Своїми руками Будинок за 1 гривню!

Тема у розділі 'Наша стройка', створена користувачем ukrtour, 11 лют 2012.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 9 кві 2012.
  1. Голосую!

88,9%
  2. Утримався.

11,1%
  1. orex_

orex_ Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.987
    Симпатії:
    725
    Адреса:
    Рахів
    Re: Відповідь: Re: Будинок за 1 гривню!

-або необхідно...

2. Адольфович

Адольфович Новачок

Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Киев
    Так в сколько же денег реально обошлось строительство вашего чудодома (в деньгах и человекочасах)
    И не выгодней было построить подобный дом ,по типовому проекту но из лёгких материалов и без фундамента(это же многократно дешевле получается - и разрешений не надо ) ?
    В Латвии так строят - дома без фундамента.
    Насчёт конструкции ,согласен с vekman(стр. 7 ),этот дом и 25 лет не простоит ,фундамент очень слабый - трещины пойдут (примерная масса этого дома выше фундамента 15000 кг.)(17м3?700-800кгм3(плотность блоков)=11900-13600,+балки,кровля,штукатурка,утеплитель ,мебель,ок.,дв.,блоки = минимум 15000кг.

3. ukrtour

ukrtour Бригадир

Повідомлення:
    63
    Симпатії:
    176
    Адреса:
    Киев
    Адольфович, дякую за запитання. Всім привіт!
    Я вже писав трохи раніше про вартість, на той момент вона становила прибл 39 тис, зараз 40.368,06 грн. Це я веду облік всіх матеріалів (у т.ч. щебень, пісок, блоки, вікна, М\Ч, деревина (пиломатеріали) з до ставкою), вхідні двері, всякі шурупи, цвяхи, плівки... корочше, все до останнього цвяха )))). Щодо людиногодин, важко порахувати точно, але приблизно можна:
    10 місяців * 5 поїздок/місяць * 2 людини = 100 людино\днів * 10 год = 1000 люд\годин.
    Звичайно, тут не враховано автозатрат власного транспорту. Але я вже писав, що для мене це хоббі. Навіть, якщо б я не будувався все одно би кожні вихідні їздив би туди щось робити. Тому і не рахую автозатрати.
    Щодо фундаменту, його ширина 0,35 м, загальна довжина близько 29 м, отже площа = 101 500 кв. см. Загальна вага всього будинку разом із фундаментом по моїм грубим розрахункам не буди перевищувати 35 000 кг, тобто навантаження на землю = 35\101,5 = 0,344 кг. Я не знаю яке нормативне навантаження на грунт, але мені здається, якщо навіть буде і 0,5 кг, все одно це дуже хороший показник.

4. ukrtour

ukrtour Бригадир

Повідомлення:
    63
    Симпатії:
    176
    Адреса:
    Киев
    Вітаю всіх, кому цікава та небайдужа моя тема!
    Давненько я не викладав нічого по даній темі, але вирішив таки продовжити. Здебільшого пауза у розповіді була обумовлена тим, що коли зводили стіни, то будинок ріс як на дріжджах. Багато робилося роботи, результат якої було помітно одразу. Зрештою ж, коли дійшло до оздоблювальних робіт всередині - все стало не так весело, як було на початку. Наприклад, робота з віконними відкосами: день провозився, а наче нічого не змінилося. І таких прикладів безліч. Проте, день за днем, потроху робота робилася. І, звичайно, якщо подивитись фотографії того періоду, коли я закінчив свою розповідь, то видно, що зроблено вже дуже багато! А ще більше треба зробити …. Але про все по порядку.

Потроху оговтуючись від зимових холодів, доробив сходи на другий поверх.
    new_1_01.jpg new_1_02.jpg new_1_02_1.jpg

І тут мене чекав сюрприз, не зовсім приємний, хоча і не зовсім страшний, як для дачного варіанту. Як писав раніше opastu “І ще запитання, яка висота чистого проходу залишається на рівні заходу в шахту між перемичкою і сходами” – я дав відповідь, виходячи із своїх креслень, вона (відповідь) була у нормі (десь 1,9 м). Але тільки тоді, коли я вже доробив сходи, я збагнув, що у мене немає цих 1,9м!!! А реально десь 1,75м. Тобто я кожен раз заходив у шахту, трохи нахиляючи голову, і навіть цього не помічав (як у приказці про свій тулуб, який не жме). Став міркувати, чому вийшла така різниця і згадав…. За проектом у мене балки перекриття підлоги мали лягати на 3 ряд цегли у цоколі. Але (ще при муруванні цоколя) я прийняв оперативне рішення збільшити підпідлоговий простір, тому балки було вирішено покласти на 5 ряд (65 мм цегла + розчин = 150 мм). Сказано – зроблено. А от внести поправки у проект я забувся, а висота стін все ж таки зводилася згідно проекту – от і вийшла така різниця. Спершу це мене дуже засмутило, але згодом (це буде видно у розповіді далі) я зробив із цього цікаву ідею за принципом: якщо ваду не можливо скрити, її треба зробити перевагою ))).

