Що таке добро і зло, або як нам жити далі.

Тема в разделе "Курилка, болталка", создана пользователем Илья Гут, 21 янв 2012.

1. Илья Гут

Илья Гут Прораб

Симпатии:
    327
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Що таке добро і зло, або як нам жити далі.

Особистість це інформація,- я думаю вона залишається.
    Радіти можливо, якщо і тіло не відчуває дискомфорту (не мазохістам), а в християнстві пропагується дискомфорт тіла.:)

2. Блаж

Блаж Прораб

Симпатии:
    369
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Що таке добро і зло, або як нам жити далі.

інформація можливо і лишаеться, але зовсім не в такому вигляді як її сприймає наш розум.
    наскільки я зрозумів, в Християнстві пропагуеться незалежність духу від капризів тіла (саме капризів, здоровья підривати зовсім не пропагують)

3. Илья Гут

Илья Гут Прораб

Симпатии:
    327
    Відповідь: Re: Що таке добро і зло, або як нам жити далі.

Так трактують радість Вікіпедії:
    Ра?дость*— одна из основных положительных эмоций человека, внутреннее чувство удовлетворения, удовольствия и счастья...
    Радость может отделяться от удовлетворения и удовольствия и даже противопоставляться им. Радость, как более «высокое» чувство, в противопоставлении «душа»-«тело» связывается с душой, а удовольствие, как всего лишь «ощущение, реакция»*— с телом.

...якби людина постійно знаходилась в стані радості, вона не змогла б співчувати іншим і неадекватно реагувала на стан оточоючого світу.

...той, хто знає сутність, знає,* що* ніколи* немає* жодних* причин* для* смутку* і* туги, бо* все – минуще, і з того, що викликає журбу сьогодні, завтра – сміятимемось. Навіть* кожне* дерево* радо* вбирається* квітками* і не журиться, скидаючи листя, пам’ятаючи про весну”
    На мій погляд є протиріччя.
    Я згідний з останнім абзацом- стан "радості" залежить тільки від нашого сприйняття зовнішнього світу і не є його оцінкою.
    Блажу Я думаю,- залишається вся інформація про все, що існує, і навіть така, яку ми на даний момент не можемо сприйняти.

4. Блаж

Блаж Прораб

Симпатии:
    369
    Re: Відповідь: Re: Що таке добро і зло, або як нам жити далі.

у мене протилежна думка, той хто не може радіти, той і не може по справжньому співчувати...Радість і співчуття - це звязок з душею, тобто відчуття однієї площини.
    да я не проти того, що лишаеться вся інформація, просто я не впевнений в тому, що ця інформація вже є основою данної конкретної особистості...
    так ,наприклад, коли автомобіль утилізують, то всі матеріали на самому ділі зберігаються, металл переплавляють, з нього роблять інші деталі, не одна молекула не зникає безслідно...але самого утилізованного автомобіля більше не існує....

5. Илья Гут

Илья Гут Прораб

Симпатии:
    327
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Що таке добро і зло, або як нам жити далі.

Не бачу протиріч з Вікіпедією.

Не існує "тіла" авто, але інформація про нього залишилась у Всесвіті.
    Для прикладу. Відомо, що світло (інформація) від далеких зірок ідуть мільйонами років, зірки може вже не бути, а світло від неї ми побачимо сьогодні.

6. Блаж

Блаж Прораб

Симпатии:
    369
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Що таке добро і зло, або як нам жити далі.

звичайно інформація лишаеться (я рахую що вона лишаеться в свідомості), і вона впливає на подальший розвиток автомобіле будування, якщо автомобіль вдалий то основні ідеї будуть втіленні в інші моделі автомобілів...тобто якщо ми говоримо про наслідування, або про зберігання, то це тільки ідеї і відчуття, і вже зовсім інші матеріальні речі продовжують ці ідеї...Самого автомобіля давно не існує і існувати більше не буде, він існує лише 1 раз, він унікальний, але він досвідом його експлуатації впливає на ровиток подальший цих ідей....Все діло в ідентифікації...Що ми ідентифікуем як автомобіль, ідею чи залізо. Так само і з людиною. Свідомість далі розвиваеться, все інше зникає і на його базі утворюється щось нове

7. Илья Гут

Илья Гут Прораб

Симпатии:
    327
    Відповідь: Що таке добро і зло, або як нам жити далі.

Кажуть тіло людини (клітини з яких воно складається) за життя поновлюється кілька раз, таким чином в 50-річному тілі вже немає нічого, крім інформації, від того, що було при народженні. Ваше юне тіло розсіяне у просторі, але особистість збереглася.
    Відновлення тіла, того чи іншого періоду життя, при наявності інформації скоро буде ( а може і вже) можливе.

8. Блаж

Блаж Прораб

Симпатии:
    369
    Re: Відповідь: Що таке добро і зло, або як нам жити далі.

цукерка про бессмертя є найсолодшою у світі...
    Будда говорив (останні слова перед смертю) в людині є те, що бессмертне та те що смертне, який сенс привязуватись до того що смертне, набагато краще усвідомлювати ту частину яка бессмертна...
    У відновленні тіла , після смерті, нема ніякого сенсу, тому це неможлово для людини.

Добавлено через 12 минут 22 секунды
    тіло ,це матеріальний прояв свідомості людини, як може тіло стати іншим (за якийсь інший період часу) ,коли свідомість лишається тією ж самою...є варіант змінити свою свідомість і це міняє тіло в той чи інший бік...це більш реально

9. Invaider

Invaider Майстер

Симпатии:
    39

Спроба пояснення від Нью-Ейдж:

[MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=IZvlvKszsuM&feature=plcp[/MEDIA]

3 пользователям это понравилось.
  10. Илья Гут

Илья Гут Прораб

Симпатии:
    327

Є сенс у відновленні будьякої частини тіла для ремонту. А іншим воно стає-це факт.

Поделиться этой страницей