Помогите определить производителя кабеля

Тема у розділі 'Электрика и освещение', створена користувачем kg_hannibal, 25 сер 2014.

  1. kg_hannibal

    kg_hannibal Новачок

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    0
    Спасибо. Буду разбираться с ними.
     
  2. vs220

    vs220 Майстер

    Повідомлення:
    93
    Симпатії:
    75
    Адреса:
    Житомир Украина
    Ну из практики чаще всего это подгорание на контактах розеток и нулевых шин, скрутки горят в распред коробках. Иногда срабатывание УЗО на 30мА. И обычно использование ШВВП говорит о плохой квалификации монтажника - а тут уже может быть все что угодно.
     
  3. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    Ну не надо так критично. Если его сунуть в стены или потолок под штукатурку, будет лежать и работать не хуже ВВГ или ВВП. Главное что бы сечение соответствовало нагрузкам и выбираемой защите, и коммутация была надёжна.
    , а у каждого производителя они свои и приближены к стандартам.
     
  4. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    Неверно.
    Однозначно будет хуже - по причине многопроволочной жилы и по причине иного состава пластиката.

    Работать будет, как и любой другой провод (хоть со стальными жилами, хоть в бумажной изоляции, хоть с сечением 0,5 мм2) - безопасность в должной мере обеспечивать не будет.
    Кроме того в случае пожара невыясненной этиологии официальной причиной его будет указан ШВВП, с соответствующими правовыми последствиями.

    Кстати: утверждения, подобные этому Вашему тоже запрещены (и будут в последующем удаляться):

    Стаття 847. Обставини, про які підрядник зобов'язаний попередити замовника
    Підрядник зобов'язаний своєчасно попередити замовника:
    про недоброякісність або непридатність матеріалу, одержаного від замовника;
    про те, що додержання вказівок замовника загрожує якості або придатності результату роботи;
    про наявність інших обставин, що не залежать від підрядника, які загрожують якості або придатності результату роботи.


    Стаття 847. Обставини, про які підрядник зобов'язаний попередити замовника
    ...
    1. Стаття 847 ЦК встановлює певні обов'язки підрядника, які кореспондуються із певними правами замовника. Договором підряду, як правило, передбачається розподіл обов'язків між сторонами щодо постачання потрібних для виконання підрядних робіт відповідних будівельних матеріалів, устаткування, надання транспортних засобів тощо. Договором підряду, як правило, передбачається право замовника контролювати хід виконання підрядних робіт та право давати підряднику відповідні вказівки щодо досягнення потрібного замовнику результату робіт. Таким чином, підрядник у випадках, передбачених договором підряду, повинен приймати від замовника певні матеріали та повинен дотримуватися вказівок замовника.
    Норми цієї статті захищають підрядника від певних зловживань з боку замовника або його некомпетентності. Виконуючи підрядні роботи, підрядник зобов'язаний попередити замовника про певні обставини, які виникли у ході робіт. Ст. 847 ЦК передбачає обов'язок підрядника за договором попереджати замовника про будь-які обставини, які не залежать від нього, та які загрожують якості та придатності результату підрядних робіт. До таких обставин можуть належати небажаність проведення робіт при певних погодних умовах, недоліки технічного проекту, що виявилися в процесі підрядних робіт, тимчасова відсутність матеріалів на ринку, а їх заміна загрожує договірній якості результату робіт та інше. Усі такі обставини мають оціночний характер.
    Такі обставини мають загальний характер і відносяться до усіх випадків в підрядних правовідносинах. Крім загальних обставин дана стаття встановлює ще два відповідні випадки, коли підрядник повинен попередити замовника про настання небажаних наслідків для результату роботи. Ці обставини є локальними для підрядних робіт і до них ст. 847 ЦК відносить такі:
    а) підрядник, який отримав від замовника матеріали, що потрібні для ведення робіт, повинен перевірити їх якість та придатність для будівництва (робіт). Визначивши, що надані замовником матеріали не відповідають встановленим державним вимогам та стандартам, підрядник повинен своєчасно попередити замовника про таке. Якщо підрядник не виконає цього обов'язку, він буде нести усю загальну відповідальність за якість підрядних робіт. Під своєчасністю попередження треба розуміти подання замовнику попередження до моменту використання цих матеріалів, коли їх можна замінити.
    б) оскільки підрядні роботи виконуються в інтересах замовника і усі результати будуть належати йому ж, замовник має право вимагати від підрядника досягнення потрібних замовнику результатів, в тому числі результатів щодо їх якості, щодо їх відповідного виду чи форми та інше. Підрядник зобов'язаний дотримуватися вказівок замовника щодо цих питань, але якщо дотримання цих вказівок буде загрожувати якості та придатності результату підрядних робіт, він повинен також своєчасно повідомити замовника про таке. Якщо підрядник не виконає цього свого обов'язку, він бере на себе усю відповідальність за якість та придатність результату робіт.
    Цивільний кодекс України

