Печи Булерьян - отзывы эксплуататоров

Тема у розділі 'Печи и камины', створена користувачем Kessa, 24 кві 2009.

1. АроматЛ

АроматЛ Новачок

Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    0
    подскажите плиз , можно и не полную загрузку делать , в чём принципиальная разница , просто можно чаще подкидывать , ещё вариант днём , если выйдет солнце , становится тепло , вчера 23 градуса в теплице было, а у нас с утра была полная закладка , что тогда?

2. beerlover87

beerlover87 Майстер

Повідомлення:
    50
    Симпатії:
    27
    Адреса:
    Львів
    Можна, але якщо димохід з середини "обросте" дьогтьом - то кожне відкривання дверцят топки буде супроводжуватись невеликим виходом диму в приміщення.

Я роблю так:
    Вранці заповнюю топку на третину (або й менше) об'єму топки, після згорання докладаю знову.
    Ввечері закладаю поліно неколоте максимального діаметру (щоб в дверки пролізло) і обкладаю кругом дрібнішими.

При підвищенні температури в приміщенні більше ніж необхідно (або при загоранні сажі в димоході) перекриваєте подачу повітря і задній шибер ПОВНІСТЮ!

p.s. В мене Булік стоїть в будинку, то вже через 2 місяці загорілась сажа в димоході. Як наслідок перший метр н\ж труби став чорного кольору, але є і плюс-сажа сама облетіла :-D.

3. cheka.com.ua

cheka.com.ua Новачок

Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    0
    Мы занимаемся отоплением уже более 13 лет. Булерьян это замечательно изобретение. Единственное это качество булерьяна , а не любая круглая хрень спаяная в гараже и имеет гордое название булерьян. Монтаж и дымоход. Обязательно утепленный дымоход и монтаж проведеный специалистами. Сухие дрова . И получаем за умеренную плату качественную вещ. Сейчас мы выпаскаем новинку акв-буллер который можно подключать к системе вместо твердотопливного котла если интересно http://cheka.com.ua заходите смотрите там есть интересная информация

Вкладення:

4. Килав

Килав Бригадир

Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    Використовую "Булер"ян" 5ть років в майстерні . Нарікань нема ,тепло вже через 15-20хв ,хочете щоб було тепло ....кидайте більше дров і побільших ))). Саме ідеально горить дуб сухостій та акація. Якщо перевести в режим повного тління то при 0*С ще нормально ,а от коли температура на вулиці опускається то і шибер на піддувайлі треба відкривати більше. Заявлені 8м годин - це анекдот ......Ні ну воно то тліє ,але температуру і не дає.
    Але при всіх мінусах ,плюсів більше - мене все влаштовує .

5. Хмура

Хмура Новачок

Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    Доброго вечора.
    Вирішив у форумчан теж деякі питання зясувати.
    Вхідні дані - є каркасний канадського типу будинок, з товщиною стін 230 мм утеплений базальтовою ватою та ззовні зашитий ще широкою вагонкою "під брус", в середині планується гіпсокартон і дерево, буде використовуватися для постійного прожвання
    Розмір 7м х 8м в 3 поверхи останній мансардного типу (фото прикріплю певно на всяк випадок) площа 145 метрів
    Перекриття деревяні, вікна 2-ох камерні з напиленням - для збереження тепла.
    На фоні кризи і подорожчання долара всі варіанти опалення крім Булеряна вже не розглядаються...
    єдине що пізніше в центральній кімнаті на 1 поверсі поставиться додатково закритий камін

1 - якої фірми найкращі булери на сьогодні (краще Київ але можна всі регіони)
    2 - якщо розводити гофри з подачею теплого повітря на поверхи чи потрібно примусову додаткову вентиляцію чи вертилятори
    3 - чи справді так сильно булер сушить повітря, і якщо так чи є якісь народні методи боротьби з цим
    4 - є можливість підвести до топки повітря з надвору, чи підводити і скільки
    і димохід утеплений я хочу одразу через стіну вивести на вулицю (щоб не пропускати через перекриття будинку)
    5 - на першому поверсі у мене планується на підлозі керамічна плитка чи можна якось примастирити до булера гідро підігрів підлоги, чи це утопія ?
    6 - і останнє найголовніше, чи хтось користувався і відповідно може порадити майстрів які б грамотно і професійно встановили булерян, димохід, і розводку патрубків по будинку, дали гарантію та спочатку детально проконсультували і глянули на це все професійним оком (будинок в районі обїздної Києва)
    буду дуже вдячний за будь-яку корисну інфу

P.S. Перепрошую, але на майстрів що рекламують тут самі себе, без підтвердження чи позитивного відгуку з боку учасників форуму увагу звертати не буду.

Вкладення:

Останнє редагування: 2 лют 2015
  6. B.B.King

B.B.King Майстер

Повідомлення:
    137
    Симпатії:
    80
    Адреса:
    м. Стрий
    Практично немає різниці. Конструкція та сама. Але є ньюанси:
    • приділіть увагу якості зварних швів;
    • дверцята краще сталеві. У нас чавунні, на жаль, швидко зламались;
    • краще з шибером.

непогано розганяє і так. Але надто багато невідомих. Тут найважливішими є питання горизонтального ходу та продуктивності, що потрібна. Бо коли працює, то вітерець з патрубків відчувається.

Усі повітряні обігрівачі на дровах сушать. Без вийнятків. Миска води біля булер'яна. Або купіть зволожувач. Спати буде важко.

До булер'яна? Виключно як ара-тюнінг.

Можете спробувати з димоходу і в закриту систему... Але так, це утопія.

Хмура подобається це.
  7. Хмура

Хмура Новачок

Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    тобто краще купити пізніше камін з водним контуром і до нього уже підключити теплу підлогу ?

8. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Булерьян - самый хреновый, после костра и буржуйки, вариант отопления постоянного жилья.

Володимир П, тепловик, Andrii_M та 2 іншим подобається це.
  9. Хмура

Хмура Новачок

Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    Я розумію що краткость - сестра таланта, але чекаю більш конструктивних порад з влаштування опалення, бо відповіді на рівні Жигулі - не машина, а вот мерседес это - ДА, мені не підходять. Маєте що порадити як спец - пишіть, тим більше що вся гілка цього форума якраз про булери

10. B.B.King

B.B.King Майстер

Повідомлення:
    137
    Симпатії:
    80
    Адреса:
    м. Стрий
    Так. Є ще план Б: я в темі https://krainamaystriv.com/threads/21704/ розпочав мову про DIY, але це вже у кого як руки ростуть.

Поділитися цією сторінкою