Правила дорожнього руху України

Тема у розділі 'Автоклуб', створена користувачем Voyutichi, 7 лис 2012.

1. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Вы из-за своих эмоций не видите аргументов. Даже когда их по три раза повторяют. И почему-то, навязываете свои личные представления о форме ведения дискуссии.
    Если Вам кто-то не называет номеров пунктов, то это ещё не значит, что с вами говорят не о правилах. В том числе и в суде.
    Давайте поговорим конкретно о правилах, и конкретно о пункте 1.10. Его можно как-то нарушить?
    --- добавлено: 27 вер 2017 у 18:33 ---
    Це чітко ПДР. Ще й "основні положення", з яких решта правил походить.
    Намалюйте будь ласка на гугломапі якими смугами рухався той товариш?
    --- добавлено: 27 вер 2017 у 18:51 ---
    Це не я зробив. Це в книжці написано. Розділююча смуга може бути позначена конструктивно, або розміткою. Смуга руху є завжди, хоч з розміткою, хоч без. На дорозі де є чотири смуги руху і більше, осьова - подвійна суцільна.
    Правила діють всі разом, а не окремими пунктами.

Останнє редагування модератором: 5 жов 2017
  2. andrij64

andrij64 Заслужений майстер

Повідомлення:
    6.382
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    @Пітон,
    згідний з вами на всі 100. Якщо нема ніяких знаків пріоритету, заборонних, вказівних і т.д. то я завжди користуюсь правилом правої руки. Даю дорогу тим, хто праворуч. Нікому не заважаю, аварійної ситуації не створив, суцільних ліній не перетинав..... і їду.
    В даній ситуації, якщо ту клумбу і прирівняти до подвійної суцільної, то і розрив в тій клумбі по аналогії можна прирівняти до переривчастої смуги.
    Я думаю, тут зіграє роль суб`єктивний фактор- поліціянт....От так йому захотілось і все тут....
    --- добавлено: 27 вер 2017 у 20:30 ---
    А як тоді трактувати розрив в клумбі? Як переривчастy смугy?

3. Энки

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Ну тож так. Але цей розрив тільки починається навпроти лівої межі смуги, з якої виїжджав порушник. Щоби в той розрив потрпити, він має зайняти смугу ліворуч, але там нема смуги поздовжньо дорозі, то він повертає наліво, рухається щонайменш 2,75м назустріч руху, і знову повертає вже праворуч, щоб потрапити в розрив. Хоч це і вигляда навпростець.
    Взагалі навпростець не можна іздити. Коли повертає легковик скажімо, машина має рухатись поки середня стійка дверей не опиниться на внутрішньому перехресті уявних меж смуг, і тоді повертає на нову смугу, хоч би під яким кутом смуги перетиналися. Кути зрізають білявки, яким права подарували, і що не мають уяви про рядність руху. Смуги йдуть поздовж доріг, і водій не може собі свої за бажанням створювати. Отак зрізав кути - виїхав на зустрічну.

Odissey та andrij64 подобається це.
  4. Пітон

Пітон Друг Команда форуму

Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    Він не їхав на зустріч руху
    --- добавлено: 28 вер 2017 у 00:21 ---
    Клумба не є автоматично подвійною суцільною, не пишіть дурниць

5. Энки

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Клумба - ні. А там - так.
    Спробуєте там розвернутися через ту клумбу - випишуть перетин подвійної суцільної. А так канешно не є.
    Довести відсутність чогось суто логічно неможливо. Довести можна лише наявність.
    Щоб довести, що він їхав не на зустріч, треба показати куди саме він їхав, і воно має бути не на зустріч.
    Можете, не виходячи за рамки положень і визначень ПДР, чи словами написати, чи на малюнку намалювати куди він їхав?
    Щоб не було типу: "То всьо не так бе-бе-бе (затуляє пальцями вуха)"

6. Bumbarash

Bumbarash Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.669
    Симпатії:
    2.210
    Адреса:
    Запорожье
    Все. Лирика закончена. Как бы @Энки, это не раздражало.

Т.в.о. начальника Управління
    Патрульної поліції в м. Запоріжжі ДПП
    Лейтенанту поліції
    Михайловський С.В.

ХХХ ХХХ ХХХ
    м. Запоріжжя, 690ХХ
    вул. ХХХ Х, кв.4
    Тел.: 067-ХХХ ХХ

Щодо скасування постанови

Скарга
    Згідно до ст. 288-289 КУпАП постанову посадової особи про накладення адміністративного стягнення може бути оскаржено у вищестоящий орган (вищестоящій посадовій особі) протягом десяти днів з дня винесення постанови.

"23" вересня 2017 року посадовою особою, рядовим поліції роти № 1 батальйону №2 Управління патрульної поліції у м. Запоріжжя інспектором Заяц Дмитро Андрійовичем відносно мене було винесено постанову у справі про адміністративне правопорушення серія ЕАА № ХХХХХХХ, якою на мене було накладено адміністративне стягнення по статті КУпАП: СТ. 122 Ч.2 (425 грн.) за порушення п.п. 11.4 ПДР
    Розгляд справи, як того вимагають 278-282 статті КУпАП не відбувався. Одразу під час зупинки інспектор запропонував мені протягом 2-х хвилин вгадати що саме я порушив і обіцяв відпустити у разі, якщо я вгадаю.
    Я – відмовився. Інспектор одразу, без моєї присутності, закрившись у службовому авто виніс постанову, тим самим не надавши мені можливостей надати свої письмові заперечення на постанову, не надав для ознайомлення відеозапис скоєного мною правопорушення, хоча я вимагав надати мені докази пред'явленого обвинувачення, не надав жодного доказу моєї вини, окрім свого особистого переконання, не надав можливості скористатись правовою допомогою.
    Тобто ставлення інспектора є упередженим та необ’єктивним, а пред'явлене обвинувачення необґрунтованим, адже жодної вимоги ПДР я не порушив.

