Осушители воздуха, как метод борьбы с конденсатом на окнах

Тема у розділі 'Вентиляция и кондиционирование', створена користувачем spine, 1 січ 2013.

1. AKit

AKit Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Потеют окна. Что делать???

В тому і проблема ,що допоміжний профіль стоїть прямо на стіні. Він і являється провідником холоду від стіни до нижньої частини вікна.Матеріал стіни(цегла ,бетон)вібирає тепло від рами як губка.Плюс до цього ,якщо ще зроблена погана герметизація стику доп.профіля і стіни от вам і конденсат по низу вікна.А встановлення вікон по такому принципу масове.Я вже не кажу про паро і гідроізоляцію стиків між рамою і стіною.

Добавлено через 10 минут 42 секунды
    Поставивши мікропровітрювання на вікна і тримаючи постійно вкл. витяжку ,ви створили відток теплого повітря від вікон чим зменшили випадіння кондесату.Як по мені ви боретесь з наслідками можливо неправильного монтажу,а також однокамерного склопакету.

2. Блаж

Блаж Прораб

Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Потеют окна. Что делать???

цегла відбирає тепло від рами, так то воно так, але рама так само має свою теплопровідність, не забувайте що рама однією своєю частиную контактує і з холодним повітрям,з вітрами та морозом, думаєте знизу цегла відбере більше тепла чим вітер та мороз???...Я ж вам пропоную розділити проблеми мокрих відкосів і підвіконня і мокрого склопакету...Я так само не раз бачив, як відкоси промерзають,звичайно при цьому вологість в районі вікна вища, але якщо відкоси сухі, а склопакет мокрий,то при чому тут монтаж? Неякісний монтаж - це мокрі відкоси.

Добавлено через 6 минут 31 секунду
    я взагалі не з чим не борюсь (так як в мене проблем з запотіванням не було), я просто виконую будівельні норми і створюю воздохообмін в кімнатах, повірте, при наших меблях, купі пластика та синтетики всередині житла, це вкрай необхідно...витяжка в санузлі в мене пасивна, чому її потрібно вимикати? в радянські часи , коли все було екологічно чисте , існувала норма воздухообміну в кімнаті, десь на цьому форумі читав що ця норма 40 куб м/сутки.

Добавлено через 6 минут 12 секунд
    а от пакет я хотів двухкамерний, але мене дома не було, коли дружина купувала вікна, і продавець вікна запевнив її що досить однокамерного з покриттям...так як проблем з росою в мене не було, то претензій продавцю я не виставляв.

1 людині також подобається це.
  3. I.Cherry

I.Cherry Інженер

Повідомлення:
    803
    Симпатії:
    799
    Адреса:
    Ужгород
    Re: Потеют окна. Что делать???

саману, приблизно 50 см. , пінопласт 35 - 5см.
    Не робив би якби не бачив як воно у людей що вже до мене це зробили.. у них вже років 5..6-ть і все нормально.

Я вибачаюсь за те що не по темі.. тут всеж про те - як непотіють вікна.

2 користувачам це сподобалось.
  4. семен

семен Майстер

Повідомлення:
    140
    Симпатії:
    74
    Re: Відповідь: Re: Потеют окна. Что делать???

Це не приклади монтажу вікна. Перша ілюстрація показує куди (до тогож і неправельно)потрібно клеїти паропроникну стрічку яку вимагає ГОСТ. А другий рисунок рисував продавець підвіконня щоби його підвіконня з ДСП садили на силікон а не цемент, бо воно набрякне від конденсату. Зверніть увагу куди відкривається вікно...

avprof та ViknaStar подобається це.
  5. supervolt

supervolt Стажер

Повідомлення:
    29
    Симпатії:
    6
    Адреса:
    Днепропетровск

Часто окна устанавливают так что они промерзают,не видя ситуации можно насоветовать разного , но - утепление снаружи сместит точку росы , + радиатор под окно если есть такая возможность

Ведь в квартирах батареи под окнами это не дань каким то шаманским традициям а элементарная физика .

6. AKit

AKit Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Потеют окна. Что делать???

Я більше звертаю увагу на то як встановлене вікно на стіну. Бо другий варіант приміняється масово, практично без запінення,або так, про око.

Добавлено через 2 минуты 24 секунды
    Так розпишіть ,покажіть схемно як потрібно правильно.

7. семен

семен Майстер

Повідомлення:
    140
    Симпатії:
    74
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Потеют окна. Что делать???

Піна це утеплювач. Вона продувається як би Ви не старались запінити щілини. Також ПВХ має великий коефіцієнт розширення і від перепаду температур по периметру вікна утворюється щілина. Через ненещільності піни або тріщину у відкосі у монтажний шов попадає тепле повітря з кімнати , конденсується і замерзає. При заміні вікон взимку пакля якою утеплювали вікна у радянських квартирах буває з льодом, а у більшості випадків це просто гнила напівволога маса .Ізоляційні стрічки захищають піну від попадання вологи. З середини клеїться паронепроникна еластична стрічка на стіну та профіль вікна , а не підставочний профіль. Зовні клеїться водовідштовхувальна , але паропроникна стрічка. Навіть якісний монтаж з цими стрічками не дасть гарантії що відкоси не будуть мокріти та цвісти. На відкосі буде утворюватись конденсат якщо він не утеплений ззовні, або коли конденсат зі склопакету збігає на підвіконня та попадає на відкос. Погана якість монтажу вікна позитивно впливає на появу конденсату на склопакетах вікна, це всеодно що вікно стоїть на мікровентиляції і в зону вікна попадає сухе вуличне повітря.

2 користувачам це сподобалось.
  8. ViknaStar

ViknaStar Майстер

Повідомлення:
    164
    Симпатії:
    54
    Адреса:
    Киев

Давайте разберемся по порядку:

Вопрос №1: Откуда берется влага?
    Вопрос №2 Окна влагу выделяют?

9. Vova-13

Vova-13 Підмайстер

Повідомлення:
    34
    Симпатії:
    9
    Адреса:
    Львів
    Відповідь: Re: Потеют окна. Что делать???

Я підтримую колегу що проблема в повітрі ...Заміна склопакета не депоможе (провірено на собі)...Ви написали правильно потрібно приток свіжого повітря +вентиляція і немало важно щоб було опалення потрібної температуру.Переважно радіатори стоять під вікнами і в вечірній час коли закриваються штори їх піднімають на радіатор або на підвіконик щоб тепло" йшло на кімнату" ,а це не правильно бо тепло від радіатора йде в верх а не вперед і тоді сильно запотівають вікна бо не має доступу до тепла і через нижчу температуру на вулиці.Штори потрібно пднімити за допомогою "прищепок" вище підвіконика щоб тепло поступало і на вікно
    і не прикритий радіатор гріє краще...

10. andrij64

andrij64 Заслужений майстер

Повідомлення:
    6.382
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Відповідь: Re: Потеют окна. Что делать???

З повітря.
    Ні.

Поділитися цією сторінкою