Твердопаливний котел CANDLE

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем ПЕТРО Ф, 1 кві 2012.

1. wasya

wasya Майстер

Повідомлення:
    71
    Симпатії:
    70
    Адреса:
    Трускавець
    чому зупинили вибір саме на ньому?..те що продавці хвалять,не показник,бо вони його продають..по схемі видно,що це класичний ТП котел,нічого особливого..можливо якість виконання трохи краща вітчизняних аналогів,але з таким успіхом Ви можете взяти собі якусь "імениту" польську марку котла,наприклад Дефро,чи інший,такого типу..перш за все поставте перед котлом завдання,які Ви хочете вирішити,а потім вибирайте тип і марку котла..
    --- добавлено: 25 лис 2018 у 14:11 ---
    ..в моєму випадку,вибір був за часом горіння і збільшенням КПД котла,тобто витрат палива..поки ,що за 2 тижні експлуатаціїї,всі надії оправдовуються..хоча також,одні радили,що не дуже котел,а інші,що ефективний..в кожного котла є свої +-.. по часу,поки що,при даній т-рі на вулиці (0-2гр.) виходить 1,5-2 сутки,попередній горів 3-6 год...по паливі,одне завантаження(2 тачки дров) ,..попередній котел йшло 3 тачки на 12-14 год. роботи..тобто,в 2-3 рази більше..
    --- добавлено: 25 лис 2018 у 14:18 ---
    у Вашому випадку з плюсів котла,буде те що в ньому горить все,навіть мусор,і мокре і сухе..але відповідно буде і КПД котла нижче..щоб збільшити час горіння,і ефективність віддачі котла,до таких котлів потрібно ще ТА ставити,а це додаткові витрати..на низьких т-рах,придушені, клачичні котли не ефективно працюють,і швидко забруднюються смолою і продуктами горіння..
    --- добавлено: 25 лис 2018 у 14:21 ---
    ..подивіться ще на шахтні котли,або такого типу як у мене..як маєте кошти,то я б ще розглянув пелетні з бункером..бачив їх в роботі,сподобались..але багато залежить від якості пелет..

Останнє редагування модератором: 3 гру 2018
  2. valera134

valera134 Стажер

Повідомлення:
    19
    Симпатії:
    8
    Знаете,як на мене,це змахує на те саме Дефро. В ціновій він дешевше. Теплобак у мене є. Ваш тип котла розглядав, але мінусів ,як на мою думку в нього хватає. Т а хоча б з економії. Вам зараз іде одна закладка на 1.5 - 2 доби, а у мого сусіда стоїть Дефро на 25 квт+бак на1000л при 150 -170 кв зараз топить один раз в день.Тепер порахуйте скільки кг дров гамае Ваш котел.Як на мою думку все залежить від якості утеплення та гарно прорахованої системи опалення.А от пелетник не потягну-занатто дорого.Ціль у мене одна обігріти будинок. Питання задав тому що ,можливо, хтось зустрічався з цим котлом ,знае його мінуси чи хочаб по схемі чи по характеристиках вказав би на якісь недоліки.Дякую

3. wasya

wasya Майстер

Повідомлення:
    71
    Симпатії:
    70
    Адреса:
    Трускавець
    звичайно все залежить від якості утеплення будинку,тобто тепловтрат,закон збереження енергіїї ніхто не відміняв..але і від котла,тобто його КПД,залежить..перед своїм котлом,якраз Дефро і розглядав..але коли оцінив його обєм топки,то зрозумів,що по часу горіння,не далеко "втік" від моєго попереднього..це схоже на авто,в одного бак 100л,а в другого 400 поміщається,з однаковими обємами двигунів..відповідно яке проїде більше,питання риторичне....якби Ваш сусід використовував Дефро без ТА,то бігав би до котла 2-3 рази на день..горить вся закладка відразу в нього,а будинок,вже нагрітий,не сприймає стільки тепла вже..куди його дівати,або в трубу вилітає,або душитми котел(падає КПД різко),або як Ваш сусід зробив,акумулювати його в ТА..а це також несе тепловтрати деякі за собою..і тому я дуже сумніваюсь,що мій котел "гамає" більше дров,ніж Вашого сусіда,при одинакових тепловтратах..я не хвалю свій котел,але поки що з того,що бачив і працював на них,він мені подобається..їз мінусів бачу,що потрібно сухі дрова,хоча і сирі горять,але може затухнути,не можливість докладання палива,коли захочеш..але це мені і не треба..по 1,5 -2 сутки тепер зовсім в котельню не заходжу,все контролює комп...ні диму запаху не має,чистота,бо пеппіл раз в 2 тижні вигружаю,..і головне ще для мене:..відключав примусово живлення,імітував аварію ел.мережі,на 1 год...котел просто затухав,темп. не збільшуавалась,при зупинці насосу..хоча і маю безперебійник..поки що для мене особисто одні плюси..досить комфортно з ним,забув що в мене котел на дровах..накидав,ввмікнув кнопку..і 2 дні туди не заходжу зовсім..
    --- добавлено: 25 лис 2018 у 17:02 ---
    ..і ще, котел+ТА+ обвязка,по вартості виходять як 2шт. звичайних котла..
    --- добавлено: 25 лис 2018 у 17:18 ---
    обвязка зовсім проста..без лишніх "наворотів"..тільки трьохходовий,і то механічний поставив..

