Осушители воздуха, как метод борьбы с конденсатом на окнах

Тема у розділі 'Вентиляция и кондиционирование', створена користувачем spine, 1 січ 2013.

1. andrij64

andrij64 Заслужений майстер

Повідомлення:
    6.382
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Відповідь: Re: Потеют окна. Что делать???

Лишній раз доводить, якщо потіють вікна- недостатня вентиляція. І тільки(при умові нормальної температури). Лишню вологу з приміщення треба виводити.

2. Mike73

Mike73 Стажер

Повідомлення:
    18
    Симпатії:
    22
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Потеют окна. Что делать???

О чем Вы говорите вытяжка работает когда готовят в кухне, в ванне работает когда купаемся. Поэтому приток свежего воздуха в кухне и двух комнатах. Так что никаких сквозняков нет. По поводу температуры воды в котле приезжайте и посмотрите.

3. I.Cherry

I.Cherry Інженер

Повідомлення:
    803
    Симпатії:
    799
    Адреса:
    Ужгород
    Re: Відповідь: Re: Потеют окна. Что делать???

Так, звичайно.

4. Дед Хоттабыч

Дед Хоттабыч Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.445
    Симпатії:
    4.857

Mike73, -Вы молодец! А вот товарищам еще это предстоит делать,поэтому они и нервничают и Вас задевают. А утепление дома дает очень хороший экономический эффект! Одобрямс!!!:Hi:

5. AKit

AKit Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Потеют окна. Что делать???

Тобто ,реально вентиляція працює декілька годин на добу.Тож думаю що вентиляція(як така) не є основною причиною мокрих вікон.

Добавлено через 2 минуты 31 секунду
    Та немає в мене сумнівів ,при відсутності протягів в кімнатах воно десь так і буде.

Добавлено через 7 минут 42 секунды
    Та ні,в мене вікна не "плачуть". Просто недоліки монтажа, якість склопакетів, намагаються списати на недостатню вентеляцію.

1 людині також подобається це.
  6. семен

семен Майстер

Повідомлення:
    140
    Симпатії:
    74
    Re: Потеют окна. Что делать???

Не згоден з вами. У цьому посиланні якась білібірда. Якщо людина живе у радянській квартирі і по деяких причинах у квартирі підвищена вологість ( маленькі діти , багато квітів, захаращена вентиляційна шахта і т.д.) то заміна склопакетів на більш тепліші це єдиний спосіб зменшити калюжі на підвіконнях . Я нещодавно міняв замовнику звичайні однокамерні склопакети на енергозберігаючі з аргоном. Це дало необхідний ефект. Дирки у підвіконні, клапани та мікровентиляція не допомогли. Якщо воду не витирати , то поцвітуть відкоси, резинки - у вікна буде явно не охайний вигляд.

Добавлено через 19 минут 59 секунд
    Проблему з конденсатом Ви вирішили але з енергозбереженням трохи не те. Я собі встановив саморобний рекуператор з реле часу і у будинок потрапляє підігріте а не морозне повітря.Вікна закриті на глухо цілу зиму. У мене було так: Утеплив будинок і вода в батареях стала + 45 а не +65 - почали потіти вікна. Встановив вентиляцію з рекуператором - занадто сухе повітря . Розвів вазони - вологість нормальна але вікна потіють і відкоси цвітуть. Забрав вазони з підвіконня - вони перестали рости. Зараз прсто не звертаю уваги.

1 людині також подобається це.
  7. Блаж

Блаж Прораб

Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    Re: Потеют окна. Что делать???

звичайно приблизно в спальны взагалі має бути +18...Але кожна людина індивідуальна у кожного своя зона комфорту...
    при такій системі утеплення є вірогідність, що волога буде накопичуватись з часом в самані,підвищуючи теплопровідність самана, та вологість в хаті...
    хоча може у вашому випадку це не трапиться, хотів поцікавитись,яка у вас товщина стін саману, та яка товщина пінопласту?

Добавлено через 10 минут 39 секунд
    якщо склопакет запотіває всередині, тоді на 100% він неякісний...
    претензію до якості можна пред'явити, якщо технічні характеристики не відповідають заплаченим грошам, бо якщо ви заплатили за однокамерний склопакет,то вимагати від ньго характеристик трьохкамерного трохи не корректно...також не зовсім розумію, як монтаж вікна може вплинути на запотівання склопакету? завжди це хотів зрозуміти...(відкоси - це окрема тема)

Добавлено через 5 минут 54 секунды
    тобто калюжа на підвіконні то проблема, а вологість в кімнаті, то не проблема??? саме вологість в кімнаті впливає на здоровья вас, та ваших дітей, а калюжа та чорні відкоси - це всього навсього декоративно не приємно...калюжа на підвіонні, то маячок,що з вологістью потрібно щось робити...особливо с причин мені сподобалась захаращена вентиляційна шахта...можливо в першу чергу з шахтою потрібно розібратись???

8. Mike73

Mike73 Стажер

Повідомлення:
    18
    Симпатії:
    22

Кстати летом после утепления в доме стало прохладней - это тоже плюс после утепления дома.

9. AKit

AKit Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    Відповідь: Re: Потеют окна. Что делать???

Ось вам два приклади монтажу вікна . На вашу думку ,яке з них запотіє при першому морозі.

Вкладення:

10. Блаж

Блаж Прораб

Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    Re: Відповідь: Re: Потеют окна. Что делать???

думаю стеклопакеты потеть будут одинаково, а вот там где нет пены, потеть будет подоконник и под подоконником....Я написал, что откосы - это отдельная тема. Изморозь под подоконником,на откосах, влага на откосах - это ошибка монтажников окна,а вот роса на стеклопакетах - это в первую очередь ошибка эксплуатации , а во вторую ошибка кошелька (когда экономия переходит разумные пределы)...
    у меня стоит однокамерный пакет с теплоотражающим напылением,окна не текут,иногда маленькая полоска внизу окна...Но у меня есть приток воздуха в квартиру (проверял по вытяжке в санузле)окна стоят на проветривании, дверь в санузле имеет снизу щель 2 см, так естественная вытяжка санузла работает всегда...

Поділитися цією сторінкою