температуру 65градусів а він (котел ) набрав 70 градусів і автоматика його (котла) зупинила а коли температура впала до 60 градусів він знов запустився .Бо на відео видно лише запуск і горіння а всі решта нюанси не розказують.

5. vovazz25

vovazz25 Майстер

Повідомлення:
    119
    Симпатії:
    31
    Адреса:
    ямполь, винницкой обл.
    Від заданої температури котел набирає на один градус більше, ще по інерції 2-3гр. Наприклад ви задали 65гр. котел набрав 66гр. виключився, впала темп. до 64гр. котел знову включився. В мене для того щоб котел набрав задану темп. потрібно до 10хв. далі він стоїть в стопі десь хв.35-40 приблизно.

6. Степанович1

Степанович1 Бригадир

Повідомлення:
    357
    Симпатії:
    179
    Адреса:
    Тернополь
    Я по Вашому ні бум-бум.
    Ви розумієте, що найвищий ККД в котла, коли він працює в номіналі. Для цього (хоча і не тільки) і ставлять ТА.
    Крім енергії яку ми втрачаємо з димогазами, є ще втрати з хімічною неповнотою і механічною неповнотою спалювання, як їх плануєте усунути?
    І дайте, будь-ласка, відповідь на питання, яке Вам задав Ворфоломей.

Brovar подобається це.
  7. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    ви багато вимагаєте! :)

Степанович1 подобається це.
  8. штірліц

Повідомлення:
    1.419
    Симпатії:
    391
    ККД –це казки виробників для покупців (КОЖЕН ВИРАХОВУЄ НА СВІЙ ЛАД)у мене групки-пічка ,і групка кухня (за пів години можу нагріти кімнату 30 градусів метал на кухні стає червоним і його коробить ) в товариша водяне дров спалем майже однаково (я трошки менше ) кв. м. теж однаково в нього температура +19+20 а в мене +18+26 то що його котел має 75 ККД. мої групки мають 110 ККД і не будемо говорити про утеплення хати бо в нього тепліша (одна сторона примикає до другої жилої площі)
    Vorfolomey ПИТАННЯ я відповім (включу мозок хай обробить задачу) ,випав він з мого поля зору (старію)
    --- добавлено: Mar 4, 2013 9:25 PM ---
    Опишіть наслідки коли він (котел ) зупинився ,чи є нагар ,чи нагар випалюється коли котел знову запустився і ще мене інтересує сопло котла чи можна зменшити в діаметрі і чи регулюється швидкість вентилятора подачі повітря .

9. штірліц

Повідомлення:
    1.419
    Симпатії:
    391
    Котел 10 кВт. Помножити на 13,5 =135літрів води в системі (норматив)
    Однозначної відповіді нема , та якщо ви докажете що втрат нема то ви лауреат нобелевської премії .Зробимо один котел на всю УКРАЇНУ адже скільки води немає значення
    Візьміть одну гирю 20кг (200літрів ) а друг 70 кг (700літрів) і відчуєте як воно бути котлом коли тебе підключили то різних систем.

10. Степанович1

Степанович1 Бригадир

Повідомлення:
    357
    Симпатії:
    179
    Адреса:
    Тернополь
    :) Останнім часом це одна з моїх найулюбленіших тем, дуже піднімає настрій, дякую Вам, Штірліц.
    Ваші міркування хибні, а метафори, мягко кажучи, не коректні.

Дмитрий ДАР подобається це.

Поділитися цією сторінкою