Мотоблоки - плюси і мінуси!!!

Тема у розділі 'Тракторы, мотоблоки и другая техника', створена користувачем Vudracom, 16 чер 2009.

1. Ігор1952

Ігор1952 Майстер

Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    51
    Адреса:
    м. Львів
    Советовал бы Вам МБ выбирать учитывая следующее - 1 Какой у Вас грунт ? легкий, средний, тяжелый 2 Размер Вашей нивы ? 0,1 ,0,25 или 1 Га 3 Возраст родителя и соответственно вес МБ - справится ли родитель с ним ?

2. Riba4ok1

Riba4ok1 Майстер

Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    74
    Як хлопці запідозрили то "грунт" у батьків, а не у нього.)))
    С другой стороны,hudsonmarc, похвально что хоть так есть мысль облегчить жизнь старикам. И если они действительно в летах то такого "Зубра" отцу не стоит дарить, потому что он действительно тяжел и во всех хоть сколь-нибудь не диких странах категорически запрещен, скажем так, ихними минздравами, а для старика просто опасен. Требует постоянного ежедневного ухода и бОльшей квалификации при этом. Если не стоит вопрос быстрее вступить в наследство.))) Шутки-шутками, но отцу в разы будет легче и удобнее управлять средним МБ,однозначно желательно с карбюраторным двигателем. Из прицепного обязательна тележка, которая наиболее часто используется в хозяйстве (лучше и дешевле самодельная которую можно заказать любому сельскому умельцу) и минимальный набор орудий. И, даже если Вы все купите, то все равно не лишним будет и самому рисонуться на МБ при посадке и выкопке этой самой картошки.))) Все работы могут быть выполнены без ограничений 80-кг мотоблоками + межрядная обработка всего которая тяжелыми проблематична. Понятия легкой-тяжелой земли слишком неопределенные и надуманые часто. Пример работ и на тяжелом и на среднем можете с отцом глянуть у меня на канале. https://www.youtube.com/user/Riba4ok11/videos Но тяжелый практически не используется с нового и,скорее всего, весной пойдет на продажу т.к. немного поработав сезон после того не всякий год даже заправляется и то по причине регулярных прогонов для смазки))). Нагрузка на средний МБ 0,6га чернозема (з5 у меня+25 у отца и отец ни разу даже не пытался притронуться к МБ)))с посадкой, уходом и уборкой абсолютно всех культур на сельском огороде , ну и соседям-знакомым по просьбам, да и на "овес" коню . Вспашки не провожу- у нас бесплатно пашут трактора. Здоровья Вам и родителям))).

3. Гаманчук

Гаманчук Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.766
    Симпатії:
    7.309
    Раджу перед тим як купити мотоблок,добре почитати цей форум:http://apkforum.com/forum.php

4. hudsonmarc

hudsonmarc Новачок

Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    У нас в селе рыбачить негде:) Думал с ним проще будет или ошибаюсь?

5. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    @hudsonmarc,
    Так, кардинально помиляєтеся. Цей шедевр китайського машинобудування для здорового і дурного мужика(мене у свій час відмовили від такого кроку). Краще розгляньте покупку мінітрактора, нехай простенького і не дорогого(відносно).

6. Ігор1952

Ігор1952 Майстер

Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    51
    Адреса:
    м. Львів
    .

7. Riba4ok1

Riba4ok1 Майстер

Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    74
    Я дуже радий що українці вже можуть писати про покупку "простенького" мінітрактора як про недорогу покупку для людини якій уже немає коли кардинально міняти життя. Це вже починається пуста балачка про "запас" і про мініки. Не маю нічого проти них, бо і робота була на тракторі і додому купував нового Т16. Але треба зважити що МБ і трактор і близько не одне й теж в т.ч. по можливостям обробітку .І тяжем і мініком так само раком будеш тирчати все літо з сапою на грядці.))) Приміром я за той час що ставлю-знімаю фрезу на тяжі(а ставлю я швидко і один), середняком роблю третю частину городу на глибину "по самі помідори", або повністю фрезую під сидерати. Мова іде за присадибну ділянку. Мінітрактором керувати треба мати навички та право на управління, реєстрацію, мед.довідку, страхування і т.д. Це ж стосується і всіх "пєрєдєлок", як тільки державі захочеться і на них "накласти лапу" бо вони будуть визнані як трактора, а не МБ, на які в жодному разі "права" не можуть вимагатися... До того ж мало не через день обов"язково в держтехнагляд звертається якийсь тормоз з питаннями як отримати "номера" на його тяж або "пєрєдєлку".:stena: Ми ж балакаєм за легкого і похватного помічника сім"ї похилого віку. Задряпать города борінкою, обгорнуть картоплю, звезти гарбузи з городу, поїхать у лавку по мішок цементу чи повезти клунок змолоть поросятам і т.д. як мені бачиться сільське життя. Тому я саме таке і радив, безвідмовне, не потребуюче догляду(вірніше син може оглядати як по торби приїде), посильне для запуску навіть бабусі(моя легко стала користуватися, в усякому разі)

8. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Ви як хочете, то радьте що завгодно. Я для своїх батьків подібної старості не бажаю.
    Удачі!!!:Hi:

Антоныч подобається це.
  9. vasil 144

vasil 144 Підмайстер

Повідомлення:
    94
    Симпатії:
    24
    Адреса:
    Хотин
    Хлопці новачкові який бачив тяжа тільки на фото порада одна, спробуй сам, а потім подумаєш чи купляти батькам чи ні. І за батьків, потрібно їх щанувати бо ВОНИ наші батьки.

10. Riba4ok1

Riba4ok1 Майстер

Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    74
    :-D Друже, я й сам уже не один раз дід. Та ще й інвалід якому лікарі не забороняють ще хіба що дихать . То я не раджу скоріше, а живу так. Мені гріх жалітися хоч одним словом на дітей, а один студент ще й живе з нами, чи приїздить на вихідні з універу то може мені ждати поки вони приїдуть в гості та відвезуть мені клунок сміття на смітник? А може чекатиму поки жменю трави привезуть кроленятам за 100 метрів? Чи сидітиму з жінкою, чисто вже як у мавзолеї, тупо вирячившись весь час на горщик з квіткою? До того ж я, як дозволяє здоров"я хоч кожного дня, їду на риболовлю з двома спінінгами і надувним човном, на щуку чи головня з ультралайтом, хоч буває що вспіваю тільки накачать "Барка", здуваю і тікаю додому лікуватися. І, як Ви могли б прочитати, ще й їду батькові все роблю, хоч він, дякувати Богу, бігає здоровіший за мене і не дуже навіть знає що у нього росте на городі, аж поки в погребі насипом чи в банках не побачить.))) Так що я знаю про що кажу на рахунок МБ бо вони у мене є і аж ніяк не проти коли мені подарують "вудочку", тим більше що поганенькі спін+катушка+шнур+1 воблєр це десь біля пари тисяч.;-)

Останнє редагування: 21 гру 2015

Поділитися цією сторінкою