Послухайте, якщо ви достатньо не володієте темою не встрявайте в спір, для прикладу у мене Данко, але автоматика не сіт і не хонейвел, а КАРЕ. в той же час моя автоматика, встановлена на заводі, дає мені можливість поставити програматор, але очевидно і програматор ви вважаєте непотрібною новомодною штукою. Світ не стоїть на місці і якщо ви бажаєте залишатись в минулому столітті то прошу дуже, але не треба агітувати цьому інших. Ви взагалі радите купувати стальний напольний котел бо його неважко самому заварити в разі виходу з ладу, а ви спиталися чи людина вміє варити, чи має зварювальний апарат, чи має час і бажання цим займатись?
Спор я веду про те як течении , припустимо 25 років менше витрати на обігрів хати . Платня за обігрів хати включає в себе . Примітивно Паливо –вданому випадку газ . Котел . Батареї Труби . Обслуговування . За все це треба буде заплатити 1)Срок служби напольного котла більший від срока служби навісного це вам любий докаже . А ціна його в два рази менша ( 2 напольні котла можна купити за ціною одного навісного) Я не противник автоматики (програматора) , але якщо в жигулях поламався електронний блок , то шахматіст його сам поміняє , з всією повагою до вас , йому не треба буде вас визивати і платити за ремонт . Навісний котел це –так як я писав для багатих , заробляйте на них я не проти навіть за хай платять буржуї (в них гроші кури не клюють ) не збідніють і ви заробите . А такий народ як шахматіст , сам кинеться ремонтувати навісний котел. Тому для простого народу краще напольні котли які вони самі по ремонтують. Жигулі простий народ з ремонтує як наші батьки , а от мерс-дизель з електронікою це ще питання.
А я кажу що напольний котел не дешевший навісного. Давайте порахуєм скільки коштує наприклад котел потужністю 20 кВт + циркуляційний насос + група безпеки з розширювальним бачком + газова колонка для нагріву гарячої води, і порівняєм з ціною бюджетного навісного котла. Я думаю ви будете здивовані, не говорячи про економію місця. Давайте оперувати конкретними фактами, "вам любий докаже" і я можу казати але не кажу.У мого Данко з чавунним теплообмінником в паспорті зазначено строк служби 25 років, у вашого чи іншого стального - 7 років, про що ми говорим? Я ремонтував привезений з Німеччини б/у навісний котел Вайлант 1979 року випуску і він дотепер працює, але це теж не показник. На мою думку зараз на перший план в опаленні і в усьому іншому виходить безпечність і зручність в роботі. Тому я вважаю що в квартирі найоптимальніший варіант це навісний двоконтурний котел-колонка, а у особняку - одноконтурний котел(навісний чи напольний) + бойлер з можливістю інтеграції в дану систему інших альтернативних джерел тепла починаючи від ТП котла, телового насоса і ін.
Будем рахувати площа хати 100м кВ. Котел данко 15кВт, запасом -5958гр Насос 1 022гр. Трьох ходовий клапан 562 гр Таймер управління температурою 310гр. Бачок розш. Відкритого типу 250гр –самий безпечний варіант І того 8 102гр . Тепер ви скільки треба дати грошей . за навісний котел. + стабілізатор , + насос для создания тиску в системі + таймери в кімнату . Прошу все це написати в гривнях. http://teplogaz.com.ua/danko-15-181/ https://rozetka.com.ua/nasosy_plus_bps25_4_180_122008/p177145/ https://voltar.com.ua/shop/trehhodo...raspredelitelnyi-klapan-herz-calis-ts-20.html https://www.ukrrele.com/thermo-regulator.htm
Панове, Штирліц тут вже давно, всі аргументи з контраргументами добре знає, мав достатньо часу розібратись що почім, і як краще - мав доста інформації, часу, і здатність має розібратись. Він мабудь на дєжурстві скучає, і просто пише одні ті самі провокативні речі, щоб хтось з ним побалакав.
Ви забули додати ціну газової колонки в 3-4 тисячі грн і накинути біля 1000 грн на фітінги для зєнання усього цього в єдину систему.
привет, помогите выбрать котёл, очень много противоречвых отзывов, бюджет 15 000 грн. требования подогрев гарячей воды, турбина, 20-24 квт. новострой, в доме тёплый пол, заранее спасибо
В котлі теж є кусок труби + насос 982гр https://santexmarket.com.ua/p541980174-nasos-povyshayuschij-davlenie.html З котлом 2 контурним напольним Нехай буде разом все 10 000 . Не 3-4 тис гр. а до 2 тис впишуся В мене ще може бути газова плита на котлі а у вас є на двоконтурному навісному котлі газова плита . Нема , то до плюсуйте 3-4 тис до вашого котла Тому пропоную змагання рівноцінні . Котел одно контурний напольний і котел одно контурний навісний . Не люблю комбайни типу , телевізор , радіо , магнітофон –програвач . Коли поламається ні зігрітися ні помитися
Полностью согласен. Навесной котел, особенно на артезианской воде - гемор еще тот. Народ не успевает зарабатывать на обслуживание и замену запчастей для таких котлов- котел+стабилизатор напряжения+автономное питание, когда нет электричества. Циркуляционный насос - ресурс - 5 -6 лет, а они запаяны там, купить в магазине не получится, нужно покупать задорого на их сервисе. Расширительный бак - такая же история, подходит только их родной и тоже очень дорого. Плата управления - аналогично. Недавно знакомый обратился с проблемой - потек теплообменник котла Imergas 50 кВт - новый ТО стоит 1850 евро. Заварить его никто не берется. За такие деньги лучше новый купить. Напоминает автомобили с пробегом более 200 тыс..... В итоге, через 5-7 лет необходимо покупать новый котел, потому что ремонтировать его обойдется дороже. Зачем тогда такие котлы?