Электропроводка под гипсокартонными потолками

Тема у розділі 'Электрика и освещение', створена користувачем Kastyan, 5 гру 2014.

  1. Firetuf

    Firetuf Майстер

    Повідомлення:
    138
    Симпатії:
    94
    что-то меня за смущало, однако...
    почему указывается п.п.3.12, а не 3.10? А?

    3.10 гофрированная труба: Труба с волнистым профилем в продольном направлении.
    Примечание - Гофрированные трубы могут быть кольчатыми или витыми. Возможна также комбинация гофрированной и гладкой труб.
     
  2. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    Потому что речь о жёсткой и гибкой трубах.
    Гофрированность гибкой в данном случае несущественна
     
  3. Firetuf

    Firetuf Майстер

    Повідомлення:
    138
    Симпатії:
    94
    то есть, металлорукав - это не гофрированная труба? Это раз.
    Второе - согласно ДБН-23-10 - четко указано: только в "сталевих системах жорстких кабельних трубопроводах/коробах без перфорації".
    Третье - в НПАОП, о скрытых проводках, отдельно упоминается о трубах, коробах, гибких рукавах. Так может металлорукав и гибкая труба - это не одно и тоже?
     
  4. Profesor

    Profesor Підмайстер

    Повідомлення:
    46
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Кременчуг
    Посмеялся от души, особенно от написанного в скобках ...

    PS: Электромонтажник может документально зафиксировать предупреждение заказчика о нарушении норм (да-бы прикрыть свою задницу в случае проблем), а отказываться от работы ... ее нынче не так много ...
     
  5. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    Это распространённые глупости от дротокрутов.

    Бумажка с "предупреждением" документом не является и никакой юридической силы не имеет (в плане допустимости нарушения норм).

    Более того - такая бумажка есть документом свидетельствующим о преднамеренном совершении административного правонарушения электромонтажником и документом, дающему основание для возмещения убытков владельцу дома (стоимость материалов, демонтажа и морального ущерба)

    Изучайте законодательство Украины.




    Стаття 847. Обставини, про які підрядник зобов'язаний попередити замовника

    Підрядник зобов'язаний своєчасно попередити замовника:

    про недоброякісність або непридатність матеріалу, одержаного від замовника;

    про те, що додержання вказівок замовника загрожує якості або придатності результату роботи;

    про наявність інших обставин, що не залежать від підрядника, які загрожують якості або придатності результату роботи.





    Стаття 847. Обставини, про які підрядник зобов'язаний попередити замовника
    ...
    1. Стаття 847 ЦК встановлює певні обов'язки підрядника, які кореспондуються із певними правами замовника. Договором підряду, як правило, передбачається розподіл обов'язків між сторонами щодо постачання потрібних для виконання підрядних робіт відповідних будівельних матеріалів, устаткування, надання транспортних засобів тощо. Договором підряду, як правило, передбачається право замовника контролювати хід виконання підрядних робіт та право давати підряднику відповідні вказівки щодо досягнення потрібного замовнику результату робіт. Таким чином, підрядник у випадках, передбачених договором підряду, повинен приймати від замовника певні матеріали та повинен дотримуватися вказівок замовника.

    Норми цієї статті захищають підрядника від певних зловживань з боку замовника або його некомпетентності. Виконуючи підрядні роботи, підрядник зобов'язаний попередити замовника про певні обставини, які виникли у ході робіт. Ст. 847 ЦК передбачає обов'язок підрядника за договором попереджати замовника про будь-які обставини, які не залежать від нього, та які загрожують якості та придатності результату підрядних робіт. До таких обставин можуть належати небажаність проведення робіт при певних погодних умовах, недоліки технічного проекту, що виявилися в процесі підрядних робіт, тимчасова відсутність матеріалів на ринку, а їх заміна загрожує договірній якості результату робіт та інше. Усі такі обставини мають оціночний характер.

