Своїми руками Солнечный коллектор своими руками - подробная инструкция

Тема у розділі 'Гелио и геосистеми', створена користувачем Andrii_M, 9 лис 2012.

1. ALex17

ALex17 Майстер

Повідомлення:
    127
    Симпатії:
    18
    Спасибо! До того читал тему бегло и по диагонали - видел ваш диалог с авиатором. Теперь перечитаю более внимательно.

Останнє редагування модератором: 1 кві 2016
  2. ALex17

ALex17 Майстер

Повідомлення:
    127
    Симпатії:
    18
    DINAMIT-UA, мабуть ви самі відповіли на своє питання - пост 1069 , сторінка 107 - малий час нагріву : "Встановлена причина - сонячний колектор працює тільки з 12-00 до 15-00 . Тобто тільки 3 години під прямим сонячним промінням, далі тінь від дерев".

Єнки, извините, что бегу впереди паровоза...

3. DINAMIT-UA

DINAMIT-UA Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    @ALex17, Як кажуть- перший блін завжди комом,
    Все відразу не врахуєш тим більше коли робиш систему не з нуля, а робиш пристройку,
    тобто до встановленого бойлера пристроюєш сонячний колектор, це Я про себе.
    От і назбирались недоліки : ( неправильний кут колектора до сонця, чорна краска не матова, час роботи колектора замалий + тінь від дерев ) а це все мінус ККД сонячного колектора.
    Але це нестрашно поки що мене ГВС влаштовує, літом халявних 90 літрів теплої води 45 градусів.
    Щоб колектор не розморозити і не ржавів залив на зиму в контур сонячного колектора 12 літрів дизельного пального. Літом подивлюсь як буде працювати сонячний колектор на дизельному пальному.
    Якщо експеримент буде позитивним то так і залишу працювати сонячний колектор на дизельному пальному.
    От так потихеньку набуваю власного досвіду експлуатації сонячного колектора.

4. trvld

trvld Майстер

Повідомлення:
    246
    Симпатії:
    90
    Адреса:
    г. Хмельницкий
    Dinamit-UA, мені подобається Ваша технологія з використанням ДП, але важко уявити наслідки його взаємодії з МП трубами, які збираюсь використовувати на магістраль від колектора до бойлера. Вибір на користь МП зроблено завдяки їх гнучкості, а у мене має бути весела конфігурація траси. Окрім того, зроблений торік колектор ставити зовсім не маю бажання через його вагу - десь біля 60 кг., а піднімати це все доведеться на 2,5-3 метри вгору біля стіни, та й встановлювати треба на заземлену конструкцію через те, що будинок утеплений.... Загорівся робити концентратор широкозахватний (11,52°-63,86°) з К концентрації =2,5-3.
    Це має зменшити вагу, але збільшує температуру носія на виході колектора. Отже, скоріш за все, мені пряма дорога в магазин за незамерзайкою автомобільною. Коцентратори мають бути у двох блоках, один дивиться на 72° східніше півдня, а другий - на 18° західніше (так будинок розташований). Планую збирати тепло ~9 год. Маю надію, що розташування обох під кутом до півдня допоможе проблемі з закипанням. Площу збору буду встановлювати пробами. Концентратори мають бути 35см висотою, довжина виходить 1,1 м. Отже, можна встановити в кожний блок по 2,3,4 поверха.
    Як хто думає, буде ЕЦ працювати, якщо сам теплоприймач поставити без нахилу, а лише забезпечити вхід трубою знизу, а вихід направити догори? Перепад висоти буде біля 3 метрів.
    Ще б придумати легкий зворотній клапан для ЕЦ, або термостатик невеличкий на градусів 40, щоб ці блоки не заважали один одному ...
    Має бути щось таке:

Вкладення:

5. ALex17

ALex17 Майстер

Повідомлення:
    127
    Симпатії:
    18
    А я бы не сказал, что комом. Если учесть, что фактически 3 часа активно работает. Мне тоже самое предстоит. Может орех подстригу (жалко, но благо он отрастает быстро), а вот соседа дом снести не получится.drel
    В соседнем форуме народ заливал разведенную водку, отчитался, что уже не один год пашет, и хорошо.:kofe:

DINAMIT-UA подобається це.
  6. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    А це не буде дешевше?

7. trvld

trvld Майстер

Повідомлення:
    246
    Симпатії:
    90
    Адреса:
    г. Хмельницкий
    Може, дякую за підказку.

8. DINAMIT-UA

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    Пропіленгліколь у листопаді був в 2 рази дорощим за дизельне пальне.
    Можливо тоді ціна була більшою бо зимовий сезон.
    Тому Я тоді вирішив випробувати дизельне пальне.
    --- добавлено: 25 бер 2016 у 11:30 ---
    @trvld, Намалюйте блок-схему вашої сонячної системи, легше буде проаналізувати ЕЦ.

Останнє редагування модератором: 2 кві 2016
  9. Spiritus

Spiritus Новачок

Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    доброго времени суток. Может не туда пишу . может кто то покупал краску для коллекторов (
    Краска селективная Iliolac для солнечных коллекторов 99,9 процентов поглощения черная 4 л
    ) цена вопроса 1500 грн за банку. интересует работает ли она так как пишут или как обычная черная матовая

10. DINAMIT-UA

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    @Spiritus, Весь сонячний колектор мені обійшовся дешевше чим коштує банка цієї краски.

Nazariy подобається це.

Поділитися цією сторінкою