Прес для брикетів з паперу

Тема у розділі 'Котлы', створена користувачем віталій3663, 14 вер 2015.

  1. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Voyutichi подобається це.
  2. podgarik

    podgarik Майстер

    Повідомлення:
    64
    Симпатії:
    35
    Адреса:
    Київ
    Шановні форумчани, хочу всіх привітати з Новорічними святами та Різдвом Христовим.
    А тепер що до пресу. Я не знайомився досконально з всіма постами, але я вважаю, що виготовляти топливні брикети з відходів паперу - це марнування свого часу.
    Поясню чому. Я власник друкарні і робота з папером це навіть не моє хоббі. Макулатури - просто тонни (3-4 за місяць). Опалення деякий час у нас було дровяний котел. Здавалося, цо може бути кращим, бери та топи відходами виробництва, пробували, але!!!!!!
    1. Теплоємкість паперу дуже мала. Однієї закладки дрів вистачає майже на зміну, а для отримання тогож резельтату - необхідно вкинути в топку кілограм 70-100 паперу. Якщо це будуть навіть спресовані брикети - масса палива не зміниться.
    2. Це дуже дорого. На сьогоднішній день ми здаємо макулатуру по 2,60 грн за кілограм (вартість на 28.12.2015р., сьогодні тільки здали). Виходячи з цієї ціни - ми за зміну макулатурою опалювали б в середньому на 200-250 грн. Машина КАМАЗ дрів з дуба коштує на сьогодні 3000 - 4000 грн., а це всього 1156 - 1538 кг макулатури.
    Висновок.
    Роблячи паперові беркети, ви втрачаєте час. Краще здати макулатуру на вторинну сировину, а за отримані кошти купити паливо.
    Спрямуйте свої зусилля на розробку преса для виробництво брикетів з відходів деревини.
     
    RomDzhan, WalterCV, Voyutichi та 2 іншим подобається це.
  3. Dmitrijj0707

    Dmitrijj0707 Стажер

    Повідомлення:
    28
    Симпатії:
    21
    Адреса:
    Мелитополь
    Я над такими задумываюсь . По 25 штук сразу :) А сырьё камыш ,сухая трава , угольная пыль, куриный помёт, и бумага , может ещё обойный клей для сто процентной прочности :)

     
    RomDzhan подобається це.
  4. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Добре Вам. А у нас макулатура 1.30, якщо впасти на коліна, то може по 1,50 візьмуть.(гарно пофасовану)
     
    sunsoul подобається це.
  5. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    в мене є ідеї краще від цієї вірьовки.. Ось тільки часу нема перевірити практичність..
    Ідея проста: намотувати траву "саму на себе" до певного діаметру валика (15 см). Довжина валика - 35-40 см.
     
  6. Dmitrijj0707

    Dmitrijj0707 Стажер

    Повідомлення:
    28
    Симпатії:
    21
    Адреса:
    Мелитополь
    Во как цены к холодам подскочили :stena: А я последний раз по 20 коп. сдавал . Знал бы лучше придержал бы :banka:(Сдал в прошлом году )
     
  7. podgarik

    podgarik Майстер

    Повідомлення:
    64
    Симпатії:
    35
    Адреса:
    Київ
    Якщо мова йде про 5-20 кг, то роздрібна ціна макулатури в пунктах прийому вторсировини від населення така і є, тобто 1,40-1,50 грн. Але ж ми гово про обєми, якими планували опалювати приміщення, а це вже тонни сировини. Тоді в кожному регіоні є оптові закупівельники, які своїм транспортом приїзжають і приймають великі обєми, в тому числі і в роздрібних приймальних пунктах від населення (вониж повинні за щось жити). Нам, крім всього надали в користування гідравлічний прес, який пресує чудові кубики метр на метр на метр.
     
    WalterCV подобається це.
  8. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Та було сотні кілограм. Пробував в'язати-здавати, за цілий день роботи копійки виходять. Простіше було ТУПО спалювати, що і робилося, ну може бомжі трохи розтягували. Зараз знову того хламу по кладовках, ось і на роздоріжжі я.
    Поки думаю, іще не приперло.
     
  9. gup_1978

    gup_1978 Майстер

    Повідомлення:
    185
    Симпатії:
    58
    Давайте все ж згадаємо, що папір робиться переважно з дерева. Тобто і там і там горить одне і теж. Відмінність полягає в вологості, густині, наявності смол і т.д. Подібна конструкція (на мою думку) не зовсім прес, а промислова соковижималка. Поясню. В гонитві за продуктивністю втрачається якість продукту. Яка вологість брикету? Це нескладно перевірити: зважте папір, воду. Змішайте і зважте брикети після пресу. Різниця в вазі покаже, яка кількість води залишилась в продукті. Це буде дуже приблизно. Але думаю, що результа буде 50-60%. Зважте брикети після сушки. Побачите вологість готового продукту. Але яка густина продукту? Обміряте і вагу брикету поділіть на об'єм. Думаю, що на виході отримаєте той же самий папір (в кращому разі), тільки в брикеті (за фізичними характеристиками). До чого це все? Здавлювати потрібно набагато дужче. Щоб продукт виходив гарячим і з нього парувало. Оце буде брикет. Я почав розробляти прес для тирси із тракторного гідроциліндра. Поки що все застопорилось на гіроциліндрі для стиску (електродвигун - насос - гідроциліндр - це робочий орган, а формою виступить ще один гідроциліндр із поршнем і переробленою головкою). Проблема в тому, який тиск чинить прес на 1 см2. За допомогою домкрату отримуємо виграш в силі. Це виграш рівний діленню площі великого поршня на площу малого. Але ж потім отремуєте значний програш, бо площу циліндар домкрату потрібно розділити на площу контакту пластин у пресі. І чим більша площа контаку, тим менша сила стиску. Домкрат можна використати, але для приготування 1 (однієї !!!) пілети діаметром 1-1,5 см. Звичайно, така продуктивність нікому не потрібна.
     
    RomDzhan подобається це.
  10. podgarik

    podgarik Майстер

    Повідомлення:
    64
    Симпатії:
    35
    Адреса:
    Київ
    А в якому ви місті живете?
    --- добавлено: 29 гру 2015 у 10:50 ---
    А навіщо все це робити для пресування паперовіх відходів. Як по мені, то це марна трата часу.
    Тирсу пресувати - я згоден, але не обовязково в брикети. Можна зробити шнековий механізм. Він на багато ефективніший і технологічніший, правда продукція з нього виходить зовні менш приваблива, але ж ми не прикрашати будемо нею.
    З шнека виходять "кавелдики" вже настільки спресовані, що аж димляться від тиску. В цьому випадку більше потрібно попрацювати над підготовкою сировини для пресування, сировину для шнека потрібно змільчувати та сушити.
     
    Останнє редагування модератором: 6 січ 2016
    WalterCV подобається це.

Поділитися цією сторінкою