    Такі обставини мають загальний характер і відносяться до усіх випадків в підрядних правовідносинах. Крім загальних обставин дана стаття встановлює ще два відповідні випадки, коли підрядник повинен попередити замовника про настання небажаних наслідків для результату роботи. Ці обставини є локальними для підрядних робіт і до них ст. 847 ЦК відносить такі:

    а) підрядник, який отримав від замовника матеріали, що потрібні для ведення робіт, повинен перевірити їх якість та придатність для будівництва (робіт). Визначивши, що надані замовником матеріали не відповідають встановленим державним вимогам та стандартам, підрядник повинен своєчасно попередити замовника про таке. Якщо підрядник не виконає цього обов'язку, він буде нести усю загальну відповідальність за якість підрядних робіт. Під своєчасністю попередження треба розуміти подання замовнику попередження до моменту використання цих матеріалів, коли їх можна замінити.

    б) оскільки підрядні роботи виконуються в інтересах замовника і усі результати будуть належати йому ж, замовник має право вимагати від підрядника досягнення потрібних замовнику результатів, в тому числі результатів щодо їх якості, щодо їх відповідного виду чи форми та інше. Підрядник зобов'язаний дотримуватися вказівок замовника щодо цих питань, але якщо дотримання цих вказівок буде загрожувати якості та придатності результату підрядних робіт, він повинен також своєчасно повідомити замовника про таке. Якщо підрядник не виконає цього свого обов'язку, він бере на себе усю відповідальність за якість та придатність результату робіт.



    Цивільний кодекс України


    Стаття 848. Правові наслідки невиконання замовником вимог підрядника

    Якщо замовник, незважаючи на своєчасне попередження з боку підрядника, у відповідний строк не замінить недоброякісний або непридатний матеріал, не змінить вказівок про спосіб виконання роботи або не усуне інших обставин, що загрожують якості або придатності результату роботи, підрядник має право відмовитися від договору підряду та право на відшкодування збитків.

    Якщо використання недоброякісного або непридатного матеріалу чи додержання вказівок замовника загрожує життю та здоров'ю людей чи призводить до порушення екологічних, санітарних правил, правил безпеки людей та інших вимог, підрядник зобов'язаний відмовитися від договору підряду, маючи право на відшкодування збитків.



    Науково-практичний коментар до Цивільного кодексу України


    Стаття 848. Правові наслідки невиконання замовником вимог підрядника
    ...
    2. Частина друга ст. 848 ЦК встановлює не право підрядника на односторонню відмову від виконання договірних зобов'язань, а його обов'язок відмовитися від договору підряду при певних умовах. Підрядник взагалі не має права використовувати надані замовником недоброякісні чи непридатні матеріали та взагалі не має права дотримуватися будь-яких вказівок замовника, якщо усе таке, по-перше, загрожує життю та здоров'ю людей, а, по-друге, призводить до порушень екологічних, санітарних правил чи правил безпеки людей або інших аналогічних правил. В таких випадках підрядник зобов'язаний відмовитися від подальшого виконання договору підряду та, повідомивши замовника, розірвати договір. Цей обов'язок підрядника встановлений законом, і незалежно від умов договору підрядник повинен його виконувати При цьому підрядник має право на відшкодування замовником усіх збитків, які підрядником були понесені у зв'язку із такими обставинами.
     
    Останнє редагування: 21 гру 2015
  6. _Sashok_

    _Sashok_ Стажер

    Повідомлення:
    14
    Симпатії:
    1
    Абсолютно непотрібен металорукав!
     
  7. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    Посилання на норму, будь-ласка
     
  8. ALEX K

    ALEX K Бригадир

    Повідомлення:
    239
    Симпатії:
    137
    Адреса:
    Киев
    Вот теперь и я начинаю подозревать трубу гибкую из нержавеющкй стали - Gofraflex и металлорукав от ДКС в неуставных отношениях... O=-
    --- добавлено: 12 лют 2017 у 21:48 ---
    Сорри, для чего металлорукав не нужен? Поясните, плиз...
     
    Останнє редагування модератором: 20 лют 2017
  9. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    Аккаунт товарища заблокирован

     
  10. ALEX K

    ALEX K Бригадир

    Повідомлення:
    239
    Симпатії:
    137
    Адреса:
    Киев
    понял.. а сам факт блокировки никак не отображается на аватарке?
     

Поділитися цією сторінкою