Питання військової служби

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем gam-ua, 15 гру 2014.

  1. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    МАНУЛ, був у Чернівцях. Я ніби побував в іншій країні. Зимою був. От хтось мені розкаже, якого хріна там діди-морози на балконах висять підвішені?
     
    Останнє редагування модератором: 17 гру 2014
  2. Блаж

    Блаж Прораб

    Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    не зовсім, інженерні війська будують потрібні в бою інженерні споруди, мости, понтонні переправи та інше...а це були інженерно -технічні війска, будували житло, казарми, воєнні заводи...коли я служив то користі від моєї служби державі не було ніякої..наша присутність просто забеспечувала місце генералам в штабі та й все...Але на сьогоднішній день створити такі батальони було би цілком справедливо, хто відмовляється брати в руки зброю, або іти в АТО, то може відслужити на будівництві, будуючи бліндажі, доти, відновлюючи зруйноване житло ,мости, дороги...та й ті хто безпробудно бухає на полігонах ,то було би набагато логічніше давати їм лопату й тачку, а не автомат, чи гармату...
     
    Бригадир та gam-ua подобається це.
  3. Зємлємєр

    Зємлємєр Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.149
    Симпатії:
    3.873
    Адреса:
    забите поліське село
    Є купа народу , що за релігійними переконаннями не будуть воювати- половина Полісся то адвентисти , євангелісти, пятидисятники - чудовий резерв у ці війська .
     
    Блаж подобається це.
  4. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    АТО – священний "джихад" українського народу за національну ідентичність нації. її можна вести як завгодно, не лише зі зброєю. я працюю, сплачую військовий податок і це моя лепта в перемогу. але якщо я візьму в руки автомат, то толку з мене не буде ніякого. та й з лопатою багато не набудую. бо держава пофігістичним відношенням до нації підірвала моє здоровя і підйоми на поверх не завжди минають без задишки.
     
  5. Веледар

    Веледар Майстер

    Повідомлення:
    44
    Симпатії:
    77
    Адреса:
    Лубни, Полтавщина
    Якщо можна, влізу в цю розмову. Коли почалось все оце - спочатку Крим, потім Донбас - я думав - ЗС України не повинні приймати участь у внутрішніх конфліктах. Як не крути, у нас є менти, ВВшніки і СБУ /якщо не помиляюсь 2 полка спецназа СБУ - цілком достатньо щоб все втихомирить з самого початку/. Потім, коли росія почала інтервенцію - почав думать за себе. Добровольцем не пішов - тут свої причини. У мене сім"я і я не багатший за державу, тому якщо я там загину, то хочу щоб моїм дітям хоча б пенсію платили. Якщо позвуть - піду. Позвали лише на 3 хвилю і то коли сам зареєструвався в сільраді і в воєнкомат прийшов без повістки. Але тоді до народження другого сина залишався місяць і я просто попросив відстрочки щоб покласти поли в хаті. Дали. Коли спитав коли ж мені прийти - відповіли - ми позвоним. Так і не позвонили. Я не то шоб командос якийсь, у мене зір слабий, та і самому вже 40 майже, але я в службу трошки стріляв. ЗКВ охрани, ст.сержант, і, все ж таки, можу більше ніж якийсь пацан, щойно призваний.
    Як жінка розвелась - пішов би і служив. Неплохо служив би. Але ж не звуть. Я так думаю, їм пацанва потрібна. Шоб можна було посилать їх в "*опу" - в пекло, по-нашому, а потім бумажку і віник на похорон. От десь так.
     
  6. Блаж

    Блаж Прораб

    Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    на цю хвилю позвуть
     
    Веледар подобається це.
  7. Веледар

    Веледар Майстер

    Повідомлення:
    44
    Симпатії:
    77
    Адреса:
    Лубни, Полтавщина
    А я ж токо за))
    --- добавлено: 24 дек 2014 в 16:00 ---
    Блаж, Мене, Земляк, знаєш як харило шо кругом война, а мене не звуть. Це не моя война, я згоден, але ж я солдат, а мене не звуть. Тіпа я ні на шо не годен. Абідно, брат))) Якшо тоді мені поли треба було наслать, то тепер все у мене в домі готово. Та і дом нікому і на*іг. не нужнн, получається. Гадство
     
    Останнє редагування модератором: 1 січ 2015
  8. Блаж

    Блаж Прораб

    Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    я багато чув такого, що выйськомат сказав , чекайте вас позвуть і поки не позвали...я то сам не воїн, служив в стройбаті.
     
  9. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    а взагалі не служив, то ж з мене вої ну ніяк. коли починалося навіть думки не було не йти. думав позвуть, піду. але чим далі.... вчора сюжет по ТСН. ротація наших хлопців у донецькому аеропорту. їдуть, зупиняють їх німці із ДНР на блокпосту. наши з автоматами. німці теж. огляну, сказали здать гранати. наші здали. німці провели їх до аеропорту на БТР. поїхали, наші зайшли, побраталися. і тут їх німці обстріляли. наші у відповідь. провели ротації, старики на машину, молоді воювати. наші до блокпосту, перед ними зустрічають німці на БТР. провели за блокпост. ВСЕ! БЛЯДЬ! хай мене забанять, але інших слів нема. ВІЙНА! логічно булоб щоб наших хлопців ще на підїзді розстріляи! це булоб правильно! логічно, щоб наші хлопці розбили той блок пост, втсупили в бій одні й другі! мозг просто випадає! і як тут воювати? да ще якщо ти в армії не служив! може служиві мені пояснять, що це за така війна із німцями, що за тактика ведення бою. бо якби я був із автоматом і їхав на ротацію, а мене зупинили для обшуку німці, я б, чесно, у штани насрав. мо даже з переляку весь рожок і випустив би. ну що це за війна? що за тактика?
     
  10. Блаж

    Блаж Прораб

    Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    така війна...а ще ходять маршрутки між воюючими сторонами, а ще по мобілці воюючі сторони можуть порозмовляти , та по скайпу, та й по рації на одній хвилі вони також розмовляють, а ще ополченець може надіти гражданську форму, та вільно приїхати в київ на поїзді чи автобусі, та ще й отримувати допомогу як біженець...одним словом новий час вносить нові коррективи...
     

Поділитися цією сторінкою