Газові прилипали, або перевірка димоходів (акт ДВК)! Роздрукуйте!

Тема у розділі 'Юридические вопросы, нормативные документы', створена користувачем Mihail-ves, 8 бер 2015.

  1. Mihail-ves

    Mihail-ves Майстер

    Повідомлення:
    36
    Симпатії:
    90
    Виходячи із вищезазначеного, були проведені зміни і в пункт 33 Постанови КМУ № 2246, і ось тут якраз і є вирішення нашого сьогоднішнього юридичного питання. Так ось, Відповідно до пункту 33 Постанови КМУ № 2246, Газопостачальне підприємство зобов'язане:

    - під час проведення періодичного обстеження димових та вентиляційних каналів на наявність тяги складати відповідний акт або робити відмітку про його проведення в розрахунковій книжці та проводити інструктаж власників приватних будинків щодо дотримання правил техніки безпеки;
     
  2. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    саме на наявність тяги. вона або є, або її нема. але вентиляція має викачувати певну кількість повітря. якщо вона цього не робить, значить вона не справна. от саме акт на придатність і має видати хтось. але не газове, бо вони обично не мають сертифікатів на визначення справності.

    якщо не помиляюся, то вона є типовим договрром. а в ньому написано, що абонент має виокнувати правила газопостачання, чи щось таке. так в отому "чи щось таке" і написано про акт приданості ДВК. але от якщо всі прилади парапетного типу, то перевірка не потрібна.
     
  3. buddybuild

    buddybuild Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.307
    Симпатії:
    6.176
    Адреса:
    Черкассы
    СУБ - плод реорганизации ЖЭКов в нашем городе
     
    Т.М. подобається це.
  4. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    а в нас ОСББ - обєднання співвласників багатоквартирного будинку.
     
  5. Архімед-07

    Архімед-07 Новачок

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    0
     
  6. Серега Маляр

    Серега Маляр Стажер

    Повідомлення:
    20
    Симпатії:
    6
    Да.........сегодня образовался курьез)),когда брали на проверку счетчик запломбировали котел ,а рас пломбировать не захотели мотивируя тем что нет акта ДВК( вот так и уехали .вот лежу думаю что делать ,куда идти куда писать.
     
  7. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    )) Я в такому випадку телефоную в диспетчерську і матюків, від душі так, на тім кінці як правило кажуть "не за адресою", тоді дзвоню "за адресою" і туди матюків вдвічі більше, як правило вирішити проблему не допомагає, але на душі відпускає, тоді можна сісти й спокійно обдумати подальші дії
     
    Серега Маляр, pic16f887 та rondlyk подобається це.
  8. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    шото мені кажеться, що потрібно зафіксувати наявність пломб на котлі на момент і після устанвоки лічильника. а потім їх демонстративно зірвати. газ один х/р рахується по лічильнику. так що в десятикратному не візьмуть обрахунок. хотя ХЗ, можуть пришить втручання вроботу газових приладів. вопшим без доровяного котла із газовим краще не заїдаться.
     
    Серега Маляр подобається це.
  9. X-TAZ

    X-TAZ Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.659
    Симпатії:
    802
    Адреса:
    Украйна, Днепр. область
    Шото к одним людям приходят ежегодно газовщики и мозг парят, а к другим за 10 лет ни разу не заходили! Вот впм и безопасность использования газовых приборов! А ведь в многоквартирных домах есть неумные технически люди или наоборот самоделкины, которые химичат разное, что небезопасно для всего дома!
     
    Т.М. подобається це.
  10. Серега Маляр

    Серега Маляр Стажер

    Повідомлення:
    20
    Симпатії:
    6
    Просто вот нашел интересное
    Кому не нужны услуги печников
    Акт на пригодность ДВК не нужен в том случае, когда в жилом помещении установлен отопительный котел, конвектор парапетного типа или двухконтурный навесной котел с герметичной камерой сгорания, в которых подача воздуха для горения топлива и отвод продуктов сгорания происходит через наружную стену здания, но при условии отсутствия в помещении, где установлены газовые приборы дымового или вентиляционного канала. Но в таких случаях потребителям следует обратить внимание на требования паспортов заводов - производителей вышеупомянутого газового оборудования, в которых указывается о необходимости ежегодного обслуживания котлов перед началом отопительного сезона. Помимо общего обследования прибора, в комплекс работ по обслуживанию входит проверка и прочистка воздухо - дымовых патрубков.

    ВНИМАНИЕ! При наличии в помещении вентиляционного или дымового канала проведение периодической проверки ОБЯЗАТЕЛЬНО. Подробнее о проверке и периодичности обследования ДВК читайте здесь.

    ПАО "Черниговгаз" будет благодарен потребителям за неравнодушие и оперативный сигнал на телефон доверия (0462) 64-42-97 по любым случаям, свидетельствующим о превышении работниками своих полномочий или о недобросовестном выполнении работ, связанных с газоснабжением.
    Взято отсюда https://cn.104.ua/ru/for-clients/do...virka-dimariv-neobhidnist-chi-zdirnictvo-8572 хоть и не относятся к г. Кременчугу но все же я так понимаю правила одни для всех)))),смущает большое слово " Внимание " в этом тексте . Что скажите господа ?
     

Поділитися цією сторінкою