Утеплитель для мансарды

Тема у розділі 'Звукоизоляция и теплоизоляция', створена користувачем Kalin_Andrey, 15 чер 2009.

  1. Kalin_Andrey

    Kalin_Andrey Новачок

    Повідомлення:
    13
    Симпатії:
    0
    Re: Утеплитель

    Нет. Паробарьер есчё не устанавливали. Металочерепица обрешётка и гидробарьер!
     
  2. Кремень

    Кремень Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.427
    Симпатії:
    539
    Re: Утеплитель

    Глянь на схеме как правильно укладывать утеплитель относительно пленок металлочерепицы и обрешетки.
     

    Вкладення:

    • схема.jpg
      схема.jpg
      Розмір файлу:
      276,1 КБ
      Переглядів:
      215
  3. Kalin_Andrey

    Kalin_Andrey Новачок

    Повідомлення:
    13
    Симпатії:
    0
    Re: Утеплитель

    Спасибо!!!Hi

    А ссылку какую-нибудь на эту вату можна.
     
  4. Alligator 31

    Alligator 31 Бригадир

    Повідомлення:
    2.444
    Симпатії:
    98
    Адреса:
    Луганск
    Re: Утеплитель

    Это универсальная схема...
     
  5. Vudracom

    Vudracom Прораб

    Повідомлення:
    1.090
    Симпатії:
    238
    Адреса:
    Львів
    Відповідь: Re: Утеплитель

    про плівки та утеплення подивіться тут:

    https://krainamaystriv.com/showthread.php?t=1421

    http://www.ukrinstrument.kiev.ua/index_ua.php

    http://roofmaster.org.ua/ua/

    А ТАКОЖ

    Утеплювачі відіграють провідну роль у вирішенні питань енергозбереження, а також підвищення комфортності житлових приміщень. Бажано утеплювати всі частини будівлі: фундамент, зовнішні стіни, перекриття, дах, та й т.д., але ізоляція покрівлі - найбільш відповідальна частина. При виборі теплоізоляційних матеріалів слід враховувати, що на довговічність і стабільність теплофізичних ізоляційних матеріалів надають суттєвий вплив багато експлуатаційних факторів. Це, в першу чергу, знакоперемінний (зима-літо) фактор температурно-вологого режиму "роботи" покрівельної конструкції і можливість капілярного і дифузійного зволоження теплоізоляційного матеріалу, а також вплив вітрових, снігових навантажень.

    Теплоізоляційні матеріали мають декілька теплотехнічних властивостей, знання яких необхідно для правильного вибору матеріалу, деякі з них наведені нижче:

    Щільність - величина, що дорівнює відношенню маси речовини до всього займаного ним обсягу. Чим менше середня щільність матеріалу, тим більше його пористість. Від характеру порістості залежать основні властивості матеріалів, що визначають їх придатність для застосування в будівельних конструкціях: теплопровідність, для якої сорбційна вологість, водопоглинання, морозостійкість, міцність. Найкращими теплоізоляційними властивостями володіють матеріали з рівномірно розподіленими дрібними замкнутими порами.

    Теплопровідність - передача тепла всередині матеріалу внаслідок взаємодії його структурних одиниць, і при зіткненні твердих тіл. Чим нижча теплопровідність матеріалу - тим більше тепла він зберігає. На величину теплопровідності пористих матеріалів, якими є теплоізоляційні матеріали, надають вплив щільність матеріалу, вигляд, розміри і розташування пор, хімічний склад і молекулярна структура твердих складових частин, коефіцієнт випромінювання поверхонь, що обмежують пори, вид і тиск газу, що заповнюють пори. Однак переважний вплив на величину і теплопровідність мають його температура і вологість.

    Вологість - вміст вологи в матеріалі. З підвищенням вологості теплоізоляційних матеріалів їх теплопровідність підвищується в декілька разів.

    Водопоглинання - здатність матеріалу вбирати і утримувати в порах вологу при безпосередньому зіткненні з водою.

