Правила дорожнього руху України

Тема у розділі 'Автоклуб', створена користувачем Voyutichi, 7 лис 2012.

  1. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    Уточнив
     
  2. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Щось придумають.
     
  3. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    В базі у них будуть заблоковані, все одно це виявляється лише під час зупинки і по суті все одно чи їздиш ти із заблокованим паперовим посвідчення чи зовсім без нього.
     
  4. Bumbarash

    Bumbarash Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.669
    Симпатії:
    2.210
    Адреса:
    Запорожье
    Законопроект 2695

    Якщо посвідчення водія не було тимчасово вилучено в порядку, передбаченому статтею 265-1 цього Кодексу, особа, яка позбавлена права керування транспортним засобом, зобов’язана негайно здати посвідчення водія до уповноважених органів Національної поліції.

    У разі виявлення в особи посвідчення водія, яке підлягає здачі, його вилучення здійснюється поліцейським.


    Без коментов - граждане должны все сделать самостоятельно + еще и штраф нарисуют если не сдал. А то, что не знал об этом никого не @бёт ...

    Аж вчера директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко поведал, что 20 камер 14.02.2020 до 11:29 наклацали 38 528 нарушений скоростного режима. Да уж! Это должно произвести впечатление на некоторую категорию граждан...
    Правда он забыл поведать, что большинство камер стоят на участках, где разрешена скорость 80, а камеры фоткали 50+20. Это было круто!

    Тот же законопроект предлагает повысить штрафы за скорость до 3400 грн. Причем их точно так же не @бёт такой бредовый разрыв между планками штрафов: за превышение >20 км/ч - 255 грн, за превышение >50 км/ч - 3400 грн.

    Где-то в сентябре 2019 я пытался спрогнозировать, что к Новому Году созреет МВД-шный капец. Чуток они тормозят пока. Капец созреет к лету.
     
    Останнє редагування: 18 лют 2020
  5. Bumbarash

    Bumbarash Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.669
    Симпатії:
    2.210
    Адреса:
    Запорожье
    Обзор Законопроекта 2695
    Выбрал самый взвешенный и спокойный обзор


    Т.к. сегодня команда ЗЕ принимает законопроекты без особых обсуждений и рассмотрений, то где-то к лету будем встречать Полицейское Государство.
    Особый цинизм можно ощутить поглядев на заседания комитета по обеспечению правовой деятельности
     
    Пітон подобається це.
  6. Bumbarash

    Bumbarash Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.669
    Симпатії:
    2.210
    Адреса:
    Запорожье
    А вот это уже просто интересно!

    Решения судов по делу № 201/243/17
    http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/64933273

    Істотне значення має та обставина, що у вказаний в постанові інспектором день і час позивач на вказаному автомобілі дійсно рухався по пр. Героїв в м. Дніпро, але саме в той час рухався він не в тому місці, не в напрямку, як вказав інспектор, а в районі вказаних в постанові будинків обгон не здійснював, проїхав вказану ділянку дороги без порушень на дозвільне зелене світло світлофора і правил перетину проїзду, зміни напрямку руху між смугами дороги чи інш. за таких обставин не порушував, а поліцейський же стверджує про протилежний рух цього транспортного засобу, не зазначаючи це в оскаржуваній постанові, це в самій постанові не відображено хто і куди та як їхав, пояснення на місці від порушника ніхто не відбирав, додатків до постанови немає, належних доказів про інше суду не надано. Постанова інспектора є незаконною та такою, що підлягає скасуванню з наступних підстав: в даній постанові під час встановлення обставин для повного та всебічного розгляду справи, згідно з вимогами ст. ст. 251, 280 КУпАП у постанові немає даних чи були свідки правопорушення, дані цих осіб є відомостями, які мають зазначатися у постанові (сам характер порушення ПДР і його обставини, про які йде мова, говорить про неможливість його вчинення без свідків або доказів вище викладеного). У відповідності до ст. 251 КУпАП, пояснення цих осіб є доказами по справі. Відсутність у справі не тільки пояснень, але й даних свідків грубо протирічить вищезазначеним нормам та призводить до відсутності у справі передбачених законом доказів. В постанові навіть не вказано де та по якій вулиці міста рухався позивач, куди та звідки їхав, в якому напрямку перетнув перехрестя, де його було зупинено та інш, тобто взагалі не зазначена обєктивна сторона правопорушення в цій частині.

    И если Вы думаете, что с такими "незначительными" нарушениями патрульная полиция не подала кассацию Вы глубоко ошибаетесь!!!

