Своїми руками Вентиляція в хаті

Тема у розділі 'Вентиляция и кондиционирование', створена користувачем LVV, 28 лют 2015.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 24 тра 2015.
  1. Так

    100,0%
  2. Ні

    0 голосів
    0,0%
  1. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    В мене більше сотні рамин з таким силіконом, із кінця 2014року стоять і жодна не потріскалась. Третє скло всюди встановлював 2-а роки назад.
    Силікон ось такий:
    Силікон.jpg
    Не вірю, що таке можливо. Силікон після застигання схожий на гуму і легко деформується.
    Я майже впевнений, що ви не старі скла використовували, а зарізали нові і робили так, щоб зазори були майже нульові. Тоді справа не в силіконі, а в неправильно вирізаному склі.
    В мене всі скла мали розміри для забезпечення зазору не менше 5мм. Дуже рідко де зазори були менші 5мм. Зазор в 5мм я розподіляв рівномірно на обидві сторони, тобто з кожної сторони получався зазор біля 2-3мм. Після установки скла на шар нижнього силікону, зазор також повністю заливався силіконом, хоча це збільшувало витрати силікону, але в 2014 році ціна була ще прийнятна.
     
    Останнє редагування: 31 гру 2020
    Ant0ny2a та nik22 подобається це.
  2. 988888

    988888 Інженер

    Повідомлення:
    818
    Симпатії:
    1.442
    Адреса:
    г.Борисполь, Киевская область
    Можливо. Не споритиму.
     
  3. nik22

    nik22 Підмайстер

    Повідомлення:
    82
    Симпатії:
    20
    Адреса:
    UA
    [​IMG]
    .., а такий ( ковбаску ) для склопакета не пробували ? Щоправда можна наносити вручну, або із спецпістолета . Виробники пластикових вікон мають такі матеріали. Герметик еластичний за рахунок каучуку, або штучних добавок у складі матеріалу, адгезія щодо скла - велика.
    --- добавлено: 1 січ 2021 у 23:10 ---
    ,- згадаймо прості фіраночки чи штори на вікнах, котрі навіть у такому простому випадку слугують повітряно-тепловим бар*єром між вікном та приміщенням . Переконатись можна простим термометром , розмістивши його перед та після такого бар*єру і замітити різницю температур.
     
    Останнє редагування модератором: 9 січ 2021
  4. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Такого навіть ніколи не бачив. Згідний, можна щось інше використовувати. Зараз є багато всього, треба тільки оцінити ціну/якість/довговічність.
    Так і є, хоч це вважають не сучасно, але в мене всюди ще фіранки на вікнах. А жалюзі я зробив тільки цього року і тільки для однієї кімнати, для одного вікна, щоб перевірити на практиці чи буде різниця.
     
  5. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Нарешті справжня зима в нас і я можу оцінити доцільність боротьби з променевим теплообміном.
    В мене система опалення водяна масивна, з природньою циркуляцією, і може акумулювати багато тепла, і тому котел працює з 15.00 до 23.00. По падінню температури в кімнаті, я можу відносно оцінювати чи є результат від робіт по теплоізоляції чи інше.
    Отож, багато років назад, коли працював над герметизацією вікон, то результат був біля 2гр.С. Більше двох років назад я поставив ще третє скло, і результат покращився ще біля 1гр.С. Декілька місяців назад зробив алюмінієві жалюзі і результат біля 0.1-0.2гр.С...
    Тобто, як я інтуітивно і гадав, на першому місці має бути герметичність будинку і контроль за потоками холодного і теплого повітря, щоб можна було здійснювати між ними теплообмін. Хоча це не завжди можливо, бо двері потрібно відкривати/закривати і тут "вхопити" потоки малореально, але коридор/тамбур, який дає змогу зменшити різницю температур, може зменшити і обєми втрачених потоків.
    Ну а променевий теплообмін, важливий в космосі, а в атмосфері землі, та ще й при кімнатних температурах, на нього можна не зважати. Хоча, це моя субєктивна думка.
     
  6. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.848
    Симпатії:
    1.987
    Адреса:
    Черкассы
    Шановні, підкажіть будь ласка .
    Довго збирався , і купив установку приточно витяжну з рекуператором Вентс ВУЭ2 200 П .
    З того що знайшов по встановленню зрозумів : приток в житлові приміщення, витяжка в не житлові (санвузол і кухня).

    На кухні і в санвузлі є вже наявні витяжки , кухня має канал для витяжки над плитою (примусова витяжка) і інший для самотоку повітря. В санвузлі вентилятор через стіну з зовнішнім клапаном, вмикається разом із вмиканням світла в санвузлі .

