Комбіноване освітлення кухні

Тема у розділі 'Электрика и освещение', створена користувачем Super-Mario, 8 чер 2014.

  1. Super-Mario

    Super-Mario Стажер

    Повідомлення:
    22
    Симпатії:
    4
    Вітаю, прошу поради в проектуванні освітлення кухні, хочеться зробити так що б потім не потрібно було переробляти через темряву. Вихідні данні: кухня 8м.кв., над робочою поверхнею і вікном проходить гіпсокартонна сходинка у формі літери "Г" (відступ від стіни 60 см, від плити - 20см), іншу площу стелі займатиме натяжна стеля, можливо якогось легкого кольорового відтінку. В сходинці заплановано приблизно 4 точкових світильники з направленим світлом які освітлюватимуть стіл і робочу поверхню, але ці світильники не освітлять всієї кімнати, залишається питання що і де підключити до другої кнопки вимикача що б отримати загальне освітлення приміщення. Варіанти: 1) В центрі натяжного потолка невелика люстра (виглядатиме це ,мабуть, не надто гармонічно). 2) У вертикальні поверхні гіпсової сходинки декілька точкових світильників із змінним напрямком прожектора і направити їх вверх що б світло відражалось від натяжного потолка (не знаю як там росповсюджуватиметься світло, можливо буде просто прожекторна полоска на стелі). 3) В горизонтальну поверхню гіпсової сходинки між прожекторними світильниками вмонтувати точкові світильники які виходять за межі поверхні та мають склянний плафон завдяки чому світять у різні боки.
    1.jpg
     
  2. SergiyK

    SergiyK Підмайстер

    Повідомлення:
    45
    Симпатії:
    8
    Адреса:
    Дніпро
    1. Якщо у вас над варочною поверхнею буде витяжка, то у витяжках зазвичай є зручніша підсвітка з двох ламп.
    2. Ви не написали, чи будуть навісні шафи. Вони забирають світло. Розмір шафи вглиб близько половини розміру робочої поверхні. Під шафами скоріш за все буде тінь. До того ж, чи буде комфортно стояти під направленим світлом? Є варіант встановити світлодіодну стрічку під шафу у спеціальний профіль. По-перше, вона буде світити безпосередньо на стільницю і світло ніщо не буде перекривати, по-друге, не буде світити безпосередньо у очі, бо нижній кінець шафи зазвичай нижче підборіддя.

    Загалом, усі оці точкові світильники гарна річ лише для акцентного світла. Для комфортного світла у кімнаті досі не вигадали нічого кращого за звичайну стельову лампу типу отакої.
    1088acz.jpg
     
    sov1178 та Super-Mario подобається це.
  3. Serik1

    Serik1 Підмайстер

    Повідомлення:
    50
    Симпатії:
    6
    Ну я тоже делал примерно такое освещение. Нашел довольно не дорогие светилиники, ну и ленту светодиодную, и сделал на кухне такую красоту, что сестра сейчас оттуда и выходить не хочет.
     
    Останнє редагування модератором: 27 лип 2015

Поділитися цією сторінкою