Вкладення:

Останнє редагування модератором: 3 гру 2018
  4. valera134

valera134 Стажер

Повідомлення:
    19
    Симпатії:
    8
    Перепрошую.але кожен вибирає під себе.Я змонтував собі низькотемпературну систему опалення і тому мені так чи інакше ТА потрібен = економія. Ну, з обвязкою теж розберусь.Це звичайно не моя справа,але з Ваших фото,як на мою думку ,Ви допустили декілька помилок. Ви обвязку зробили пропіленом, не поставили байпас з клапанцем, це Ви надіетесь що котел затухне чи підтримає безперебійник, а якщо ні ,що тоді?Ви напевно не бачили що робиться зПП при 100 С. Ну і на рахунок трьох-ходового,ну не дай Бог звичайно.Вам треба буде його замінити ,що тоді?
    На фото погано видно,але я б хоч на американки його посадив,а то трубу різати та ще і з баліею сидіти, щоб вода збігла.Хоча, кожен робить так як йому подобається.І на рахунок тепловтрат не згідний, якщо розрахована система на Т 80-70 С їй потрібно більше кілокалорій ніж системі 40-45 С,ось цей надлишок якраз і забирає ТА .Ось тому і більший розхід дров і т.д. та більше бігання було до звичайного котла без Та. У мене саморобний котел -буржуйка з ввареними трубами теплообмінника потужністю 5-6 кВт обігріває будинок 140 кв і топлю лиш 1 раз в день з 6 до 11-12 год . Ну і багато ще чого ,довго писати. Перепрошую,це моя думка.

5. Iven

Iven Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Для низкотемпературной системы можно обойтись двумя подмешивающими клапанами (на котле и на большом контуре) и котлом, способном работать в минимально необходимом диапазоне мощности. У свечек с этим по-лучше, чем у любых других, хотя конечно сильно уж зажимать тоже не стоит (стоит подобрать правильно котёл по мощности). ТА для свечки - это скорее роскошь, чем необходимость.
    По поводу подключения ПП котла - это больше фобия, чем реальная угроза. Много разных "страшилок" слышал на эту тему, но из практики - единственный разрыв котла был при обвязке моего котла металлом. Минимум три случая помню, когда пластик спасал котёл от разрыва (срывало пластиковую МРВ, когда не срабатывал клапан аварийного сброса или его попросту не было в обвязке).
    А вот относительно подключения через американки - это да, желательно всё скручивать на них - потом будет проще снять для диагностики.
    По Вашему котлу в паре с ТА - Вы топите "1 раз в день с 6 до 11-12 часов", что может кому-то и покажется интересным, но для меня это как-то не сильно привлекательно потратить 5-6 часов в день на отопление. Конечно это вы не 5-6 часов кидаете дрова в топку - делаете это с перерывами, но всё-равно подходите к котлу раз 5-6 минимум (реально раз 8-10) за это время. К свечке можно подойти один раз на 3-5 минут, закидать раза в полтора меньше, чем в обычный котёл (за те 5-6 раз, что Вы это делаете) и этого хватит на день даже без ТА. Чтобы мне не рассказывали, обычный котёл с ТА никогда не выйдет на тот же КПД, что и правильно подобранная по мощности "свечка" без ТА при условии нормальных дров или брикете (в нюансы вдаваться не буду).

6. valera134

valera134 Стажер

Повідомлення:
    19
    Симпатії:
    8
    Перепрошую,але не маю на увазі що свічка це погано геть. Просто я вказав,що вона мені не дуже підходить,хоч я скільки головок не ставив,бо якраз в міжсезонні мені порібно а бо задавлювати котел або робити не повне завантаження,ще не подобається неможливість до завантаження,хоча роблять. Проте чи топлю зараз,говорив про саморобний котел в якому нічого немає,і цим пе пишаюсь,робив все швидкоруч та думав що буде тимчасовим ,а це тимчасове вже 4 роки. Пп бачив розочкою коли закипів котел,але це прорахунок людини яка робила собі монтаж, поставила групу безпеки не там де потрібно.
    --- добавлено: 26 лис 2018 у 12:57 ---
    Ви вибрали свічку,бо вона підходить Вам по параметрах.Був у декількох людей ,дивився,бачив і + і- ,але ну недуже воно мені.Перепрошую,але мене більше цікавить думка про котел Candle uni. Дякую

