Відповідь: Заміна даху будинку в Карпатах Шифер шкідливий не лише при його виробництві. Справа у тому, що навколо будинку з таким покриттям, особливо у теплу погоду в повітрі кружляє багато мікроуламків азбестових волокон. Вони постійно циркулюють в повітрі. Мешканець будинку тривалий час дихає цим. Ніби-то, азбестові волокна при вдиханні спонукають до ракових захворювань. [MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=jifoNSXvTuQ[/MEDIA] [MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=H5Rjv7IwBOM[/MEDIA]
Відповідь: Заміна даху будинку в Карпатах Ого! То я думав, що оздоровлююся в Карпатах, а насправді через той азбестошиферний дах ризикував життям... Таки треба його змінити і закопати глибоко в землю, хоча сусіди би з радістю відкупили. На свою нову хату. Хоча, як то в Карпатах, найближчий сусід за метрів 300 - не долетять ті волокна з його даху. Чи долетять?
Re: Відповідь: Заміна даху будинку в Карпатах І двадцять-тридцятьрічний шифер чомусь цілий і навіть не виглядає обвітреним? В умовах відкритого продуваємого гірськими вітрами простору? Invaider, вибачте, ви напевно дуже піддаєтесь зовнішньому впливові або ж самі належите до екологів з числа тих, що, наприклад, пропонують повернутися до побуту часів кам'яного віку (або ж до сучасних матеріалів певного виробника?). На жаль, в більшості своїй екологія на сьогодні - просто бізнес - продаються страшилки заключення, піар-акції ... Знаю я одного такого вченого мужа, борець за екологію, а в самого авто з мертвим двигуном, мастило витрачає на рівні з пальним, мисливець і рибалка завзятий ...
Відповідь: Заміна даху будинку в Карпатах Втручаюся!!!! Шановний,що за вирази-дорога,важка... Ви крівлю хочете!!! Що значить -немає як довезти...це все епітети!!! Треба підійти максимум професійно...
Відповідь: Re: Відповідь: Заміна даху будинку в Карпатах Ну, моя освіта агроеколога не закінчена. Закинув я її. І пишу я тут не про рятування екології, замітьте, а про здоров'я мешканця. А скільки часу дмуть вітри - це питання. Та й залежить це від того як завихрюються вітри навколо споруди. Крім того, при вітрі погано закріплені в деяких місцях листи можуть вібрувати (навіть не помітно для очей) і тертись до іншого листа. Повітря при вітрі чи без нього потрапляє в житлове приміщення. Навколо такого будинку завше в повітрі циркулюють уламки тих волокон. Також важливі цикли нагрівання (на сонці) і охолоджування матеріалу. Ну і всерівно існує час, коли вітри не дмуть. В любому випадку, мешканець тривалий час дихає цим. Шифер не виглядає обвітреним? Тобто, на ньому не утворилось різних раковин і тріщин? Ну, якщо ви себе хочете заспокоювати такою думкою - справа ваша. Я повідомив, чому шиферна покрівля шкідлива. Інших обгрунтувань шкідливості використання шиферного покриття не існує. Ви спостерігали, скільки у вашій квартирі утворюється пилу?(навіть тоді, коли в ній ніхто не проживав). Про повернення до камяного віку пишу не я а ви. Шифер - це камяний вік. Вам відомо, що в СРСР лише і виготовлювались матеріали найдешевші у виробництві (а через найдешевість - часто і з шкідливим виробництвом)? Шифер і бакеліт - одні із них. Так, в більшості своїй екологія просто бізнес. І у мене позиція така ж. І шифер - бізнес, і медицина з фармацією, і агроіндустрія і тд.. І навіть, коли викидають старий шифер на проїзджі частини доріг - це бізнес.. для власників фармацевтичних компаній, які за свою продукцію просять таких грошей, нібито вони її виготовлювали з внутр.органів людей.. А вартість виготовлення її (фармацевт.засобів) в більшості випадків - мізер. Про авто з мертвим двигуном - коментувати не буду.
Відповідь: Заміна даху будинку в Карпатах А хіба гонт не має таких ключових проблем: 1.Іскра з димаря. 2.Малий термін служби. 3.Важкий.
Відповідь: Заміна даху будинку в Карпатах Все ніби зводиться до того, що волокна азбесту можуть викликати азбестоз (камінь в легенях), який у свою чергу може призвести до мезотеліоми (рак легень), пухлин черевної порожнини і плеври. Наскільки високий ризик - мені не відомо. Своїм коментарем про азбест у цьому топіку хотів лише зазначити, що шкідливість має місцн не лише при виготовленні азбесту. Німці у вікі про ризик пишуть так:
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Заміна даху будинку в Карпатах Invaider, читаючи Ваші аргументи, бачу цілий ряд недоліків Вашої "екологічної" освіти, в першу чергу повну відсутність практичного досвіду.
Відповідь: Заміна даху будинку в Карпатах іскри з димаря гонт не боїться термін служби-50-70 років. важить-8 кг\м2 (легший за металочерепицю)