Стосовно економічності котла я погоджусь. Але це дасть холодні димові гази, і як наслідок конденсат. В підтвердження цієї теорії - посилання на відео, де димохід виконано з каналізаційної труби. Якщо переходити на такий котел - то тільки міняти існуючий димохід, і робити в новому якийсь карман для відводу конденсату. А так, з ваших фото, я роблю припущення що ширина котла ~60 см, висота 70 см. Розміри зліва направо: водяна рубашка 25 мм, простір 50 мм, рубашка 25 мм, простір 50 мм, рубашка 25 мм, простір 200 мм, рубашка 25 мм, простір 50 мм, рубашка 25 мм, простір 50 мм, рубашка 25 мм.
Дякую,мене інтерисує економний газовий котел,і цей Ахти тоже на газ,але висота котла десь під 105 см.
Так, але мені треба по тій висоті 105 --- добавлено: Oct 29, 2023 9:13 AM --- Котел хочу використовувати під газ
Як правило, такі котли прогнивають на зварці на десятий рік, або скоріше. Щоб він робив на газі, потрібно тримати в ньому температуру більше 60С по всьому об'єму, те є дим з газу. Інакше -конденсат і гниття. Робити такий котел з 6мм сталі + добротні шви - ніяка "економія" газу цього не окупить. Газовий коте повинен мати мінімальну кількість води, яка нагрівається, тоді утворення конденсату буде зведено до мінімуму.