    Пристегнитесь! Департамент патрульної поліції подав касаційну скаргу на постанову місцевого суду та ухвалу апеляційного суду. Скаржник зазначав, що суди порушили норми матеріального та процесуального права, просив скасувати відповідні рішення. Департамент вказував, що суд не мав права закривати справу щодо порушення правил обгону (ч. 2 ст. 213 КпАП), а ці повноваження належать саме органам Нацполіції.

    https://verdictum.ligazakon.net/doc...858.382302427.1582191249-526353485.1573810847

    Что-то в этой стране не так. Если так и дальше пройдет, то нас ждет о-о-очень светлое будущее...
     
  7. Bumbarash

    Bumbarash Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.669
    Симпатії:
    2.210
    Адреса:
    Запорожье
    А-а-а! Продолжение!
    Новенькое про ТО

    Как говорил человек в обзоре Законопроекта 2695 туда впихнули все самое гыдотное, чем предлагалось наделить МВД с 2012 года.

    Но они забыли про ТО шмон на дороге
    Встречайте! Он возвращается!!!
    ЗУ про Дорожній рух доповнити

    у статті 16:
    у частині другій:

    в абзаці третьому після слова «поліцейського,» доповнити словами
    «посадової особи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань безпеки на наземному транспорті,»;

    після абзацу третього доповнити новим абзацом такого змісту:

    «на вимогу посадової особи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань безпеки на наземному транспорті, пред’являти для перевірки: посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб, свідоцтво про придатність транспортного засобу до експлуатації, страховий поліс (сертифікат) про укладення договору обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, свідоцтво про професійну компетентність водія або кваліфікаційну картку водія, протокол перевірки та адаптації тахографа та/або обмежувача швидкості, картку водія до цифрового тахографа, заповнені тахокарти за поточний день та попередні 28 календарних днів, або роздруківку даних роботи тахографа у разі обладнання транспортного засобу цифровим тахографом, документи на вантаж, передбачені законодавством, дозвіл на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, якщо наявність у водія таких документів передбачено законодавством.».

    У зв’язку з цим абзаци четвертий - тринадцятий вважати відповідно абзацами п’ятим - чотирнадцятим;

    частину третю доповнити пунктом такого змісту:

    «в) на вимогу посадової особи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань безпеки на наземному транспорті для проведення придорожньої перевірки придатності транспортного засобу до експлуатації.»;



    Стаття 52_16. Придорожня перевірка транспортних засобів на придатність до експлуатації



    https://mtu.gov.ua/projects/262/
     
  8. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Я сі тішу...:facepalm:
    Хавайте, залебобіки.....
    --- добавлено: Feb 28, 2020 11:39 AM ---
    Всьо....``прічіна астановкі`` відміняється....
    Прівєт саньку...
     
    Останнє редагування модератором: 7 бер 2020
    WalterCV подобається це.
  9. Bumbarash

    Bumbarash Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.669
    Симпатії:
    2.210
    Адреса:
    Запорожье
    Аварии со смертельным исходом на украинских дорогах не редкость. За предыдущий 2019 год в результате таких ДТП погибли 3500 украинцев. Печальную статистику власти пытаются сократить и исследуют причины таких аварий. В большинстве случаев они происходят из-за того, что водитель находится под действием алкоголя или наркотиков.
    Чтобы сделать невыгодным вождение в таком виде власти повышают штрафы и даже сулят тюремным заключением за это. Помимо этого, полиция получит еще один рычаг влияния на водителей – выборочные проверки на дорогах.
    Такой информацией поделился депутат от президентской фракции «Слуга народа» Денис Монастырский.
    Депутат предложил рассмотреть предоставление права полицейским останавливать машины для проверки на состояние водителя. Проверка будет проводится с помощью портативных устройств на месте. При этом полицейские не смогут проверить водителей на другие нарушения.


    https://akcenty.com.ua/obshchestvo/...z-za-etogo-proverka-i-nervotrepka-obespecheny

    Даешь беспричинные остановки!!! Интересно, а кто курирует закупку мундштуков для драггеров? Попробую угадать с одной попытки...:-D
     
  10. Karmadon

    Karmadon Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.099
    Симпатії:
    4.767
    Адреса:
    Чернігів
  11. WalterCV

    WalterCV Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.757
    Симпатії:
    4.038
    Адреса:
    CV UA
    В багатьох країнах дозволяється хильнути і сідати за кермо. І без позбавлення років на 10...
     

Поділитися цією сторінкою