Обзор отопительных щитков для дома и дачи - ГРУБА

Тема у розділі 'Печи и камины', створена користувачем Вогнистый Владимир, 18 лют 2013.

1. ЮРК

ЮРК Стажер

Повідомлення:
    26
    Симпатії:
    9
    Круглі не потрібно виколупувати при трусінні сажи ,типовий приклад TULIKIVI. Все цивільно, хоть і за дуже великі гроші,грубки прості та ефективні!

Останнє редагування: 31 гру 2014
  2. Вогнистый Владимир

Вогнистый Владимир Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.054
    Симпатії:
    1.170
    Адреса:
    Украина, Мариуполь
    ЮРК, -я очень люблю Туливики. Но увы - при моей зарплате на мет. гиганте - прийдется сидеть у Грубки с красного кирпича.

3. ЮРК

ЮРК Стажер

Повідомлення:
    26
    Симпатії:
    9
    Я полюбив їх "з першого погляду",а пішов творчим шляхом : знайшов в книжці ОВП цікавої конструкції, сам не пічник, тому топку та духовку виклав знайомий пічник а я 5 переходів та димар, пошпаклював з склосіткою церезітом ,поклеїв талькохлоритну плитку 300\300 - отримав цегляну грубку з позитивними властивостями холодного-теплого мінералу,мені сподобалось. Зроблю фото - викладу. З Новим роком ,тримайтесь, знаю Вам не легко.

Дмитрий ДАР та Володимир П подобається це.
  4. Вогнистый Владимир

Повідомлення:
    2.054
    Симпатії:
    1.170
    Адреса:
    Украина, Мариуполь
    ЮРК, -Благодарю Вас. И будтье добры - про талькохлорид - чуть по подробней. И конечно - Ваш отчет / любые мелочи / фото, все мне очень интересно. За раньнее Благодарю. Здоровья и счастья - Вам и Вашим близким. Всем форумчанам - ВСЕГО НАЙЛУЧШЕГО.

Дмитрий ДАР подобається це.
  5. ЮРК

ЮРК Стажер

Повідомлення:
    26
    Симпатії:
    9
    Ваш форум спонукав мене зробити фото грубки , та викласти.Вона в мене хітра :гріє кухню та залу 1го поверху; дві кімнати та wc 2го поверху - через адаптор з нержавки одягнутий на перекришу грубки(повітря тепле йтиме по повітроводам теплоізольованим до зовнішніх стін та роздаватиметься діфузором під вікном по всій його ширині); перегріватиме зворотнє повітря з будинку що йде на припливно-витяжну установку для підвищення ефективності рекуперації при нагріванні свіжого повітря взимку та міжсезонні;грітиме воду для бака с-ми опалення (теплообмінник з нерж труби цільнотягнутої стоїть в першому каналі) ;можна готувати їжу на плиті(та відкритому вогні- в 5му каналі з димарьом йде витяжний канал, можна встановити димосос d100мм) та в чавунній духовці; можна готувати на вугіллі - доступ знявши круг плити(в планах встановити вертел з електроприводом) а це здоровий харч!!! А най приємніше милуватись вогнем (дверцята зі склом) та видом талькохлориду(правильніше талькомагнезіт). Є задумка підвести повітря з льоху на зустріч потоку димогазів для підвищення ефективності згоряння - стлевою трубою з інжекторами на кінці.

Andrii_M та Володимир П подобається це.
  6. Вогнистый Владимир

Повідомлення:
    2.054
    Симпатії:
    1.170
    Адреса:
    Украина, Мариуполь
    ЮРК, - я и Дмитрий Дар - работаем в этом плане. И я и Дмитрий -работаем в совсем других системах. Но - это наше и мы живем с ним. Ребро --- все победит. и - это НАШЕ.

7. ЮРК

ЮРК Стажер

Повідомлення:
    26
    Симпатії:
    9
    Ребро це грубка на ребро (1\4 цегли)?та що воно має перемогти?Ще чим різниться описана мною грубка від систем в яких Ви працюїте?Дякую.

8. Вогнистый Владимир

Повідомлення:
    2.054
    Симпатії:
    1.170
    Адреса:
    Украина, Мариуполь
    ЮРК, - Просто иной раз термены / название / - одно , а в каждом регионе - разное представление. На Западной Украине - Грубка . Это печь / как правило трех - ходовка/ с загрузочной и зольной дверкой . И в Изразцах. у нас - Грубка - отопительный щиток / КАТ. Кирпичный Акуммулятор Тепла./ который находится в простенке. И к которому - можно подсоединить ОП. / отопительный Прибор./ и в Эпицентре - чугунная топка -тоже Грубка. На фото - Грубка - подсоединенная к Грубке. и на втором фото -Грубка - КАТ в простенке.

Вкладення:

• PICT0098.jpg
      PICT0098.jpg
      Розмір файлу:
      89,2 КБ
      Переглядів:
      70
    • 100_3428.jpg
      100_3428.jpg
      Розмір файлу:
      103 КБ
      Переглядів:
      68
  9. ЮРК

ЮРК Стажер

Повідомлення:
    26
    Симпатії:
    9
    Тоді я змурував собі ОВП з 5и канальним КАТ та водогрійним теплообмінником, повітряно-конвекційним адаптором , та подачею повітря для горіння в герметичну топку з не житлових приміщень. Топка з 1/2 цегли ,КАТ з 1/4 цегли . Я гадав що Грубка , це будь який витвір з цегли з теплоакумулюючими каналами, дякую за лікбез . А що переможе РЕБРО? Дякую.

10. Вогнистый Владимир

Повідомлення:
    2.054
    Симпатії:
    1.170
    Адреса:
    Украина, Мариуполь
    ЮРК, - Насщет -подачи воздуха в топку. У меня тема - Вентиляция в домах с печным отоплением. Гляньте - есть о чем поговорить. Ребро - однозначно - ПЕРЕМОЖЕ. уже есть и опыт и с чем сравнить. И экономия - тоже не последнее дело. Но - с Вас - фото - Вашей печи. и талько магнезит / хлорид/

Поділитися цією сторінкою