ДОПОМОЖІТЬ! Потрібна схема опалення і води

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем turion, 12 кві 2012.

1. Іван 55555

Іван 55555 Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    Re: Відповідь: ДОПОМОЖІТЬ! Потрібна схема опалення і води

я в калуші вже майже два роки,та жодного об"єкту тут ще не робив,все по області.доречі закінчив об"єкт на закарпатті,скоро викладу фото,тут (на форумі)велись дискусії стосовно акумулюючої ємності,її прогріву і т.д.разом з фото зроблю опис системи.

Васильсабо, а що,в ці котли тривалого горіння підміс в зворотню магістраль не обов"язковий?

2. Васильсабо

Васильсабо Майстер

Повідомлення:
    107
    Симпатії:
    36
    Адреса:
    Львів
    Відповідь: ДОПОМОЖІТЬ! Потрібна схема опалення і води

Так,ви праві VOYUTICHI,людям пофігу що буде далі.В цьому особняку це половина приколу,друга половина в тому що це особняк в 3 поверхи,котел на першому,зразу через стінку за ним прокладено стояк(22мідь) з першого на 3й,від нього розкинуті відводи до поверхових гребінок.Це ідеальна розводка для тп котла в плані закипання,ну не буде він закипати,якщо його не заставити,що і зробив цей артист.Ми перекинули подачу,забезпечили температурний режим і котел(при виключеному насосі) при виставлених 70 доходив майже до 80 і падав до 60 і знову догори(цикл 20хв).Після того з насосом прогріли хату до 70 і знову вимкнули насос(людина не вірила,що котел не закипить),знову пішов до 80 і назад.Ось така дурна ситуація,я,вроді, почав розуміти логіку цих артистів -вони скидують ціну за монтаж,але заробляти менше не хочеться,і вихід Є -спрощуємо схему,клепаємо,щоб текла вода,хапаємо бабло,і ходу.Такий висновок я зробив тому,що це не прикол,а один з приколів і, на жаль,від них страждають люди.В даному випадку мужик пильнував котла,який може горіти до 30 годин,він тупо слідкував,щоб не вимкнули світло бо закипить.
    Іван,підміс обовязковий,на фото з нашим монтажем його чітко видно.

3. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір

не залипає? :) (то ніби герцівський..)

4. Васильсабо

Васильсабо Майстер

Повідомлення:
    107
    Симпатії:
    36
    Адреса:
    Львів

Стоять в мене герцівські(штук 5-7 по памяті) -супер самий перший роки 4 до нього ніхто не лазив бо нема потреби і при тому,що були випадки гріли до 100.Тут стоїть ручний під сервопривід,я дався на спосіб -там,де можлива хоть якась природна циркуляція -ставлю такий.Ще хочу попробувати терморегульований поставити на подачі,щоб при високій температурі відкрило без насоса,що думаєте?

5. Іван 55555

Іван 55555 Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    вибачаюсь,байпас побачив,а триходовий ні,його не зразу замітно під цим ракусом.я не використовую триходові під сервопривід(без сервопривода),так як його в ручну одноразово настроїти не можливо(моя думка),використовую триходові від герц.[​IMG]

6. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір

так колись і робили, коли не було спеціальних триходових для підмісу. Ставили термостатичний триходовий з головкою на виході з котла. Тільки у термостатичного менша пропускна здатність від підмішувального клапану. Це потрібно врахувати при проектуванні.

7. Васильсабо

Васильсабо Майстер

Повідомлення:
    107
    Симпатії:
    36
    Адреса:
    Львів

Що він скаже на температурах 80-90?

8. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір

В принципі завод дозволяє до 110С. Можна уточнити на сайті фірми, я вже не пам'ятаю..

9. Andrii_M

Andrii_M Адміністратор Команда форуму

Повідомлення:
    7.147
    Симпатії:
    5.906
    Адреса:
    Київ
    1 людині також подобається це.

Поділитися цією сторінкою