Ці висновки можна зробити виходячи з наступного.
    "23" вересня 2017 року, близько 13:20 я рухався з виїзду зі двора меж домами по вул. Товариська 58 - 60 маючи намір здійснити поворот ліворуч. Жодних показчиків чи інших заборон на виконання даного маневру в цьому місці не встановлено.
    Згідно п.п 8.1 ПДР
    Регулювання дорожнього руху здійснюється за допомогою дорожніх знаків, дорожньої розмітки, дорожнього обладнання, світлофорів, а також регулювальниками.

Перед виконанням повороту ліворуч я виконав всі дії, щоб дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека та транспортним засобам, що рухаються по дорозі в зустрічному напрямку прямо чи праворуч.

Поворот ліворуч мною виконано в чіткої відповідності до п.п. 10.5 ПДР
    Поворот необхідно виконувати так, щоб при виїзді з перехрещення проїзних частин транспортний засіб не опинився на смузі зустрічного руху, а у разі повороту праворуч слід рухатися ближче до правого краю проїзної частини, крім випадку виїзду з перехрестя, де організовано круговий рух, де напрямок руху визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою або де рух можливий лише в одному напрямку

Схему виконання маневру додаю.
    Джерело - https://www.google.com.ua/maps/place/Товариська+вулиця,+Запоріжжя,+Запорізька+область/@47.8906655,35.0656981,3a,90y,116.58h,91.71t/data=!3m6!1e1!3m4!1sWW0I3kaCAHwi8VyC24IaLg!2e0!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x40dc643ca3e806a9:0x602969c6a407412!8m2!3d47.8891571!4d35.064532

[​IMG][​IMG]

Згідно п.п. 1.2 ПДР в Україні установлено правосторонній рух транспортних засобів.
    Тому поворот ліворуч ЗАВЖДИ пов’язан з перетинанням смуги зустрічного руху

На підставі викладеного:
    - вважаю, що п.п. 11.4 ПДР "На дорогах з двостороннім рухом, які мають щонайменше дві смуги для руху в одному напрямку, забороняється виїжджати на призначений для зустрічного руху бік дороги"
    не може бути застосовано при ПЕРЕТИНАННІ смуги зустрічного руху під час виконання повороту ліворуч

- ВИМАГАЮ постанову серія ЕАА № ХХХХХХХ – скасувати.

Дата 28.09.2017 Підпис:

Пи.Си.
    ВИМАГАЮ!!!
    Вот почему мы всегда пишем ПРОШУ? Ведь нас на@буют, стригут, пинают... а мы "просим". Нах... такие прогибы - мы ТРЕБУЕМ!
    (стырено у одного донецкого анархиста)

Останнє редагування: 28 вер 2017
    Пітон та andrij64 подобається це.
  7. Bumbarash

Повідомлення:
    1.669
    Симпатії:
    2.210
    Адреса:
    Запорожье
    Приз в студию!

8. Энки

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Чо это Вы решили, что я раздражаюсь? Даже сама езда блондинкастайл мало раздражает. Уверенность безусловная таких ездунов в своей правоте ещё может раздражать, когда на дороге мешают.
    А тут с Вами не скучно. ))
    Заваливать суды заведомо проигрышными случаями - это борьба ради борьбы. Кроме сомнительного удовольствия, никакой пользы.
    Смуга на дорозі - поздовжня. Тобто смуги на дорозі паралельні дорозі (крім кругових клумб). Перетнутися смуги можуть лише під кутом, що перетинаються дороги. Ваш товариш повернув ліворуч (або перетнув а потім повернув), проїхався по смузі на зустріч правосторонньому руху, потім повернув праворуч, і потім вже перетнув ще одну зустрічну смугу (або див. вище або).
    Казати що він тільки перетнув, а від решти морозитися, це кумедно. А суддів таке мабуть дратує, бо частіше спостерігають, і воно їм заважає.
    Краще б витратили час і сили на спробу зрозуміти чому інспектор Заяць вважає то рухом назустріч.

Мастер ЭВН подобається це.
  9. Пітон

Пітон Друг Команда форуму

Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    тут треба писати "інспектором Зайцем Дмитром Андрійовичем"

10. Bumbarash

Повідомлення:
    1.669
    Симпатії:
    2.210
    Адреса:
    Запорожье
    Бинго! Так и я же об этом!!!

Мне не понятно почему инспектор ХХХ не понимает, что у водителя нет ни мотивации, ни желания ехать по встречке - ему нужно именно шустро пересечь ее по кратчайшей траектории, а не выписывать канделябры при выполнении маневра:
    - пересечь под прямым углом одну полосу встречного движения
    - крутануть влево на 90 грд. и проехать 2 метра по второй полосе встречки
    - крутануть вправо на 90 грд. и проехать 2 - 4,75 метра разрыва клумбы
    - крутануть влево на 90 грд. и заехать в полосу для своего движения

Поділитися цією сторінкою