Останнє редагування модератором: 4 гру 2018
    onyx_75 подобається це.
  7. wasya

wasya Майстер

Повідомлення:
    71
    Симпатії:
    70
    Адреса:
    Трускавець
    1.поліпропіленом дешевше чим міддю,чи метаолом,хоча не з того виходив..сам паяв,а з міддю не вмію працювати..хоча по метру труби,з котла в мене виходить металом,якщо Ви не замітили..далі через голендри на пластик..
    2.байпас для чого?..щоб при зупинці насоса ,щоб була типу природна циркуляція?..так її і так не буде
    3.тепер про затухання котла:..вчора не було ел.енергіїї,...аварія,вимкнули в 12.30..до 15.40," тримав" інвертор на автомобільнім акум...розрядився,..з 15.40 до 19.00 котел був обесточений,насос не працював,палива було в котлі 40%...тепература при вимкненні ел.енергіїї була 54гр..після,майже 3,5 годин простою котла без насоса,т-ра піднялась до 65 гр...в 19.10 подали електроенергію,котел знову розгорівся і вийшов на режим..
    ..це все просто факти..без страшилок про поліпропілен, і типу "крутих" обвязок для котла..
    як на мене,чим простіше обвязка,тим краще..тим меньше тих всіх тепловтрат,опору теплоносія,на різних кранах,засувках..ітд..
    Ви казали,що бачили котли-свічки,і Вам не сподобалось..чим?..конкретні факти,а не просто,те що Вам розказують інші...мені стільки наговорили про них поганого,що я дивитись не хотів в їх сторону..а тепер не нарадуюсь його роботі...один раз на 2 суток,витратити 15-20 хв. на загрузку котла,і забути про нього..повірте,це того варте.. не слухайте нікого,в кожного свої вимоги,і параметри системи,тому і стільки різних думок..
    зараз ще хочу докупити до нього бойлер "косвенного" нагріву,і зовсім відмовитись від використання газу в зимовий період..,крім плити.

Алекс Иваныч подобається це.
  8. valera134

valera134 Стажер

Повідомлення:
    19
    Симпатії:
    8
    Шановний,Ви мене не чуєте і не розумієте. Я не завітав сюди для того ,щоб доводити доцільність використання свічки як котла,а почути пораду чи зауваження відносно свого типу котла. Те , де вмонтували метал,бачив і що зробили це Вам вирішувати. Кожна людина робить як їй добре,тобто, виходячи з приоритетів,матеріальних та фізичних можливостей та особистих бажань.Я виклав лиш свою думку і нічого доводити чи викладати факти не збираюсь.Це Ви постійно намагаєтесь мені довести, що свічка, це панацея енергетичних проблем, а все інше брухт. Вказував вище,нагадаю Мені свічка не підходить і не подобається: тому що не можливо без шкоди для свого здоровя дозавантажити котел(хоча роблять,бачив),тому що у мене низькотемпературна система опалення і не потрібно температури 70-85 С, а достатньо носія 40-50 С( навіть при -15-20 форма одягу №1), тому і обираю класичний котел з ТА, а не Ваш тип( для чого гріти повітря).
    Бачив свічку в роботі, спілкувався з власниками, був не в одній котельні: і домогосподарствах і на фірмах, і ніяких страшилок і крутих обвязок,про них не розповідаю, тим більше про різні тепловтрати та опори теплоносія і т.д.Бажаєте побачити? Будь ласка .Тільки з 2-х лишилось,інші видалив з телефону.

Вкладення:

• 19.jpg
      19.jpg
      Розмір файлу:
      82,6 КБ
      Переглядів:
      21
    • 20.jpg
      20.jpg
      Розмір файлу:
      80,6 КБ
      Переглядів:
      21
    • 201.jpg
      201.jpg
      Розмір файлу:
      88,5 КБ
      Переглядів:
      21
    • 202.jpg
      202.jpg
      Розмір файлу:
      72,2 КБ
      Переглядів:
      21
    Останнє редагування: 29 лис 2018
  9. valera134

valera134 Стажер

Повідомлення:
    19
    Симпатії:
    8
    І ще висловлю свою думку. Ви вмонтували на 35 кВт котел. грієте тільки 1 поверх 150 кв,чи всього 150кв де 1 кв 80, незрозуміло, та 1,5 доби чекали щоб батареї прогрілися до 30 С при температурі вулиці 0-2. Ну, і чому Ви радіете? Виставили ЦО 60 С, скоріш за все задавили котел ,щоб він довше працював. На вході в котел отримали 25 С (можливо і менше бо батареї були 30С) де тепловтрати досягли більше 50% і радієте ,що менше ходити до котла.Супер, ну Вам видніше.

10. wasya

wasya Майстер

Повідомлення:
    71
    Симпатії:
    70
    Адреса:
    Трускавець
    вибачаюсь,не зовсім зрозумів про що Ви написали...
    котел 35кВт взяв свідомо,так як загальна площа будинку 280 м.кв..можу відкрити опалення і на другому поверсі,просто не має потреби в цьому..на батареях стоять термоголовки,і вода не замерзне в них..
    для чого чекати 1,5 доби щоб батареї прогрілись до 30 гр?..не зрозумів цього..через 20 -30хв після розпалу,теплоносій виходить на робочу т-ру 60гр в котлі, і відкриваю подачу на будинок..після цього його вже нерухаю..подає т-ру яку сам задав на батареї(55-60гр.)
    котел не придавлю,на вході підртимую(завдяки трьохходовому 50-55гр)

Поділитися цією сторінкою