Що таке добро і зло, або як нам жити далі.

Тема в разделе "Курилка, болталка", создана пользователем Илья Гут, 21 янв 2012.

1. Илья Гут

Илья Гут Прораб

Симпатии:
    327
    Я думаю, що зменшення населення у країнах бувшого соцтабору є результатом моральних (шоку народу внаслідок зміни моральних пріоритетів), і матеріальних чинників
    (стало накладно мати багато дітей).Погіршення здоров"я (психічного і фізичного) привело до того ж результату, і має ті ж причини.

krox Дякую! Здійснення безплатних добрих справ покращує моральний стан суспільства.
    Робімо їх і нам воздасться,

2 пользователям это понравилось.
  2. mijki

mijki Заслужений майстер

Симпатии:
    9.715
    ..."що зменшення населення у країнах бувшого соцтабору є результатом..." а також геноциду русичів москалофашизмомь .:down:

3. krox

krox Прораб

Симпатии:
    310
    Смотрю тема зашла о заповедях, о Боге и о билии. Самая бесконечная тема не ведущая никуда, библия очень противоречивая книга и трактовать ее можно как угодно. Я не люблю еврейские сказки, церьковь и все что с этим связанно. Вокруг много верующих и набожных людей которые верят так как им удобно и вспоминая о Боге когда удобно. Короче сплошное лицемерие. Чтобы понимать что такое добро и зло не нужно искать ответы в святом писании- лучше чесно посоветоваться со своей совестью.

3 пользователям это понравилось.
  4. DIBRIVNY

DIBRIVNY Новачок

Симпатии:
    367
    Відповідь: Re: Що таке добро і зло, або як нам жити далі.

Ви так впевнені?.. Звичайно можна радитись, якщо та совість є!.. Ну а якщо її нема, то як бути?.. Мені здається, що Совість - це і є сам Бог, який оселився у "серці" людини! Якщо у тому "серці" Бога нема, то нема й совісті. Хоча й тут не все втрачено!.. Бог любить всіх, бо ми - його діти!
    Кажете...
    Отже Ви заперечуєте Бога?.. Так?.. То чому ж тоді всі, хто заперечує Бога, коли починають хворіти самі або хворіють їхні близькі, здіймають руки до неба і промовляють: "Боже! Допоможи мені! "?!.. Чому вони не кричать: "Совісте моя! Допоможи мені!"?.. Ще жодного разу я не чув такого.
    А чи не здається Вам, що серед тисячі лицемірів може знайтися з десяток щирих людей?

2 пользователям это понравилось.
  5. Илья Гут

Илья Гут Прораб

Симпатии:
    327
    Ну будьте об"єктивні, спад почався, по часу, після розпаду СССР.
    Приходиться, бо лише посилання на Біблію стримує тих, для кого важлива форма, а не зміст.
    А взагалі, мені сподобався Ваш попередній пост.Давайте Ваші теми для обговорення, які в результаті давали би такі ж "подвижки" (пробачте забуваю деколи відповідніші значення слів,-склероз проклятий) в свідомості.
    Я думаю совість є в усіх у серці, але совість у декого спить.

6. DIBRIVNY

DIBRIVNY Новачок

Симпатии:
    367

Трішки вагітною жінка не буває! Як не дивно, але жінка буває або вагітною, або такою не є... Думаю, що цю "приказку" можна екстраполювати й на "Совість".
    А в якому за "глибиною" сні перебувала чи перебуває совість організаторів Голодомору, катів НКВД чи німецьких нацистів? Як бути з совістю сатанистів, які ламають надгробки з хрестами на кладовищах? Коли спляча совість прокинеться від сну в серцях педофілів, гвалтівників або вбивць? Хто розбудить совість у серці жінки, яка по 5 разів на рік свідомо ходить до гінеколога на аборт?
    То спить та совість, чи нею там і не пахло?!
    Якщо навіть відкинути, що у серцях таких людей нема ні Бога, ні "Сатани", то що там є? Чи не порожнеча?

1 человеку нравится это.
  7. Andrii_M

Andrii_M Адміністратор Команда форума

Симпатии:
    5.906

Відсутність совісті також можна пояснити психічними відхиленнями...

8. DIBRIVNY

DIBRIVNY Новачок

Симпатии:
    367

Погоджуюсь! В Україні на таких людей казали і кажуть - божевільні!...

9. Илья Гут

Илья Гут Прораб

Симпатии:
    327
    Re: Відповідь: Re: Що таке добро і зло, або як нам жити далі.

Але!
    Чи не бачите Ви тут протиріччя.Якщо Бог усіх любить, значить він є в кожному.
    Я вже десь казав, але повторю,я думаю набір всіх можливих , і позитивних, і негативних якостей, є у кожної людини, але в залежності від обставин в яких вона існує, наскільки у неї велика сила духу, в неї починають домінувати ті, чи інші якості.
    Ви бачили часто по ТВ, як у тюрмі, особливо на пожиттєвому режимі, в людей "просипається" совість, і вони звертаються до Бога.
    Для цього потрібен лише:
    - час, для занурення в себе (а в тюрмі часу море, бо в звичайних умовах гонки за грошима його немає),
    - стимул переосмислення (обмеження свободи вибору заняття поганим) шкали цінностей.
    -і т.і.

Є така приказка :" якщо Бог хоче покарати нас, він забирає у нас розум"

10. DIBRIVNY

DIBRIVNY Новачок

Симпатии:
    367
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Що таке добро і зло, або як нам жити далі.

Можливо... І не лише у місцях позбавлення волі!.. Серед нас це також відбувається "сплошь и рядом". Та чи на довго вони Бога "приймають"?.. Хотілося б щоб назавжди та не мені про це судити.
    А можливо, що у тих "серцях" оселився Бог?..

Добавлено через 16 минут 44 секунды
    Ну як Вам сказати?.. Такі люди схожі на дітей, які викинули зі свого серця батьків і їхню науку. Найкраще про це сказано у притчі про "блудного сина".
    Тож чи любить батько свого сина, засудженого до страти за звіряче вбивство?.. Чи через це проливає його мама вечорами сльози, молячись біля ікони?..

Поделиться этой страницей