"Водограй" - біопрепарат для септиків

Тема у розділі 'Продам: Товары и материалы', створена користувачем Voyutichi, 22 чер 2009.

1. Olexandr

Olexandr Стажер

Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    2
    Шановний пане Біолог, я хочу публічно принести Вам свої вибачення:-[ Можливо я не врахував всіх чинників, щодо застосування "Водограю" саме в моєму господарстві. У мене в яму зливається лише вода з ванни і умивальника, можливо для бактерій не було сприятливого середовища для розвитку... Я сьогодні розмовляв зі своїм батьком, він в свій час працював в лабораторії, з бактеріями мав справу більше двадцяти років. Так от він розповів, що для розвитку переважної більшості бактерій необхідний м'ясний, м'ясо-пептоновий бульйон або агар (можу помилятись в термінах) та певна температура, в основному в районі 37 градусів. Стосовно вигрібних ям я думаю, що там повинне бути г...., яке цей бульйон замінює:-D, а в моїй ямі його не було. З настанням теплої пори року, я думаю ще раз спробувати застосувать "водограй", попередньо порадившись з паном Біологом.

2. mijki

mijki Заслужений майстер

Повідомлення:
    7.515
    Симпатії:
    9.715
    Адреса:
    Трускавець
    Відповідь: "Водограй" - біопрепарат для септиків..

шановні форумчани я обіцяю подбати "про найкомфортніші умови для бактерій- тобто голодувати не будуть:-D " ви мені тільки ЧЕСНО скажіть -

ЯКИЙ МЕНІ ПРЕПАРАТ КУПИТИ ШОБ ЗВІДТАМ НЕ ВОНЯЛО ?:-D:):-[

3. Macintosh

Macintosh Новачок

Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    4
    Re: Відповідь: "Водограй" - біопрепарат для септиків..

Посмотрите тут, выбор есть
    http://www.bio7.com.ua/ru/articles/33825-Biopreparati-dlya-chastnogo-doma.html

Если идти по списку на сайте, то я бы выбирал между следующими:

-Микрозим США
    -Эпарсил Франция
    -Роебик США
    -Био7 Франция
    -Биоэнзим Чехия

Выбор между выше указанными зависит от доступности, цены, личными преференциями.Удачи.beer

Добавлено через 18 минут 50 секунд
    Ваша яма для бактерий - бухенвальд.Без питательной среды (вода из умывальника,как суп из топора) бактерии отстреляются раз-два с нулевым эфектом для инвестора.:Hi:

4. nexset

nexset Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.452
    Симпатії:
    627
    Адреса:
    Полтаская обл. пгтШишаки
    Macintosh, Спасибо за ссылочку)))

5. биолог

биолог Майстер

Повідомлення:
    491
    Симпатії:
    39

Совершенно верно, коллега.
    Биолог.

6. алекс17

алекс17 Новачок

Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    0

ПОПРОБУЙТЕ BIAZIM(Цесклин)

7. mijki

mijki Заслужений майстер

Повідомлення:
    7.515
    Симпатії:
    9.715
    Адреса:
    Трускавець

Планую розділяти сірі та чорні стьоки - куплю звичайний здоровенний бак для води закопаю і пущу в нього каналізацію ВИКЛЮЧНО від унітазу - добре утеплю бак скловатою і пінопластом ( робиться лиш для 2,5 чоловік ) г...віз викликатиму не часто а якщо мені пощастить і бактерії справді ПРАЦЮВАТИМУТЬ то і взагалі обійдусь бес г...возу а викачуватиму сам насосом і порозливаю як добриво по городі ... поправте мене будьласка коли я десь дуже помиляюсь

8. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір

биолог поправить. Я, прочитавши про вигріб, тоже робив досліди.. До холодів не встиг отримати позитивного результату від експерименту з вигребом..

9. биолог

биолог Майстер

Повідомлення:
    491
    Симпатії:
    39

Шановний mijki. Не треба розливати рідину з баку на город, бо в цій рідині можуть бути патогенні мікроби. Не сприймайте на віру ту рекламу, яку дають деякі продавці біопрепаратів для переробки нечистот у каналізації і в якій йдеться про забеспечення ліквідації хворобоутворюючих мікробів. Це, насправді, брехня. Якщо біопрепарат може подолати патогенні мікроорганізми у септику, то це вже не біопрепарат, а зовсім навпаки, бо ліквідуючи патогенні мікроорганізми, знижкоджуються і інші корисні бактерії, знешкоджується флора. Тому зливати рідину можливо на грунт, де немає плодоносячих рослин. Якщо стоки будуть окремі- сірі та чьорні, температура чьорних може бути низькою для роботи бактерій у певний період року, а у сірих стоках бактеріям їсти нічого, тому запах там буде з часом неквітковий.
    З повагою, біолог.

10. mijki

mijki Заслужений майстер

Повідомлення:
    7.515
    Симпатії:
    9.715
    Адреса:
    Трускавець

В мене тут така ситуація :
    хата на горбі - сірі стьоки йдуть по ТРУБАХ ( які місцями переходятьв канавки) далеко " за селоbeer"
    - але справа в тому, що моя хата нажаль не скраю і нижче від мене теж люди живуть - а отже пускати в тіж самі труби і чорні стьоки це отримати невдовзі "дружній візит від щасливих сусідів:-D"

Вихід в мене є такий - фекальний бак сиавити виключно під унітаз на 2,5 куба(за 550 баксів) та вивіз ассенизатором раз на 4 місяця .
    А сірі стьоки йтимуть тудиж куди йшли ... В такому випадку мені треба буде знайти такі бактерії що вбивають ВИКЛЮЧНО запах( в цьому баку ) - ви мені такі не порадите ?:Hi:чи може він - септик такий герметичний що він запах не випускатиме а повітря від бродіння я б пустив окремою трубкою глибоко в щебневу яму засипану глиною ??? там він просто пропаде...
    Якщо є можливість обійтися без зайвих витрат ( в моєму випадку це = бактеріальні препарати) то я ЗА двома руками ;-)))))

Добавлено через 10 минут 47 секунд
    - і якщо септик підземлею і добре утеплений скловатою та пінопластом то я сильно сумніваюсь що бактеріям там буде - поганий клімат.

- Ситуація в кожного інша ( не подумайте що я проти бактерій - я проти непотрібних витрат та неприємного запаху на подвірї )

Поділитися цією сторінкою