3 фазы за допомогою частотного инвертора

Тема у розділі 'Электрика и освещение', створена користувачем Блаж, 15 бер 2016.

  1. Блаж

    Блаж Прораб

    Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    є техпаспорт знаючі люди можуть почитати
    --- добавлено: 16 бер 2016 у 16:44 ---
    понятия не имею...догадываюсь что на входе стоит выпрямитель, потом стоят силовые ключи и процессор управляет ключами открывая или закрывая ключ строит что то похожее на синусоиду
    --- добавлено: 16 бер 2016 у 16:46 ---

    вот есть видео
    там фраза автора в коментариях.
    "Всё правильно - преобразователь 1ф/220 -в три фазы/220В, но название 220-380 - рекламный трюк, повышающий полезность и продажи данного оборудования в 5-10 раз!, т.к. большинство потребителей частотников условно(или по ошибке-незнанию) называют 3 фазы - 380-ю вольтами - так видно принято в СНГ, не знаю как за рубежом."
     

    Вкладення:

    Останнє редагування модератором: 24 бер 2016
  2. Dalet

    Dalet Бригадир

    Повідомлення:
    378
    Симпатії:
    195
    Адреса:
    Борисполь
    Вот же ж.
    Где на схеме ноль выхода?

    Там выход 3ф треугольник, между фазами 220В!!!! Нуля там в помине нет и быть не может.
     
    djclyde подобається це.
  3. Testter

    Testter Інженер

    Повідомлення:
    1.102
    Симпатії:
    335
    Адреса:
    Львів
    А той мотор 3-х фазний до чого?
     
  4. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    Ну с таким ником и такие вопросы?:-D
     
  5. Testter

    Testter Інженер

    Повідомлення:
    1.102
    Симпатії:
    335
    Адреса:
    Львів
    Бригадир, ти що заздриш? Вже другий раз доколупався.
     
  6. Блаж

    Блаж Прораб

    Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    та можна й однофазні двигуни купляти, але...при невеличкій майстерні вигідніше купити частотнік і купувати 3 фазні двигуни б/у по заниженним цінам...крім того частотник дає правний пуск, плавне регулювання обертів, реверс, та єлектрогальма двигуна...про переваги трьохфазних двигунів перед однофазними я розповідати не буду.
    --- добавлено: 16 бер 2016 у 23:01 ---
    дався вам той ноль? вам він потрібний? мені не потрібний, я збираюсь все підключати трикутником (повторюю вдруге)...Але ваші питання спонукають мене трохи почитати теорію по електротехніці, а то теорію я вчив давно, а практика моя то тільки вкрутити лампочку, та підключити розетку (часом щитка зібрати)...треба для розвитку кругозору почитати ...
     
    Останнє редагування модератором: 24 бер 2016
  7. Testter

    Testter Інженер

    Повідомлення:
    1.102
    Симпатії:
    335
    Адреса:
    Львів
    Візьміть той ваш двигун та протестуйте з їх частотниками. Якщо дадуть таку можливість, ще перед купівлею. Чи далеко їхати?

    Щодо частотних регуляторів - я десь читав. Про модернізацію ліфтів. Але там не такі. Там завідомо 3 фази на вході.
     
  8. Блаж

    Блаж Прораб

    Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    Хочу нагадати що саме мене цікавить
    про ноль та напругу між фазами теж цікаво, але то більше для розширення кругозору.
    --- добавлено: 16 бер 2016 у 23:13 ---
    та їхати дійсно далеко, дати потестувати на недільку звичайно ж ніхто не дасть, теоретично користуючись правом покупця повернути товар через 14 суток (якщо він тобі не потрібний чи не підходить) можна повернути товар, але такий варіант не для мене...мені не подобаються такі варіанти.

    так є частотники де вход 3 фази і вихід 3 фази а є що вхід 1 фаза а вихід 3 фази...ще від декількох людей чув що той що на 3 фази підключаєш 1 і він також працює.
     
    Останнє редагування модератором: 24 бер 2016
  9. Testter

    Testter Інженер

    Повідомлення:
    1.102
    Симпатії:
    335
    Адреса:
    Львів
    Практичного досвіду не маю. От побачив щойно.
     
    Блаж подобається це.
  10. serhio70

    serhio70 Інженер

    Повідомлення:
    259
    Симпатії:
    501
    Из практического опыта-это намного лучше чем через конденсаторы но до 3-х фаз настоящих не дотягивает.
     
