Твердопаливний котел CANDLE

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем ПЕТРО Ф, 1 кві 2012.

  1. satok

    satok Майстер

    Повідомлення:
    187
    Симпатії:
    54
    Адреса:
    Україна,Косівский р-н,Стопчатів
    Я в шоці....
    Може у Вас і групи безпеки не має на подачі з твердопаливного?
    Хто Вам монтував систему?
    --- добавлено: 26 січ 2018 у 18:22 ---
    Хоча дійсно,ми ж не знаємо яка система.
     
    Останнє редагування модератором: 3 лют 2018
    meroro подобається це.
  2. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    В таком случае скорее всего проблема не в котлах (ни в газовом, ни в ТТ) - просто неправильно сделано подключение этих котлов (конфликт потоков, гидроудары...). Но честно скажу, ни разу не встречался с такой проблемой ни лично, ни коллеги не рассказывали.
    Оказывается, можно начудить и так :)
     
    meroro, WalterCV та satok подобається це.
  3. wasya

    wasya Майстер

    Повідомлення:
    71
    Симпатії:
    70
    Адреса:
    Трускавець
    Доброго вечора всім!..можливо хтось з користувачів форума має і експлуатує котел Кендл Тайм 35,і щось підскаже з досвіду роботи з ним..не давно купив,і встановив..палю 2-й день,досвіду експлуатаціїї таких котлів не маю,перед цим користувався КЧМ,який завдяки форуму,трохи переробив під автоматику..є тема,де все описував..
    один великий не долік був,час горіння..максимум 4-6 год..в тліючому режимі доходило і до 10 ти год..але смоли купа було..
    ..і ось вибір випав на Кендл Тайм,чому саме його,пояснювати не буду,бо сам довго вагався..
    ..встановив і монтував сам по спрощеній схемі,схожій в інструкціїї до котла..все стандартно,без "наворотів",подача-зворотка,група безпеки і трьохходовий мех.кран..комин160мм нерж.5м,утеплений.
    опалюю тільки один поверх поки,150 м.кв...перщий раз заклав дрова,вийшло 2 тачки(бук,дуб)..кидав в топку як небудь,не складав,зверху один шар заклакав хвойними дрібними дровами і підалив..горіло більше 1,5 суток..далі не слідкував,пішов спати..до ранку батареї вже були 30гр...температуру ЦО виставив на 60 гр.
    ..вчора заклав знову 2 тачки в 14 год,тобто сьогодні в 14 год..сутка,а вже 22год..і ще горить..аж скучно стає біля нього,бо до того котла(КЧМ) бігав часто....тут,поки задоволений роботою котла..але є запитання:
    ..перший раз коли розпалював вентилятор наддува почав працювати,і як потім зясувалось,почалась детонація в котлі,залонка вентилятора почала видавати страшні звуки,так як би котел мав розлеттітись на куски,і повітря замість в котел,почало виходити на зовні з димом..виключав вент. примусово. і тримав рукою заслонку вент,щоб не гриміла..пізніше через 1,5- 2 год...котел набрав темп. оберти стали мінім. і все перестало..спілкувався з сервісантом,сказав,що може є надлишкова тяга в комині і потрібно ставити стабілізатор тяги(вже замовив)
    ...і ще одне не розумію,через який час знову загружати котел дровами,після цього як ці згоріли..там ще залишається горячий вуголь,і чи не почнеться після цього горіння знизу..чи зачекати коли все згасне повністю?..або постійно чистити топку від вугілля після горіння,хоча в інструкції пише,що можна раз в тиждень..?
    ..поділіться хтось досвідом експлуатаціїї,бо дуже мало інформаціїї знайшов по даних котлах..так загальні питання..
    вибачайте,що не так написав,можливо примітивно,але ще "аматор" в даних котлах.
    дякую.
     
  4. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.848
    Симпатії:
    1.987
    Адреса:
    Черкассы
    У мене не саме такий котел, але принцип той же.
    Нову загрузку можна і на вугілля робити, доступа повітря до низу не буде і воно не загорится - горітиме зверху як і потрібно.
    Чистити попіл згодом розберетеся (зрозумієте як часто треба), я у себе чищу в залежності від дров - від тополя багато попілу то раз на тиждень, тирса або тверді породи то місяць і більше можу не чистити.
     
    wasya подобається це.
  5. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Чтоб не было детонации при розжиге, кладите меньше растопочных (мелких сосновых в первую очередь) дров или того, что очень активно горит. Ту и переборщить нельзя - может задетонировать, и не доложить - может на растопить основные дрова. С опытом придёт, промазать сложно )
    --- добавлено: 20 лис 2018 у 09:34 ---
    А что касается "стабилизатора тяги" - так это отличная возможность запалить дымоход. Если у Вас сендвич и топите котёл в нормально режиме (нет смолянистых отложений), то это не страшно. А если же на стенках регулярно скапливается смола - после нескольких возгораний смолы в дымоходе даже сендвич придётся менять.
     