    Міцність - здатність матеріалів чинити опір руйнуванню під дією зовнішніх сил, що викликають деформації і внутрішні напруги в матеріалі (наприклад вітрові навантаження). Міцність теплоізоляційних матеріалів залежить від структури, міцності його твердою складової, сполучного речовини і пористість. Жорсткий матеріал з дрібними порами більш інше, ніж матеріал з великими нерівномірними порами.

    Всі утеплювачі поділяються на три основних види:

    Скловолокнисті - утеплювачі, які виробляють з волокна, шляхом переробки бою скла. Такі утеплювачі володіють меншою вогнестійкістю і вони схильні до деформації.

    Мінераловатні - утеплювач, які виготовляють шляхом плавлення певних гірських порід, в основному базальту. Цей тип утеплювачів володіє найбільшою вогнестійкістю.


    А ТАКОЖ


    Гідроізоляція. Підпокрівельні плівки

    Основне завдання матеріалів для гідроізоляції і пароізоляції - підтримувати необхідний режим роботи підпокрівельної теплоізоляції. Їм відводяться дві функції. По-перше, щоб запобігти проникненню в теплоізоляційний матеріал вологи, яка, як відомо, різко знижує його теплоізолюючі властивості, а в ряді випадків призводить до його прогресуючої руйнації. По-друге, як невід'ємна частина вентиляційної системи покрівлі, ці матеріали беруть участь в запобіганні накопичення в теплоізоляційні матеріали вологи, що полегшує вихід назовні її парів.

    Гідроізоляційні і пароізоляційні матеріали являють собою матеріали плівкового типу. Гідроізоляційні плівки необхідно застосовувати, перш за все, при влаштуванні скатних дахів з покриттям, що не утворюють суцільний килим (всі види черепиці, металеві покрівлі, шифер). Фактично вони є другим кордоном захисту теплоізоляційного шару від зовнішньої вологи (сніг, краплі води, конденсат), яка може проникати під покрівельне покриття при екстремальних погодних умовах (сильний вітер або косі опади).


    Пароізоляційні плівки необхідні при влаштуванні як плоских, так і скатних дахів з будь-якими видами покриттів. Їх функція - захистити теплоізоляційний шар від проникнення водяних парів, які утворюються у внутрішніх приміщеннях в результаті життєдіяльності людей (приготування їжі, прання, купання, миття підлоги і т.п.) і піднімається до даху за допомогою дифузії та конвекційного переносу.

    Покрівельні плівки ділять на наступні три види: поліетиленові плівки, поліпропіленові плівки та супердифузійні ( "дихаючі") мембрани.

    Поліетиленові та поліпропіленові плівки давно відомі на ринку України і успішно використовуються у всіх сферах будівництва, але що стосується західних країн, то там вже досить давно обмежилися застосуванням поліетиленових плівок в якості паронепроникних бар'єрів. Для цілей гідроізоляції їх використовують, в основному, лише в холодних горищних дахах. Для гідроізоляції теплих дахів набагато частіше застосовують супердифузійні мембрани.

    Незаперечною перевагою "дихаючих" мембран є те, що тільки вони дозволяють найбільш раціонально використовувати для теплоізоляції весь простір між кроквами. Супердифузійні мембрани на відміну від всіх інших видів плівок укладають безпосередньо на теплоізоляційний матеріал, тому їх застосування дозволяє відмовитися від вентиляційного зазору і заощадити підпокрівельний простір, призначений для утеплювача.

    Супердифузійні мембрани особливо широко застосовуються в мансардному будівництві. Їх використання є оптимальним при переплануванні холодного горища в мансардні приміщення, без заміни існуючої кроквяної конструкції.

    ПІДПОКРІВЕЛЬНІ ПЛІВКИ

    Звести покрівлю один раз і надовго без якісних підпокрівельних матеріалів неможливо. Для досягнення необхідного температурно-вологового режиму всередині приміщення, а також для збереження конструкцій в сухому стані застосовуються плівки і мембрани, що мають, окрім гідроізоляційних і вітрозахисних властивостей, здатність вільно пропускати водяні пари. В області будівництва під мембраною, як правило, мається на увазі полімерна гідроізоляційна плівка великої площі.

    СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ

    Завданням гідро- і пароізоляційних плівок - матеріалів плівкового типу - є підтримка необхідного стану теплоізоляційного підпокрівельного шару. Вони перешкоджають проникненню в теплоізоляцію вологи, оскільки остання різко знижує теплоізолюючі властивості, а у ряді випадків веде до прогресуючого руйнування. Також вони запобігають накопиченню вологи в теплоізоляційному шарі, полегшуючи вихід пари назовні. Розрізняються вони за призначенням і технологією.

    Сьогодні будівельний ринок насичений мембранами різноманітних торгівельних марок, і всі вони відрізняються технологіями створення паропровідного ефекту.

    Всі горищні приміщення, що існують в світі, діляться на два основних типи: теплі (типу мансарди) і холодні (неопалювальні).

    При правильному облаштуванні холодного горищного приміщення застосовується один шар підпокрівельних плівок - гідробар’єр або антиконденсат. При облаштуванні теплого горищного приміщення використовуються два шари підпокрівельних плівок. Верхнім шаром служить гідробар’єр або антиконденсат, як і при облаштуванні холодного горищного приміщення, а нижнім - спеціальні плівки, що володіють пароізоляційними властивостями, паробар’єри.

    ВИДИ МЕМБРАН


    Дифузійні мембрани (мікроперфоровані плівки) призначені для вологозахисту в покрівлях, що не утеплюються. Це спеціальні поліетиленові плівки, армовані для міцності перлінковою ниткою. Завдання дифузійної гідроізоляційної плівки - максимально швидко випустити пари води у верхній вентильований прошарок. Але через власну структуру вона може працювати тільки за наявності нижнього вентильованого зазору. Чому? У полотні плівки, як голками, пробиті дуже дрібні отвори (для виходу пари). Їхня структура виглядає приблизно так: якщо до цієї плівки утеплювач притиснути впритул, то отвори в ній просто перекриються, і плівка перестане пропускати пари води.

    Завдяки своїм дифузійним властивостям вона не перешкоджає вільному виходу водяної пари з горищного простору, захищаючи в той самий час горищні приміщення від пилу, проникнення залишкової вологи, дощу і снігу, забезпечуючи необхідні умови для циркуляції повітря. Через ці причини мікроперфоровані гідроізоляційні плівки не можуть бути використані для ізоляції від пари, оскільки вони її пропускають. Такий гідробар’єр рекомендується використовувати, перш за все, при влаштуванні покрівлі з металочерепиці, керамічної черепиці, бітумних листів, а також з шиферу, оцинкованої сталі і тому подібне.

    А якщо як покрівельний матеріал вирішено застосувати звичайну металочерепицю або хвилястий бітумний лист, де попадання вологи на внутрішню сторону не допускається, тоді в цьому випадку необхідно використовувати антиконденсатну гідроізоляційну плівку. Серед мембран на ринку існує низка матеріалів, паропроникаючим і гідроізоляційним шаром яких є мікропориста плівка. Як правило, дані мембрани вимагають додаткового механічного захисту і виготовляються у вигляді дво- або тришарових ламінатів, в яких зовнішні шари захищають внутрішній, функціональний шар, від механічних навантажень і УФ випромінювання. Верхній шар, подібно до гідробар’єру, забезпечує повну гідроізоляцію приміщення, нижній - вбирає в себе конденсат, який утворюється при досягненні повітрям певної температури і відносної вологості. Згодом увібрана волога вивітрюється через підпокрівельні вентиляційні зазори.

