Молдодець так тримати, бджоли це життя, нестане бджіл загине людство, в тебе все правильно,пасіка любить читоту ,рекомендовано дотримуватись однієї системи вуликів. ВЧАСНО ОБРОБЛЯТИ ВІД ВАРОА я особисто обробляю щавельною кислотою А ТЕПЕР ПРО МЕД, ВСЕ ЗАКІНЧЕНО,ТРЕБА ГОДУВАТИ,я годую скільки бджоли беруть не дивлчячись по кг.НУ І ВСЕ ЗАГОДОВУЙ, ЧЕКАЙМО ЩАСЛИВОЇ ВЕСНИ І ПРОДОВЖУЙМО ПАСІЧНИКУВАТИ --- добавлено: 6 вер 2015 у 11:55 --- МОЄ ГОСПОДАРСТВО
Летки не сократил? Жалко... Я вчера продолжил закармливать. В иные семьи по 10 литров сиропа бухнул 3:2, пробую прибалтийскую методику. Вкратце: у меня многокорпусники на полурамку, ставлю сверху пустой корпус, в него тоненькую стеночку с двумя рейками для прохода пчелы, потом простелил полиэтиленом и внутрь сразу ведро сиропа. На днях посмотрю результаты...
Спасибо за интересные штуковины попробую себе сделать и в следующем году использовать. --- добавлено: 13 вер 2015 у 17:21 --- Пчел не жалко ?Столько сиропа сразу. --- добавлено: 13 вер 2015 у 17:28 --- А не за пізно починати годувати?
Об"єднав вчора дві сім"ї, що зловив літом у ловушку - одна зовсім слабенька була, не виживуть. Об"єднував за допомогою самогонки - розвів 50 г самогону 100 г води, основну сім"ю всю перемістив у нижній корпус, побризкав розчином самогону, простелив газету, теж побризкав самогоном, потім забрав матку з меньшої сім"ї, а всіх бджіл з рамками перемістив у другий корпус нової сім"ї, бризкаючи самогонним розчином і закривши засувку льотка на провітрювання(маленьки отвори). Вулик поставив посередині між старими місцями. Сварки не було, газету ще не дивився, але сьогодні дав їм пару літрів сиропу в поліетилені. Загодував і і нші сім"ї. Сезон - ніякий. Лише одна сім"я більш-менш готова до зими. Буду ще готувати, потрібно дати протягом наступного тижня по 4-6 кг цукру (розвожу на 2 кг цукру одним літром окропу + 30 г оцту). В мене зараз 5 сімей, в зиму хочу йти на 2-х корпусах у БК вулику та двох лежаках по 2 сім"ї через роздільну дошку. Фото не робив, сорри.
Себя жалко: одна поездка на пасеку - 70 грн... Приятно кормить через день, только шибко дорого получится. А прибалты дают за один раз по 10-15 литров, и всё у них хорошо Попробую и я - может и у меня всё будет хорошо?
любий сироп --- добавлено: 13 вер 2015 у 22:00 --- Там може бути любий запах,я беру мятні краплі і з росинки обприскую, в мене вулики Українські