Солідолом не пробував !Мазав переробом але дощ змиває а вони зарази далі лізуть,умудрались лізти в серерині труби.Мої підставки трохи іншої конструкції і в середині труби пустотілі.
А на рахунок жирових ловушок ще подумаю, тому що у мене мурах не було видоно ніколи. В такому випадку не заморочуйтесь, а слимакам дуже "подобається" повзати по червоному пекучому перцю насипаному на прилітну дошку, чи під вуликом.
Так. Це важка праця, але мій чоловік дуже боїться моїх дівчаток. Ми переїхали за місто 9 років тому, а через рік мені подарували 1 лежак. Що було робити? Вересень місяць, я ні гу-гу, чоловік в отказці. Прийшлося багато читати, допитувати бджолярів. Правда чоловіки дещо зверхньо відносяться до жінок і цій справі. Але я ж таки обожнюю своїх дівчаток. Пуд солі з ними з'їли... До 9 вуликів доходило. Зараз 3. Мені 5 вже багато. Меду встає ще й на продаж. А головне - це задоволення! Тільки відкриваєшь вже запах ріднесенький. Можу просто дихати і насолоджуватись.
Не мог жену затащить на пасеку. Долго не мог. Пока не сделал неправильную обвязку ганеманки, с неправильными зазорами - бездумно послушался советов. Пчёлы понастроили там и залили... Обрезал и дал жене свежий непечатный мёд прямо возле улика. Как бабка пошептала Теперь жена с удовольствием подходит к ульям, распробовала и ульевой воздух... Ездит со мной на ярмарки
Під цією ж фоткою. Але то таке. Можу і тут перепитать. Думав запитать чи потрібна допомога у реалізації твоїх нуклеусів(супер!!!) у Сумах. І чи не думав зробить такий комплект під Рутівську рамку?