    Велика товщина таких мембран і малі розміри дірочок роблять неможливим проникнення капілярної вологи через товщу мембрани. Молекулярні сили поверхневого затягування води перешкоджають її наскрізному проникненню. Перевагою такого антиконденсату є його особлива міцність і надійність, яка досягається завдяки застосуванню поліпропіленової основи і спеціальної ультрафіолетової стабілізації. Це дозволяє використовувати його на покрівлі навіть без основного покрівельного матеріалу (для захисту горищного приміщення і конструкцій від снігу і дощу) впродовж всього зимового періоду, коли покрівельні роботи вести недоцільно. Повна відсутність конденсату на поверхні металу робить цей матеріал незамінним при використанні під покрівлею з металочерепиці.



    Полімерні - утеплювач, що виготовляються з полімерних матеріалів, шляхом екструзії. Це матеріал з практично нульовим водопоглинанням, але найбільш чутливий до впливу вогню. Для скатних покрівель цей матеріал використовується не часто, перш за все, з-за високої вартості. Такий матеріал краще за все використовувати для місць безпосереднього контакту з водою, грунтом: фундаменти, фасади і т.д.

    Фірма "AXIS" пропонує вашій увазі найбільш оптимальний варіант утеплювача у співвідношенні ціни та якості - продукцію компанії ROCKWOOL.

    Компанія ROCKWOOL була заснована в 1937 році в Данії. У місті Хедехузене поблизу Копенгагена відкрився перший завод з виробництва теплоізоляційних матеріалів на основі кам'яної вати. За шістдесят з гаком років компанія значно зросла і зараз у 14 країнах світу 21 завод випускає продукцію ROCKWOOL, а торгові представництва розташовані ще в 14 країнах Європи та Північної Америки. Загальна кількість співробітників складає 7500 чоловік. Штаб-квартира компанії розташована в Данії. Продукція компанії ROCKWOOL широко відома в світі і попит на неї постійно зростає. Досить сказати, що з року в рік виробничі потужності компанії розширюються, збільшується число наших споживачів, а ми, в свою чергу, прагнемо підтверджувати високу якість нашої теплоізоляції, постійно вдосконалюючи технологію виробництва.
     
  6. Kalin_Andrey

    Kalin_Andrey Новачок

    Повідомлення:
    13
    Симпатії:
    0
    Re: Утеплитель

    Огромное спасибо!!!Hi
     
  7. Vudracom

    Vudracom Прораб

    Повідомлення:
    1.090
    Симпатії:
    238
    Адреса:
    Львів
    Відповідь: Re: Утеплитель

    Kalin_Andrey,

    якщо в подальшому потрібна буде консультація - звертайтесь, ажде я вас трохи опереджаю по будівництву :)))
     
  8. Kalin_Andrey

    Kalin_Andrey Новачок

    Повідомлення:
    13
    Симпатії:
    0
    Re: Утеплитель

    Огромное спасибо! Обязательно будутHi
     
  9. chelsi

    chelsi Новачок

    Повідомлення:
    12
    Симпатії:
    0
    Re: Утеплитель

    При выборе утеплителя, необходимо обращать внимание не на плотность как сказано было выше, а на ТЕПЛОПРОВОДНОСТЬ!!!. Тоесть, чем он ниже, тем и выше характеристики. Сравнивать Паро, Роквул с Урсой не имеет смысла. Урса это стекловолокно. По характеристикам не уступает Роквул. Единственное, что в номенклатуре нет ваты на фасад под мокрую штукатурку. По цене Роквул 50мм под кровлю от 16,5грн а Урса 50мм от 8,50грн за м2.
    Покупать уиеплитель необходимо на специализированых точках у дистрибуторов. Получите с низкой ценой и профессиональный совет.Звоните напрямую.
    Могу помочь со скидкой 8-098-277-97-17
     
  10. dzol

    dzol Новачок

    Повідомлення:
    116
    Симпатії:
    5
    Адреса:
    Киев
    Re: Утеплитель

    Давайте уже до конца разберемся. Следует обращать внимание на ТЕПЛОПРОВОДНОСТЬ в УСЛОВИЯХ ЭКСПЛУАТАЦИИ, то есть с учетом эксплуатационного увлажнения. И вот если это учесть то стекловата все таки уступает базальтовой.
     

Поділитися цією сторінкою