Заміна оливи в Шкода-Октавія Тур. Синтетика чи напівсинтетика?

Тема у розділі 'Автоклуб', створена користувачем Михайло Маломитницький, 12 лис 2017.

1. Михайло Маломитницький

Михайло Маломитницький Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    Шановні знатоки! Третій рік експлуатую авто 2006 року. Об'єм 1,8, 4х4. Попередній власник заливав Кастрол синтетику, я продовжив цю традицію. Тепер наступає термін чергової заміни мастила і сусід (досвідчений автовласник) порекомендував заливати напівсинтетику. Мовляв, після 210 тис. км пробігу синтетика їй уже не потрібна. Як вчинити правильно, щоб зекономити кошти і не зашкодити двигуну?
    І, якщо можна, підкажіть як правильно вчинити із старим акамулятором? Куди, зазвичай, його дівають?

Odissey подобається це.
  2. WalterCV

WalterCV Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.758
    Симпатії:
    4.038
    Адреса:
    CV UA
    Вам краще мінералку лити...
    А старий акумулятор на грузики для рибалки переплавити.

3. NEMAN

NEMAN Інженер

Повідомлення:
    864
    Симпатії:
    1.027
    Адреса:
    Б Ц
    Чому на грузики?Здаєте в акумуляторний магазин,і нормальна вам скидка на новий акум..

WalterCV подобається це.
  4. WalterCV

Повідомлення:
    3.758
    Симпатії:
    4.038
    Адреса:
    CV UA
    Ну так якщо задає таке питання, то нехай плавить на грузики...

5. varmet

varmet Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.113
    Симпатії:
    1.520
    Адреса:
    .г.Первомайск Николаевская обл.
    А почему минералку???

6. eco30

eco30 Бригадир

Повідомлення:
    284
    Симпатії:
    141
    Адреса:
    провінція Києва
    А от так пану захотілося сказати.... щоб поскоріше на форумі з"явилася тема -"Ремонт двигуна Шкоди, своїми силами"
    При такому пробігу, якщо все добре з двигуном ( кільця, гбц), не "підїдає масло, можна лити синтетику, для зими краще, легше пуск.
    Я би на вашому місці взагалі відмовився від ТИПА КАСТРОЛУ. Але це мої думки.
    Лийте напівсинтетику, навіть не вздумайте промивати двигуна ПРОМИВОЧНОЮ ОЛИВОЮ.

sanyan та varmet подобається це.
  7. Михайло Маломитницький

Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    Я теж помітив, що у чоловіка проблеми.Ну, модератор йому суддя і пігулки в поміч...
    Сьогодні почув авторитетну заяву з цього приводу. "Если масло не жрет-лей синтетику и не мороч яйца!"
    Долив у мене від заміни до заміни меньше 1 л. Тому "згоден" на синтетику.
    Чому? Я замовляв Кострол у відомому інтернетмагазині.@eco30, поясніть в чому проблема?
    І тут не зрозумів. Ви допускаєте, що можна використати напівсинтетику? Але ж вже вирішено-не будемо ризикувати заради не суттєвої економії. А от з приводу промивки-я не звертав уваги роблять це вони чи ні. При синтетиці цього не роблять?

8. varmet

varmet Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.113
    Симпатії:
    1.520
    Адреса:
    .г.Первомайск Николаевская обл.
    Это вы про кого?И к чему?

Имею Мицубиши с таким же пробегом.
    Заливал синтетику и не из дешевых.Не дымила,но также литр,полтора до замены кушала.
    Мне в одном из сервисов сказали,что синтетика до 80-100 тыщ пробега.Далее все равно немного залегают кольца.И нужно заливать полусинтеку,так как она гуще.
    По своему опыту,при замене на полусинтетику,кушает 0.5 до литра.В принцыпе мелочь,а разница все равно есть.
    --- добавлено: 14 лис 2017 у 23:41 ---
    На прошлой неделе,менял аккамулятор.В магазине давали 250 грн при покупке нового,на приемке цвет-мета 350 грн.

Останнє редагування модератором: 22 лис 2017
  9. Михайло Маломитницький

Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    про того, хто пропонував мінералку лити...
    Дякую! Як все непросто...Буду думати. Ще кілька днів маю.
    У нас в селі не раз "калядували" прийомщики. Потрібно запитати, якщо така ціна питання.

10. WalterCV

Повідомлення:
    3.758
    Симпатії:
    4.038
    Адреса:
    CV UA
    Проблеми постійні у вас, і то не тільки в цій темі.
    Вам самим не смішно з себе? Гірше баби базарної. А щодо "не мороч яйца", то людина не витримала і правильно вам сказала.

Ну от де ви такі "сервіси" знаходите??? По такій логіці треба лити мінералку, вона ще "гуще"... :facepalm:

Поділитися цією сторінкою