    Останнє редагування модератором: 28 лис 2018
    Дмитрий ДАР, Алекс Иваныч, wasya та ще 1-му подобається це.
  6. wasya

    wasya Майстер

    Повідомлення:
    71
    Симпатії:
    70
    Адреса:
    Трускавець
    вже пішла друга неділя,як користуюсь даним котлом..враження тільки позитивні,поки дуже подобається його робота,не жалію ні однієї потраченої гривні на нього..все обслуговування займає 10-15 хв., один раз в 1,5 -2 сутки..закинути 2 тачки дров,запалити,закрити дверки і натиснути кнопку
    --- добавлено: 23 лис 2018 у 00:12 ---
    ..детонація пройшла,хоча вже купив стабілізатор тяги, в комплекті з трійником і лійкою знизу..обійшлось в 1100грн. все..поки не ставив,бо треба провести деякі будів. роботи для його установки..а тепер вже і не знаю,ставити чи ні,працює і так норм...хоча читав багато хороших відгуків про стабілізатор,основний,що стабілізую постійний тиск в трубі,і при цьому економить до 15% палива..не вилітає від поривів вітру в трубу..
    про те що може загорітись смола в трубі від нього,звичайно нічого не пише...хоча не розумію,чому він провокує загоряння..від того,що додатковий кисень поступає?..так він і так поступає з котла,і сажа може зайнятись,якщо її багато,і є температура висока..
    --- добавлено: 23 лис 2018 у 00:20 ---
    по витратах палива,також значна економія..на своєму старому КЧМ за день(12-14 год.),йшло 3 тачки дров..вночі не палив ніколи,бо лінь вставати кожні 3_4 год.,і боявся залишати без нагляду,щоб не сталось не передбачуваних ситуацій(перегріття,зростання тиску від вимкнення напруги)...до цього зовсім не дивлюсь тепер..завантажив паливо..і не заходжу в котельню 2 дні..при цьому в хаті тепло і комфортно..
    написав свої перші враження,в порівнянні з тим котлом,що мав(КЧМ)..газовий котел(Вісман 30 кВт),ще ні разу не включав після цього..
     
    Останнє редагування модератором: 30 лис 2018
    bogdansv подобається це.
  7. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Детонация сама прошла или стали кидать меньше растопочного материала? )
    Как-раз из-за дополнительного кислорода и может загореться смола в дымоходе. Для возгорания нужно два условия - температура и кислород. При благоприятных обстоятельствах (обычно это при старте котла) "пазл" может "сложиться" и дымоход загорится. Вот тогда не говорите, что Вас не предупреждали.
    Я уже восьмой год эксплуатирую подобную технику - изучил все его "повадки" вдоль и поперёк. Один раз у меня горела смола из-за дополнительного подсоса воздуха в дымоход, второй - у кума. Теперь никаких "стабилизаторов", только заслонка внутри дымохода (чтоб без подсоса воздуха).
     
    pic16f887 подобається це.
  8. valera134

    valera134 Стажер

    Повідомлення:
    19
    Симпатії:
    8
    Стал вопрос отопления. Газ дорого. Из мощности, в своём городе, нашёл только этот котел. Заказывать через интернет стремно, был горький опыт. Отзывов нет. Как посмотреть обычный тт котел . Только смущают некоторые характеристики: температура воды не более 90°,давление не более 1,5 ,хотя сталь 6 мм, и самое главное, пишется как котел длительного горения. Что делать не знаю.Прошу совета
     

    Вкладення:

  9. wasya

    wasya Майстер

    Повідомлення:
    71
    Симпатії:
    70
    Адреса:
    Трускавець
    точно не скажу..возможно погода поменялась,давление,и все такое..да и разтопочного материала меньше даю,так как разгорается хорошо сразу,а может сам м дымоход был сырой еще,теперь нагрелся..сажа у меня горела несколько раз в дымоходе,на предыдущем котле..красивое зрелище,труба гудит,а потом как ракета стартует из шахты )))..но ничего,труба выдержала,хотя была 0,6 мм...сейчас заменил на другую 1мм..а эту еще продал..немного покраснела,в некоторых местах..она у меня была обмурована кирпичем,а в середину,в пустоты,еще песком засыпал..возможно песок сразу передавал тепло кирпичу,потому и сохранилась..только сосок отгорел на лейке конденсатосборника...и стабилизатора не было,и загоралось само..знаю почему,несколько лет дымоход не чистил,думал нержавейка гладкая,само отпадет потом..но когда уже вентилятор не смог продуть в трубу,и весь дым шел в котельнюю,тогда уже залез и посмотрел..по всей длине дымоход был забит на 80%..а в конце трубы,вообще отверстия не было..она была не утеплена,и на 1 метр выходила из дымохода..потому в ней смолы сразу охлаждались,и оставались на стенках трубы..
    --- добавлено: 24 лис 2018 у 01:10 ---
    по Вашему фото вообще не понятно,что там за котел..а параметры обычные для работы ТТ котлов из листового железа..для чугунных давление возможно больше может быть.
     
    Останнє редагування модератором: 1 гру 2018
  10. valera134

    valera134 Стажер

    Повідомлення:
    19
    Симпатії:
    8
    Вибачайте за фото, скидав з телефону. Це котел Candle UNI 30 кВт. Як на мене то такі показники більше для металу 4 мм,а тут 6 мм, хоча напевно за того що зовнішня 4 мм. Перепрошую ,можливо я себе накручую,не хочеться взяти пригод на пяту точку. Прошу підскажіть,що робити. Продавці хвалять а хто де коли брав невідомо,немає в кого запитати.Може це фото буде краще.Дякую
     

    Вкладення:

Поділитися цією сторінкою