    Є декілька питань, можливо підкажете.
    1: В якій частині житлових кімнат краще приток робити (над кроватями, чи довільно)?
    2: Витяжку, я так розумію довільне розташування?
    3: Що робити з існуючими витяжками? Я так розумію в санвузлі хай залишається, а на кухні закрити. Вірно?
     
  7. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    1: Ідеально в підлозі біля батареї опалення.
    2: Якщо хочете контролювати потоки повітря, то Ні. Найкраще, коли в одній кімнаті, в якій двері і вікна тримають закритими, знаходиться і подача і витяжка. Витяжку при цьому ставлять двома способами:
    - якомога ближче до стелі, якщо метою є максимальна циркуляція(вентиляція) повітря в кімнаті;
    - на відстані біля 1м від підлоги, якщо метою є щось оптимальне між вентиляцією і економією на опаленні;
    3: Щоб поверхні рекуператора не забруднювались, обовязково на обидвох входах ставлять фільтри від пилюки. У вашому рекуператорі буде конденсат і це не страшно, якщо повітря буде чисте. Інакше, враховуючи, що вода є сильно полярною речовиною, вона буде добре розчиняти пилюку і добре її приклеювати до теплообмінних поверхонь рекуператора.
    Щодо кухонь і санвузлів, то повітря з них неможна подавати на вхід рекуператора, бо воно дуже брудне, і навіть якщо поставите фільтри на вході рекуператора, то будете їх міняти кожен день.
    --- добавлено: 10 лют 2021 у 19:30 ---
    Ось як організовують циркуляцію повітря в американських каркасниках. В їхніх системах повітряного опалення/кондиціювання може бути рекуператор або підмішувач свіжого повітря.
     
    Останнє редагування модератором: 18 лют 2021
    bogdansv подобається це.
  8. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.848
    Симпатії:
    1.987
    Адреса:
    Черкассы
    В відео про повітряне опалення, я так розумію , то це зовсім інша сфера.
    Коли буде новий будинок, то та би можна планувати повітряне опалення.

    Забув вказати, планую розташувати всю систему на горіщщі, відповідно вентканали будуть заходити в приміщення через стелю.
    По іншому немає як розкинути систему.
    Фільтри є, на входах в вент блок.
     
  9. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Та сама сфера. Якщо у вас будуть труби, то через них можете подавати охолоджене повітря влітку, або підігріте котлом взимку, або зволожувати його, або насичувати чимось приємним. Головне - труби.

    Є багато способів зробити подачу/обратку і кожен має свої плюси/мінуси. Те, що я написав, то просто мені він більше подобається, а ви вже самі вирішуйте як вам зручніше і дешевше. Якби була подача знизу, то батарея повітря засмоктала б і омила ним вікно, зробивши його сухішим і нагрівши, усуваючи точку роси.

    Якщо подавати зі стелі, то, наскільки знаю, тиск повітря повинен бути більшим, щоб потік зміг відійти від труби хоча би на 0.5-1м, бо інакше свіже повітря погано буде циркулювати по кімнаті. Але, якщо тиск струменя більший, то і шум більший. Обратку можна в тій же кімнаті, тільки в іншій частині кімнати. Хоча можна і одну обратку, але подалі від витяжок.

    Витяжки закривати не треба. Вони повинні викидати забруднене повітря напряму надвір. При цьому, вони викидають частково брудне повітря(наприклад пар з каструлі), а частину забирають від вас тепле повітря з кімнат. Я, наприклад, щоб в кухні витяжка не забирала тепле повітря з кімнати, то майже біля газової плити поставив подачу повітря напряму з надвору у вигляді труби діаметром 50мм. Тому витяжка витягує пар, а якщо пара недостатньо, то засмоктує холодне повітря з цієї труби малого діаметра. А вночі трубу закриваю решіткою. Але це тільки працює для кухні, а для санвузла без варіантів, втрата теплого повітря повинна бути.
     
    bogdansv подобається це.
  10. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    648
    Адреса:
    городок львівської обл.
    подача теплого повітря використовується на виробництві.в житлі краще знизу.
    я допустимо по ходу ремонтів роблю простір під підлогою.ілюстрація є в темі підлога з осб.приміщення для котла і обмінників буде в прибудові зовні хати.
    то коли стайню що не має ужитку перекрию плоским дахом так щоб утворився балкон. або швидше тераса.4х4 метра то буде.
    стайня є на відстані 1м від хати і збудована колись на межі з сусудами.розбереш то вже не дозволять щось будувати. а перекрию то буде тераса з виходом з кухні для літнього використання.
    --- добавлено: 19 лют 2021 у 12:54 ---
    я робитиму знизу малими обємами а стравлюватиму через вентиляцію кухні.систему водяного нагріву не демоновуватиму. то буде як догрів + вентиляція.
     
    Останнє редагування модератором: 27 лют 2021

Поділитися цією сторінкою