    Стаття 848. Правові наслідки невиконання замовником вимог підрядника
    Якщо замовник, незважаючи на своєчасне попередження з боку підрядника, у відповідний строк не замінить недоброякісний або непридатний матеріал, не змінить вказівок про спосіб виконання роботи або не усуне інших обставин, що загрожують якості або придатності результату роботи, підрядник має право відмовитися від договору підряду та право на відшкодування збитків.
    Якщо використання недоброякісного або непридатного матеріалу чи додержання вказівок замовника загрожує життю та здоров'ю людей чи призводить до порушення екологічних, санітарних правил, правил безпеки людей та інших вимог, підрядник зобов'язаний відмовитися від договору підряду, маючи право на відшкодування збитків.
    Науково-практичний коментар до Цивільного кодексу України

    Стаття 848. Правові наслідки невиконання замовником вимог підрядника
    ...
    2. Частина друга ст. 848 ЦК встановлює не право підрядника на односторонню відмову від виконання договірних зобов'язань, а його обов'язок відмовитися від договору підряду при певних умовах. Підрядник взагалі не має права використовувати надані замовником недоброякісні чи непридатні матеріали та взагалі не має права дотримуватися будь-яких вказівок замовника, якщо усе таке, по-перше, загрожує життю та здоров'ю людей, а, по-друге, призводить до порушень екологічних, санітарних правил чи правил безпеки людей або інших аналогічних правил. В таких випадках підрядник зобов'язаний відмовитися від подальшого виконання договору підряду та, повідомивши замовника, розірвати договір. Цей обов'язок підрядника встановлений законом, і незалежно від умов договору підрядник повинен його виконувати При цьому підрядник має право на відшкодування замовником усіх збитків, які підрядником були понесені у зв'язку із такими обставинами.
    --- добавлено: 26 авг 2014 в 17:56 ---
    Да ладно. ГОСТ 7399-97 Провода и шнуры на номинальное напряжение до 450/750 В. Технические условия
     
    Останнє редагування модератором: 3 вер 2014
    Firetuf подобається це.
  5. Firetuf

    Firetuf Майстер

    Повідомлення:
    138
    Симпатії:
    94
    а почему все зациклились только на одном сечении? А напряжение не важно? Внимательно изучайте, что сказано sanykrimea,
    Вообще-то, изоляция - это первое в безопасности электропроводки.
    Шнур ШВВП и провод соединительный ПВС (не путать с проводом монтажным типа ПВ), не отвечают требованиям для стационарных электропроводок ни по какому регламентирующему документу. Об этом писано-преписано столько...., как говорят "столько баянов уже порвали (с)".

    так в этом же и суть. Если изделие выпускается в соответствии стандарту (ГОСТ), то и ТУ соответственно отвечают требованиям этого стандарта. Опять же, об этом говорил
    Когда изделие, в нашем случае кабель, не изготавливается по требованиям действующего и утвержденного стандарта, а по своим внутренним ТУ, то и ответственность лежит исключительно на производителе и потребителе. В своем ТУ, например, можно прописать кабель типа 3х1,5 - у которого 1,5 - это наименование жилы сечением 1,2 мм.кв., или прописать отклонения значения в рамках плюс/минус 30%, и т.д.
     
    sanykrimea та Руслан_77_ подобається це.

Поділитися цією сторінкою