  11. Блаж

    Блаж Прораб

    Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    мені сподобалось,і що цікаво , в мене є електродвигун з конденсаторами (запускається без проблем) і як видно з відео він може служити генератором правда меншої потужності...(думаю набагато меншої від тої що написано в номіналі двигуна)...
    --- добавлено: 16 бер 2016 у 23:43 ---
    то что я почитал в коментах под этим видео - "гавно всё это!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!собрать хороший набор конденсаторов, рабочих и пусковых, и больше нечего заморачиваться!!!!!!!!! строгальный станок не запустишь, токарный по металлу тоже бесполезно, так мелочёвку только. У меня 7кВт-ный преобразователь, строгальный станок на 1,1 кВт еле запускает и вообще не тянет, а ставишь кондёры, всё в порядке (в соответствующем конечно)"

    думаю автор этой приспособы сделал ее что бы запускать свои маломощные 3тысячники (3 тысячники с кандера тяжело запускать)
    --- добавлено: 16 бер 2016 у 23:48 ---
    не все воно так шаблонно як здається ...наприклад вичитав таку штуку привожу цитату:
    "двух словах (не техническим языком) , то есть такое понятие как "действующее напряжение", короче измеряя прибором напряжение переменного тока ты видишь не верх синусоиды, а напряжение чуть ниже . Соответственно после выпрямления и при наличии фильтра низких частот (к примеру конденсаторы емкостью хотя бы 1000мкФ) ты поднимаешь эту "точку" к верху синусоиды. Отличие действующего напряжения от амплиткудного примерно в "корень из двух раз"!!!! "
    тобто якщо ми випрямляємо і у нас є фільтр то напруга буде 220 В х 1,41 = 310 В...це теоритично звичайно, тому що є падіння напруги і т д і т.п
    --- добавлено: 16 бер 2016 у 23:56 ---
    крім того, що таке напруга? це різниця потенціалів , якщо ми говоримо про напругу 12 В (берем для зручності постійну напругу) то це означає що між нулем та контактом 12 В, це якщо поміряти між нулем, а якшо поміряти між клемою -5 В...то яку напругу покаже між цими двума клемами?
     
    Останнє редагування модератором: 24 бер 2016
  12. Блаж

    Блаж Прораб

    Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    підемо далі, якщо випрямляч напруги може теоретично отримати напругу майже 310 В на виході то можна зробити двуполярний випрямляч напруги і тримати дві напруги +310 В і -310 В. Тобто процессор роблячи синусоїду між двома контактами може малювати її опираючить на різницю потенціалів в 620 В....тепер користуючись нашим коофіцієнтом корінь з 2 можна поразувати яка велечина змінной напруги може бути між цими 2 клемами (теоретично). 620/1,41 = 440 В. ...Інша справа що ідеальну синусоїду йому намалювати навряд чи вдасться.
    Я так зрозумів що шановний пан Бригадир розуміється на електротехніці (я то визнаю що я профан в цій справі) , цікаво було би взнати чому процессор в такому випадку не може побудувати синусоїду змінної напруги з параметром 380 В між двома клемами (от чисто теоретично, для того щоб розширити свій кругозір)
    --- добавлено: 17 бер 2016 у 10:04 ---
    тепер зайдемо з іншої сторони, частотники які живляться від 3 фаз, інвертор також випрямляє напругу з тих фаз і з 3 фаз постійна напруга яку можна отримати вона також не вища за 310 В...хоча між фазами коли міряєте то буде 380 змінного струму...можна звичайно мости підключити не зіркою а трикутником, але я сумніваюсь що в частотниках так роблять (хоча все можливо)...
    чому я сумніваюсь, тому що не раз чув що якщо у частотника пропадає 1 фаза то він далі працює як ні в чому не бувало (і видає 3) , і навіть не раз чув що 3 фазний частотник підключають до 1 фази і він так сам працює , що було би не можливим якщо діоди підключили трикутником.
    звичайно випрямленний після 3 фаз струм набагато краший і мабуть треба меньша емність конденсаторів щоб згладить пульсаціі...але ми зараз говоримо про теорію
     
    Останнє редагування модератором: 25 бер 2016
  13. Блаж

    Блаж Прораб

    Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    таке питання, якщо ми візьмемо 1 фазу (зі звичайної мережі 220 В) і за допомогою конденсаторів чи індуктивної катушки зсунемо цю фазу на 120 градусів, то яку напругу нам покаже тестер між зсунутою фазою та не зсунутою? от цікаво мені :)...
     

Поділитися цією сторінкою