Як виростити саджанці дуба?

Тема у розділі 'Сад и огород', створена користувачем Voyutichi, 15 січ 2012.

1. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Як виростити саджанці дуба?

беріть пластикову пляшку на 2 л, вершок зріжте, насипте грунту і пересадіть з свого горщика. Це для того, що у дуба довгий стержневий корінь, щоб мав місце для росту. До весни якраз буде достатньо місця.

2. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    дубки 2.JPG

ось, з 40 жолудів маю 8 саджанців.
    Чотири вже висадили, залишилось ще 4.

Iggorr, Andrii_M, Энки та 2 іншим подобається це.
  3. земляк

земляк Інженер

Повідомлення:
    802
    Симпатії:
    867
    Адреса:
    трускавець
    А справжні дуби мають рости в лісі, бо на подвір’ї з нього користі небагато, вірніше взагалі нема

Звідки ви взяли таке твердження.Якраз лісовий дуб проти польового(чи біля хати) відпочиває.Інша справа,що ділової деревини в ньому небагато -до гілок.Проте яка текстура.А міцність?

4. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    А стратификация была? Если все дубки на поляне не стерильны, то всхожесть должна была быть побольше.
    Вы бы посадили ещё, кроме дубков, на дамбе что нибудь быстрорастущее, кустарничков,деревьев, типа берёз, тополей, бузины... что больше нравится. А то одни дубы долго расти будут, а так роща быстрей получится. А дуб окрепнет, он сам себе место расчистит. И, пишут, дубу микориза необходима для роста, её можно с землёй с той самой поляны принести, или покупной заразить. И там, и там шансы, вроде как, невелики, так что я бы продублировал. :)

Voyutichi подобається це.
  5. ваванчик

ваванчик Стажер

Повідомлення:
    14
    Симпатії:
    11
    На скільки мені відомо , що у полі, що у лісі дуб звичайний, різниться тільки умовами виростання

6. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Висадив я свої дубки, буду чекати, які вони будуть через рік. Може виживуть..:_

Andrii_M подобається це.
  7. Ahfyrtyintqy

Ahfyrtyintqy Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.408
    Симпатії:
    1.872
    Адреса:
    Украина не Киев
    У моего дубка пошел третий ярус листьев. Но пока высаживать некуда. Подсыпал хорошей земли(для цветов из мешка), сразу выкинул второй ярус листочков и немного погодя третий ярус. Надо найти хорошее место для высадки.

8. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    у своїх дубків я спостерігав при пересадці центральний корінець. У одного дубка він вийшов через дно на зовні банки. У цього будка листки почали жовкнути. Тобто потрібно подбати про місце у банці для центрального корінця, щоб деревце не слабло.

Ahfyrtyintqy подобається це.
  9. Ahfyrtyintqy

Ahfyrtyintqy Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.408
    Симпатії:
    1.872
    Адреса:
    Украина не Киев
    Бонсай с него не выйдет. Сколько ему уже-с осени растет?? У меня два яруса полных листьев и выкинул столбур на третий ярус. Подсыпьте земли черной для горшков(цветов) и побольше ему посудину. У меня на листьях нижнего яруса тоже желтизна пошла и дырки в листочках, но у меня он как вылез поздней осенью, так до сих пор зеленый. Регулярно подсыпаю ему землю свежую-из пакета у жены тырю(она купила цветы сажать). Земля потихоньку по дубом уходит, такое впечатление, что он ее "ест". Взял пластиковую бутылку 2 литра, обрезал и пересадил дубок, корней много.

10. Bob Postman

Bob Postman Стажер

Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    1
    дякую)))Я його посадив в квітні,але він мав маленький корінець.А чого бонсай з нього не вийде? я читав на форумах люди вирощують з дубів бонсай)В мене вже три яруса вроді є(але я не знаю,як правильно визначати ярус)) і він в мене вже десь 20 см має. GOPR2417.JPG

Andrii_M подобається це.

Поділитися цією сторінкою