Утепление стен дома пенопластом

Тема у розділі 'Звукоизоляция и теплоизоляция', створена користувачем Юран.П, 16 кві 2009.

1. barnych

barnych Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    рекомендація базується на тому що при менших товщинах пінопласту і зовнішніх температурах -35 градусів по цельсію а внутрішні температури змінюються в діапазоні від 5-ти до 25ти градусів по целсію точка роси переміщається в таке місце сендвіча при якому вже відбувається зволоження стіни позбутись якого найдешевше демонтувавши утеплення й на протязі 5 років висушувати стіну при допомозі природніх процесів - мабуть варто прийняти до уваги практичний досвід людей що використовують технології утеплення на протязі вже пів віку

2. Володимир П

Володимир П Інженер

Повідомлення:
    216
    Симпатії:
    559
    Адреса:
    Ужгород
    Шановний Барнич,якщо не важко, дайте посилання на рекомендовану товщину утеплення в залежності від зовнішніх температур.Дякую

3. barnych

barnych Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    ящо володієте чеською то google stavebnictvi3000.cz й годнє вам щєсті

Володимир П подобається це.
  4. Andrey_E

Andrey_E Новачок

Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    0
    Добрий день.
    Прошу допомоги щодо прояснення етапів, які треба робити після того, як приклеїв пінопласт (Полімін П19) і поштукатурив з сіткою (Полімін П20).
    Питання перше: Ще раз треба штукатурити?
    Стосовно фінішу: короїд не хочу. Хочу щоб було рівно.
    Питання друге: Після штукатурки клеєм, треба ще шпаклювати якоюсь шпаклівкою для наружних робіт? Якщо да - порекомендуйте якою.
    Питання третє: Фарба якого виробника якісна (порекомендуйте).
    Наперед дякую!

5. Saisan

Saisan Інженер

Повідомлення:
    423
    Симпатії:
    1.040
    Адреса:
    Луцьк
    Щойно завершив поклейку пінопласту на стіни, тому теж хочу почути відповіді на питання в попередньому дописі. І з дозволу пана Andrey_E питання четверте:цоколь ще не утеплений, в ньому є продухи, оскільки підлога в хаті дерв"яна. Чи можна заклеювати суцільно, чи продухи потрібно залишати?

6. orex_

orex_ Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.987
    Симпатії:
    725
    Адреса:
    Рахів
    Доброго:Hi:
    - випадково пару фоток нема з процесу?

7. Saisan

Saisan Інженер

Повідомлення:
    423
    Симпатії:
    1.040
    Адреса:
    Луцьк
    Ні. Не фотографував. На даний момент вже поклеїв та задюбелив. Клеїв на клей-піну, а не на цементні суміші.

8. andromeda73

andromeda73 Майстер

Повідомлення:
    65
    Симпатії:
    35
    Адреса:
    лубны
    --- добавлено: 6 сен 2014 в 00:03 ---
    Відповідаю так , як сам зробив, після перегляду всих даних тем, чим дуже вдячний форумчанам.
    1. Після сітки ще раз штукатурив ("моментом" в моєму випадку, в вашому П20) , але грався дуже, щоб було рівно (як к приміру гіпсом вирівнюють стіни ), т. як короїдом порахував дорого та й не працював з ним. Але це не гіпс і будуть "розводи". Після штукатурювання чекав три, чотири дні (іноді більше - не було часу - на роботі) і вирівнював щіткою з наждачним папером, місця заглибин і нерівностей знову затирав тим же "моментом". Потім знову "наждачкою". Все.
    2.Потім грунтівкою церезітСТ16(з пісочком) пофарбував , можливо потрібно додати в грунтівку якоїсь фарби (підібрати колір для майбутнього окрасу будинку), але я не робив цього, просто пофарбував і будинок став білим. Тут є ньюанс, грунтівку цю потрібно добре "розмазати" по поверхні штукатурки, щоб не було "горбиків" і "хвиль", так як "пісок" теж дає структуру і всі ваші вирівнювання штукатурки можуть звисить на нівець. В процесі зрозумієте...
    3.Фарбу брав ДЮФА для зовнішніх робіт, але тут вибір за вами (я думаю всі виробники більш менш однакові за якістю), кольорували в магазині- та можна і самому, треба вгадати кількість краски, щоб хватило .
    PS. Будинок утеплив за 2 роки, спочатку саму холодну частину(сподобалось), потім і весь. Тому краску кольорував в магазині, щоб на потім підібрали... Але через рік не "підібрали", воно то й гарно, але я бачу різницю. Як кажуть, розумний не скаже, дурний не побаче....Тому, якщо будете красити весь будинок, як на мене, колотіть самі, до "дюфа" безліч відтінків.
    Можу скинути фото, якщо забажаєте..(вже пофарбованого.)

Останнє редагування модератором: 13 вер 2014
    Saisan подобається це.
  9. ArthurSU

ArthurSU Прораб

Повідомлення:
    233
    Симпатії:
    249
    Якщо фарба для зовнішніх робіт, то рекомендується робити колір тільки на кольорувальних машинах. Там використовуються зовсім інші по якості пігменти ніж ті, що для ручного підбору кольору.
    --- добавлено: Sep 6, 2014 4:28 AM ---
    Я думаю, якщо продухи зробили, то вони мають залишатись. Якби цоколь утеплити ватою, тоді ще можна думати лишати чи ні, але ватою цоколь утеплювати неправильно.

Останнє редагування модератором: 14 вер 2014
    Saisan подобається це.
  10. fww1

fww1 Новачок

Повідомлення:
    12
    Симпатії:
    0
    Доброго вечора!Після перетяжки пінопласта клеєм з армосіткою через деякий час появилися тріщини підскажіть будь-ласка в чому може бути причина і як їх усунути?
    Тріщини вертикальні на всю довжину.

Останнє редагування: 6 вер 2014

Поділитися цією сторінкою