Хлібопічка

Тема в разделе "Мебель и бытовая техника", создана пользователем Voyutichi, 21 янв 2012.

1. Iggorr

Iggorr Заслужений майстер

Симпатии:
    10.173
    Iз стандартних рецептiв(що у буклетi) пробували французький,молочний.На свiй розсуд випiкали iз твердим сиром,чорносливом та родзинками,iз свiжою зеленню(укроп,петрушка),iз копченою ковбасою,усього i не пригадаю.В основному робимо самий простий хлiб,дуже подобається.Тiсто на бiляшi та на пельменi робили.Тiсто замiшується просто шикарно.Пельменi лiпили домашнi специ-казали,руками так не вимiсиш.
    --- добавлено: Apr 3, 2013 7:22 PM ---
    Якраз,Voyutichi,може перевiрити,на правах модератора:-D

andrij64 нравится это.
  2. Iggorr

Симпатии:
    10.173
    SDC15388.JPG SDC15389.JPG SDC15390.JPG SDC15386.JPG
    Тiльки що випiк кекс.Запах!!!!
    --- добавлено: Apr 5, 2013 3:52 PM ---
    SDC15391.JPG SDC15394.JPG SDC15395.JPG SDC15396.JPG SDC15397.JPG
    --- добавлено: Apr 5, 2013 3:59 PM ---
    Прийшлося трохи помучитися-режим випiчки кексiв маю,але замiшувати потрiбно вручну:-DЩе й папером форму застелити.Добавив до рецепта родзинок(зверху трошки пiдгорiли,треба щоб вони були у товщi "пирога").З какао "побавився"-вийшла така собi "зебра".Ось,сиджу-наминаю,смачний!!!:vo:

Энки, Andrii_M и Voyutichi нравится это.
  3. Мастер ЭВН

Мастер ЭВН Заслужений майстер

Симпатии:
    4.441
    Voyutichi, относительно температуры выпекания. Я думаю, что такие скачки температуры не связаны с какими то секретными технологиями выпекания хлеба. Это просто работа терморегулятора.

4. земляк

земляк Інженер

Симпатии:
    867
    Маю пічку "Бінатон"Використовую як тістомішалку для пиріжків та пирогів.Купив бо дружина не хоче з цим бавитися.Користуюся вже кілька років.Правда не дуже часто.Хліб пробував кілька разів.Як на мене з правдивим хлібом це немає нічого спільного-щось середнє між булкою і формовим білим хлібом.Магазинний ,як тут нарікають, якраз значно кращий(як на мене)Правда з приватної пекарні.Не черствіє по два, три дні,і дуже смачний.
    Відносно людей старших(я себе до них не відношу;-) )це повна дурня.Можливо причина в іншому,а саме в тому ,що вони здатні тверезо оцінити ,порівняти.В результаті пічка програє правдивому хлібу і мандрує на полицю.А от як тістомішалка мене задовольняє цілковито.good

Энки нравится это.
  5. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    маю підстави не погоджуватись. Хліб "гумовіший" від магазинного, з білої муки, смачніший, коштує дешевше. Великий плюс: затрати на приготування хліба в хлібопічці - 5 хв (можна і за три хв.).
    Магазинний дорожче виходить, хоч і з гірших складових. У ньому тільки мука, сіль і закваска. У моєму ще цукор, маргарин (олія, можна і без жиру). Мій можна їсти як печиво, з чаєм, кавою - магазинний має менш приємний смак.

Мастер ЭВН, я ж говорив, що чую при остиганні вмикання-вимикання реле. Перевірю ще раз, причіплю неонку на ТЕН, подивлюся, чи працюватиме при охолодженні.
    ПС. таке ж клацання чути при замісі хліба, коли є стала температура 30 градусів.
    --- добавлено: Apr 6, 2013 9:21 PM ---
    ппс. сьогодні випік вже третій хліб, купив муки в метро по 4,20 :)
    --- добавлено: Apr 6, 2013 9:26 PM ---
    пппс. мій близький родич мав 7 років приватну пекарню, тому з тонкощами роботи приватних пекарень я знайомий (як і з великими хлібопекарськими заводами, на них я налагоджував парові котельні і заодно вивчав технологію роботи заводу)
    --- добавлено: Apr 6, 2013 9:32 PM ---
    а як такий кольоровий кекс робити?

6. земляк

земляк Інженер

Симпатии:
    867
    Так ви ж і підтверджуєте те ,що я сказав:)-це не є правдивий хліб,а майже булка.Для прадивого хліба треба й муку правдиву.Наприклад моя цьотка,що живе в Польщі пече дійсно хліб.Своя пшениця,власний помол(разова мука),власна випічка на дровах.Буханець,розміром як мильниця;-).Пече раз на тиждень.Оце дійсно правдивий хліб.Я ж не кажу ,що хлібопічка погана річ,чи що вона погано пече.Але пече вона НЕ ХЛІБ.Це ,що вона пече смачне, можна їсти з чаєм,з кавою,з чим завгодно,але повторюсь це не хліб.Хоча ,кожному подобається своє-кому піп,кому попова дочка:-D До речі ,на хлібозаводі також прийшлось трохи попрацювати, в Твері.

Энки нравится это.
  7. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    який має бути справжній хліб, щоб Ви його назвали хлібом?

Мастер ЭВН нравится это.
  8. земляк

земляк Інженер

Симпатии:
    867
    Питаннячко нівроку...на засипку:-DНавряд чи можу щось"вразумительное" сказати,але не тільки на смак ,але по порізці скажу вам чи це добрий хліб.Має бути щільний,але з повітряними отворами.без присмаку цукру(напевно на заквасці)не знаю.Я ж не пекар.Я споживач;-)Можу сказати лише попробувавши.До речі найсмачніший хліб я їв в Словакії.І то не лише моя думка.Вся бригада була зачарована їхнім хлібом.А люди там були різні,і з різних районів.Резюме:якщо хліб добрий тоне потребує особливих пояснень.А от як такий спечи,це вже інше питання.Я на нього відповіді точно не знаюhello .Напевно просто треба бути спеціалістом.

9. Iggorr

Симпатии:
    10.173
    Пiсля замiсу роздiлив на приблизно 2 рiвнi частини(у рецептi на 1/3 i 2/3),в одну добавив какао.Потiм виложив-ложку того,ложку того,типу слоями(можна фантазувати-рiзний малюнок робити) i на випiкання.
    --- добавлено: Apr 7, 2013 11:11 AM ---
    Фото Кексу мабуть треба було б розмiстити в тему про кекси,"Провтикав":-["Накрутив"собi,що це одна тема:-D

10. Мастер ЭВН

Мастер ЭВН Заслужений майстер

Симпатии:
    4.441
    Хлеб, это то, что из муки и подчеркивает вкус борща, сала и жареной картошки. Также хлеб - это основа для всемозможных бутербродов, канапешек и прочих быстрых закусок. ИМХО. Остальное - булки, пироженые, пряники и т.д. Технология может быть разная, но свою мысль я вроде выразил.

Поделиться этой страницей