Плани, ну прям Наполеонівські Хоча, мені такий підхід до вподоби! Мабуть, спробуємо!? Я так і не дочекався твого дзвінка увечері. Тому розпочав поки що сам. Знайшов свої Ардуіновські плати, протер пилюку у мозку трохи Відновив програмне забезпечення, згадав деякі нюанси. Ось що ми маємо: Є плата ардуіно уно. ЮСБ Є плата саморобна. Із процесором Атмега8. Сом порт (туди можна запхати проц Атмега16 та, мабудь, і інші). Відрізняються вони, по суті, лише об’ємом пам’яті та вартістю. Знайшов кілька процесорів у загашнику.... Тобто, можна їх не берегти особо... Є адаптери для підключення обох плат до компа. Знайшов програма тори свої Є Ардуіновский софт на компі . Спробував приклади завантажити – поблимав світло діодами. Тобто працює Дуже мені сподобалася ідея виготовлення тензодатчиків на основі таблеток вугілля. Згоняв жінку в аптеку – придбав упаковку вугілля. Буду пробувати виготовити тензодатчик власноруч
Я, сорри, забегался между работой, больницей и выдачей люлей коллегам по проведению гонок. Что-то мне начинает хотеться завязывать с этим делом - хлопотно, ответственно и безденежно. А, это я о гонках. Но я отвлёкся. Вчера очень поздно возвращался, потому звонить было уже нереально. Всё свободное время штудирую книженцию по программированию ардуинок штатным софтом. Дело ясное, что дело тёмное. Сильно напоминает php, с которым иной раз приходится работать... Ну, по крайней мере, я начинаю понимать, как, где и что описывается. Почитал спецификации и т.п. по sms/gprs модулям. Там всё сильно похоже на то, что пишется для Wi-Fi модулей. В принципе, куски кода можно брать почти готовые, и всё это стыковать. Вот и думаю теперь, как лучше поступить? Варианты вырисовываются следующие: 1. Отправка данных о результатах взвешивания ежедневно в заданное время посредством смс. Тогда нужно ещё добавить модуль часов реального времени. 2. Аналогично, но на сервер и посредством gprs - тогда, по идее, к смс не привязан, данные о медосборе можно посмотреть в люое время и с любого компа/телефона, имеющего выход в интернет. Причём не вижу препятствий, чтобы не оформить это сразу в виде графиков. 3. Мечта идиота. По воздуху или через локальную сеть связать несколько модулей с центральным блоком управления, на котором поднять локальный сервак, и обращаться уже к нему Но пока продолжаю читать книгу. Ибо ученье - свет!
Скоріш, там С++ Не зовсім так, трема ще про ноги відповідні подбати ;-( Бо вони до різних пінів можуть бути приєднані. ;-( Треба вивчати детальніше.. Але, це вже не є принциповим Да питання ще в тому, що проц не резиновий. Не влізе туди все те, що ти бажаєшь запхати... Вочевидь, е кілька вариантів. Можна по таймеру, скажемо через кожні 12 годин посилати.. Та й бог з ним, якщо буде не дуже точно.. Пара хвилин, що можуть набігти завдяки помилкам не є такими вже важливими... Або, можна по запросу відповідь надавати... Ти йому : "скільки меду?". Він тобі - "5 кіло"... Хоча, надо буде ще поміркувати... Щодо локальної мережи - ні.. Питання в обсягах пам'яті процесору...
Дык, я пока на стадии RTFM В новых версиях оперативки не 2 кб, а 2,5 кб Хотя всё равно негусто, конечно... А ведь надо снять данные с тензодатчиков, их интерпретировать и отправить... Курю мануал
RTFM! ATmega328P-PU http://www.kosmodrom.com.ua/el.php?name=ATmega328P-PU Це проц на ардуіні. Можна його й на саморобну встановити.. Там флеш вже 32 кБ. Питання у тому, що бібліотеки на всі ці модулі багато місця займають. Сам код - копійки... Щодо сигналу з тензодатчику... Там резистор, що змінює свій опір під навантаженням. Тобто ставимо простіший резистивний ділитель, подаємо на нього опорну напругу ті знімаємо падіння на тензодитчику. У процессорі є встроєний АЦП на 10 бітів. Для нашої цілі - досить. Тобто цей сигнал не буде нам "багато коштувати". Інтерпритація - це трохи складніше. Але ми, знов, не будемо шукати складних шляхів, а зробимо хід кобилою Тобто розділемо інтервал на окремі частки, де будемо ввіжати залежність лінійною Тобто не потрубно буде зберігати усю таблицю значень Думаю, +/- 10 -100 грамів меду не дуже важливі!?
По одной из ссылок, помнится мне, был график, характеристика нелинейная. Хотя нелинейность - в начале шкалы измерений... ЗЫ Мои дома!!! Порядок!!!
Приїхав до садиби на вихідні. До вуликів ще не дивився. Хочу почати робити ловушки. Для чого придбав, як зразок, ящика для бджолопакетів. Купив ще і пасічний ящик, але треба переробляти так, як радив раніше Voblin_UA, під напів-рамки. Температура нульова, пасічники пишуть що у де-кого вже почали облітуватись. Що це буде за рік?
Облёт - это скорее хорошо: меньше каловая нагрузка. А вот если расплод погонят - это будет беда. Вот когда переутепление может сыграть злую шутку...