З остаточним настанням тепла було доставлено решту вікон, допомагав гарний чолов'яга з роботи.
    new_1_03.jpg new_1_04.jpg new_1_04_1.jpg new_1_04_2.jpg
    А також я вирішив зробити врешті решт паркан та ворота до своєї ділянки, оскільки весь цей час ми були як герої якогось реаліті-шоу, а сусіди – нашими глядачами. Стовпчики ми зробили із бетону (зварні каркаси с закладними, потім все в опалубку і заливка), а сам паркан із профнастилу. Ворота – відсувна рама на роликах. Ролики в нашому випадку, це два натяжні ролики від ременя ГРМ (заздалегідь їх припас з якогось СТО, коли планував зробити відсувні ворота), та одне колесо від дитячого триколісного велосипеда Гном. Все робилося на місці і це була повна імпровізація. Врешті решт вийшло дуже непогано. Ворота відкриваються вручну, але механізм працює досить легко. P.S. Фото механізму і воріт зробив вже зараз спеціально для цієї розповіді.
    new_1_05.jpg new_1_06.jpg new_1_07.jpg new_1_07_1.jpg new_1_07_2.jpg new_1_07_3.jpg new_1_07_4.jpg

verder777, nazno, Andrii_M та 2 іншим подобається це.
  5. orex_

orex_ Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.987
    Симпатії:
    725
    Адреса:
    Рахів
    Доброго:Hi:
    - в мене йде реконструкцыя будинку, то ужас.., фотки трошки пізніше

6. Andrii_M

Andrii_M Адміністратор Команда форуму

Повідомлення:
    7.147
    Симпатії:
    5.906
    Адреса:
    Київ
    ukrtour, яка вартість будівництва вашого будиночку на даному етапі?

ПС: уважно слідкую за темою. :)

7. ukrtour

ukrtour Бригадир

Повідомлення:
    63
    Симпатії:
    176
    Адреса:
    Киев
    Sergey_M, зараз витрачено 52 437 грн (+ лежить максимум на 1000 грн чеків, які я ніяк не введу у свій розрахунок).
    Дуже коротко скажу, що це додали до вартості: КГПв, Старт-Фініш, ПСБ-25(50), П-20, П-21. Ге, я коротко? :-D По темі, потроху, буду намагатись все детально описати.

Кремень та Andrii_M подобається це.
  8. ukrtour

ukrtour Бригадир

Повідомлення:
    63
    Симпатії:
    176
    Адреса:
    Киев
    Далі зроблю невеличкий ботанічний відступ.
    Паралельно із будівництвом йшло й освоєння цілинних земель. Ми саджали дерева, квіти. Пам’ятаю, ще на початку заснування с\д-товариства тут нічого не росло із фруктових дерев. Місце являло собою, не скажу, що заболочену, але дуже вогку місцевість. Всі дерева, що саджали дачники, пропадали через 5-7 років. Але з часом (вже минуло близько 25 років), оскільки на ділянках були вириті колодязі, побудовані різні будівлі і, все ж таки, саджались дерева – рівень ґрунтових вод понизився і фруктові дерева перестали пропадати.

new_1_08.jpg new_1_09.jpg new_1_10.jpg new_1_11_1.jpg new_1_11.jpg
    Також був зроблений окремий ”будиночок” для троянд. Це наша перша робота із буту. Трохи грязнувато, але для першого разу, вважаю, цілком пристойно. Доречі, троянди були посаджені у перспективну клумбу ще за рік до того, як ми її зробили. Але, щоб потім не пересаджувати троянди вище, я одразу зробив для них із піноблоків загорожку, куди насипав землі якраз до рівня майбутньої клумби. Після того, як стіни клумби були викладені із каміння, я прибрав блоки і досипав необхідну кількість землі. У стінку клумби було закладено в трьох місцях куски картонної труби та підведені проводи у гофрі (із середини) – в майбутньому туди вставляться ліхтарі і буде романтична підсвітка :glam: .​
    new_1_12.jpg new_1_12_1.jpg new_1_12_2.jpg new_1_13.jpg
    Взагалі, літо 2012 року пролетіло якось непомітно. Мій головний помічник (мій тесть) був зайнятий практично все літо, тому робота йшла досить повільно. Робив, переважно, тільки те, що можна зробити самому.

Першим ділом вирішив привести в порядок ”підлогу” на першому поверсі. Повиносив все, що вже встигло назбиратися всередині будинку за 1,5 роки. Побив невеликі залишки піноблоків, все порівняв, наносив піску. А також вивів фундамент під майбутню пічку.

new_1_14_1.jpg new_1_14_2.jpg new_1_14_3.jpg

Також заштукатурив цокольну частину із середини, вставивши у вентиляційні ходи решітки (захист від гризунів і стрибунів).

new_1_15_1.jpg new_1_15_2.jpg new_1_15_3.jpg new_1_15_4.jpg

verder777, DiesIrae, nazno та ще 1-му подобається це.
  9. Andrii_M

Andrii_M Адміністратор Команда форуму

Повідомлення:
    7.147
    Симпатії:
    5.906
    Адреса:
    Київ
    ukrtour, було б ще цікаво почитати порядок оформлення дозволів та інших документів, які потрібно для будівництва. Один з важливих і затратних етапів як фінансово, так і по часу.

irondi79 подобається це.
  10. Alex-Alex

Alex-Alex Стажер

Повідомлення:
    28
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Днепропетровск
    Классно . Очень красивый дом .

Поділитися цією сторінкою