система обігріву холодного горища

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Ruslan_!, 28 лют 2018.

1. Ruslan_!

Ruslan_! Підмайстер

Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    3
    Привіт,
    маю холодне горище в 1 поверховому будинку. площа горища 180м2, площа першого поверху 140 + 40 гараж. Горище утеплене (15 см мінвати під дахом + 20 см мінвати планую на перекритті між 1 поверхом та горищем)
    планую там мати гардеробну (є монолітні сходи), літню кімнату з диваном, можливо літній кабінет, а також є ідея використовувати приміщення як кімната для гостей.
    відповідно хочу подумати над тим яке опалення запроектувати щоб можна було взимку включити на деякий час щоб гості могли заночувати. Також на горищі планую мати бойлер непрамого нагріву щоб не займав місце на 1 поверсі

Є декілька варіантів:
    1. Купити газовий котел з запасом (33кв) і відкривати опалення на верх, коли потрібно або коли сильний мороз. Тут і котел дорогий і треба розводку робити + напевно незамерзаючу рідину.
    2. Поставити інфрачервоні стельові панелі. (але я так порахував що потрібно 4-5 3кВт панелі). це 15 кBт. в мене тільки 10 кВт , 3 фази підведено.
    3. купити піч камін буржуйку. є димохід вільний на горищі. правда там тільки висота 4 м, може бути мало для тяги. + підлога деревяна. може бути вогненебезпечно

підкажіть який з варіантів найбільш економний та реалістичний в такому випадку ?

Вкладення:

2. valiko2013

valiko2013 Новачок

Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    0
    Маю схоже питання, остаточно не вирішив. У товариша підгледів комбіновану систему: камін з чавунною топкою ( ізольованою, чи якось так )на першому поверсі, а теплові канали розведені по дрогому поверсі; і другий контур водяного опалення по 2 поверсі вмикається вручну ( не дуже зручно, потім зливати...). Незамерзайка буває "ядовитою", вбиває котел (кажуть), а найголовніше якщо прорветься і потече по хаті- моя заставить будувати нову хату (здається кращезаморочитись з системою зливання)

Поділитися цією сторінкою