Де придбати теракотову чи іншу термостійку плитку?

Тема у розділі 'Печи и камины', створена користувачем Михайло Маломитницький, 9 жов 2017.

1. Михайло Маломитницький

Михайло Маломитницький Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    Вчора їздили з дружиною в Епіцентр (Біла Церква) купити плитку для облицювання грубки... і були дуже розчаровані. В наявності 4-5 видів клінкера насичених темних кольорів. І все. В іншому відділі запропонували плитку із бетону (імітація цегли). Колір був прийнятний, але я не впевнений, що плитка з бетону саме те, що нам потрібно. У нас грубка опалює дві кімнати-спальню та кухню-вітальню. Тому можна розглядати два варіанти облицювання. Я дуже "запав" на теракотову плитку, але в мережі практично відсутня інформація з пропозиціями (може я не там шукав?). То ж прошу майстрів дати пораду де шукати і що придбати для нашої грубки. Тобто із досвіду свого хтось може порадити де і що купувати.
    Думаємо в четвер поїхати ще в Епіцентр на об'їздній. Знаю, що є ще Агромат, але чи варто туди їхати? Далековато. Які ще варіанти, колеги?

2. Михайло Маломитницький

Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
  3. bogdansv

bogdansv Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.847
    Симпатії:
    1.986
    Адреса:
    Черкассы
    Від БЦ до Києва не далеко, може мотніться , можливо в новій лініі є або леруа, або можливо пошукати по рекламі в Києві. Ще є сайт епіка 27.уа .
    Вам же відтінок , я так розумію, важливо, а це тільки вживу треба.

Отправлено с моего m2 через Tapatalk

Михайло Маломитницький подобається це.
  4. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Вся кераміка термостійка і вогнетривка. Бо вона виробилась в печі.
    І будь-яка керамічна плитка лусне якщо швидко мінятиме температуру, і якщо буде мати коефіцієнт термічного розширення дуже не такий, як в матеріалів під плиткою.
    Можете обирати керамічну плитку будь яку, хоч стінову, хоч підлогову, любого дизайну. А натомість більше уваги приділити методі лицювання.

Михайло Маломитницький подобається це.
  5. Михайло Маломитницький

Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    Я бачив як хлопці у племінниці облицювали звичайною стіновою плиткою грубу, але подумав, що то від невігластва (блін, вона ж до цих пір стоїть, років з десять). Як же визначити, що вона не лусне, особливо в зоні топки ризиковане місце? І що означає "більше уваги приділити методу лицювання"? Вибачте, я не кожного дня облицьовую грубки...

6. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Основа, клейовий розчин, шар його, сушка, перший пуск.
    Є десь поряд нещодавно піднята тема, там написано марку клею, і технологія.

Вогнистый Владимир подобається це.

Поділитися цією сторінкою