Сезоная консервация ТТК

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем AK74, 30 тра 2017.

1. AK74

AK74 Стажер

Повідомлення:
    15
    Симпатії:
    2
    1 ТТК остается с тепло носителем ( вода ) , иначе вы за 5-7 сезонных " просушек " попросту сгноите котел .
    2 Конвективная часть котла очищается от нагара , тоже самое делаем и с трубой дымохода .
    И самый главный шаг , ради которого я и начал тему и бо о нем мало кто знает.
    3 В котел помещаем 1.5-2 кг. не гашеной извести, на дно ( в открытой емкости ) известь следует заменять на свежую раз в 40 дней.
    4 Все люки " задраить " закрыть в трубу дымохода на выходе из ТТК вставив кляп , если имеется шабер то щель законапатить ветошью
    В топке ТТК будет сухой воздух что предотвратить короззию конвективки , ей и так достается. С каждым сезон толщена стенки металла конвективной части минус 0.1мм. при условии правильной эксплуатации.
    . Р.S. Тепла вам в сердцах.

peps08 подобається це.
  2. Vasil77

Vasil77 Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    Думаю что сухость топки котла чудесно может создать и полностью открытая дверка зольника. В котле будет сохраняться слабая тяга, она и будет просушивать котёл.
    О том что все газоходы и поверхности нагрева должны быть чистыми, поддерживаю на 100%!!!

Iven та Papp Janos подобається це.
  3. AK74

AK74 Стажер

Повідомлення:
    15
    Симпатії:
    2
    . НЕ В КОЕМ РАЗЕ, УЛИЧНАЯ t 40°+ ПРОТИВ t 20°+ ( макс.)ВОДИ В КОТЛЕ ,НА СТЕНКИ КОНВЕКТИВКИ БУДЕТ СОБИРАТЬСЯ КОНДЕНСАТ НА ОСТАВШИЕСЯ НАГАР ( идеально не реально почистить ) БУДУТ ЕГО СОБИРАТЬ И УДЕРЖИВАТЬ . ЛУЧШЕ НЕ ОТКРЫВАТЬ СОВСЕМ.

Останнє редагування: 1 чер 2017
  4. Vasil77

Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    Не из теории!!! а из практики! Движение воздуха выветривает любую росу, которая гипотетически может появиться. Конденсат садится не из влажности воздуха, а от сырых дров, ( думаю Вы при +40 на улице, Мокрыми дровами топить не будете!) А для метала также губительна и щёлочь - коей является негашонная известь! Напомню, что и зола и сажа имеют именно щелочьную! реакцию, а внеся в топку известь Вы лиш увеличите концентрацию.

pic16f887 подобається це.
  5. ЮраНовик

ЮраНовик Прораб

Повідомлення:
    662
    Симпатії:
    439
    Не соглашусь с таким выводом , у меня два стальных котла , которые я топил углем , побежали именно летом , оказалось что на теплообменнике влаги было больше нежели в отопительный период плюс сера .

6. LVV

LVV Прораб

Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    А ви порахуйте яку тягу створює ваш димохід влітку, якщо в котлі нічого не горить. Навіть взимку при розпалюванні є проблема з тягою допоки димогази розігріють димохід, а влітку тяга для 10метрового димохода може не перевищувати 1Па, тобто майже нульова.
    Подивіться таблицю для визначення точки роси. Наприклад, для повітря з температурою 30гр.С і вологістю 70% на будь-якій металевій стінці з температурою менше 23.8гр.С буде утворюватись конденсат. Тобто Ак74 все правильно сказав. А щоб зовнішнє повітря насичене вологою менше контактувало із теплообмінником, то так, треба позатикати всі отвори в котлі.
    Ніхто вапном фарбувати металеві стінки теплообмінника не збирається. Мова йде про те, що негашене вапно добре всмоктує наявну вологу і тим самим запобігає ржавінню теплообмінника.

7. pic16f887

pic16f887 Прораб

Повідомлення:
    345
    Симпатії:
    313
    Адреса:
    Київська обл
    А солідолом ще краще змазати (шутка) . Котел той що в майстерні експлуатувався з 1988р по 1993р в хаті на антрациті (5тон на сезон), по 2004р стояв як музейний експонат , а з лютого 2004р й понині експлуатеться в майстерні. Котел Київського заводу "Леніська кузня" з варочною плитою, в не сезона використовую як урну для для гоючого сміття і ціле літо варочна плита відкрита. В СО залитий б/у тосол, товщина металу на котлі 4мм. PS Років 6 тому один з моїх клієнтів побачив мого котла й запропонував за 600грн купить , я без вагань погодився. Котел в експлуатації не був, промазав трансмісійною оливою.

Останнє редагування: 2 чер 2017
  8. Vasil77

Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    Та в процсі гасіння виділяє купу газів, котрі в "затиканому" ТО котла будуть "сидіти та ждати???"
    Ваша математика 1Па Х перетин димахода Х 24год на добу Х 5 мсяців = доволі пристойний повітрообмін. А враховуючи денну та нічні перепади температури розрідження набагато більше і для мого котла = 3- 5 Па За радянськими стандартами перетин вент каналів = перетину димового каналу для побутового котла. То для вентиляції ванної кімнати ( видалення пари та повітрообміну того достатньо!) а для котла вже не хватить?
    --- добавлено: Jun 2, 2017 5:06 AM ---
    Ваш котел стоїть у приміщенні. При не працюючому опаленні температура теплоносія = температурі повіря в приміщенні +- 2 С то ж де має взятись така різниця температур?
    --- добавлено: Jun 2, 2017 5:15 AM ---
    @ЮраНовик, Саме тому, що користувачі закривають всі дверцята в котлах і виникає застій повітря з утворенням роси та конденсату. А зачиняють, бо буває ( у сиру погоду чи вітряну) виникає зворотня тяга, вона приносить сморід у приміщення, тому я і радив час від часу "просушувати" котла та димохід, спалюючи невелику кількість ... (можливо побутового сміття).
    Післямова: Кожен Іван має свій план, і думає що він кращий ніж у Миколи!

Останнє редагування модератором: 10 чер 2017
  9. AK74

AK74 Стажер

Повідомлення:
    15
    Симпатії:
    2
    .
    я не теоретик я практик , эта инструкция для консервации котлов только там объемы другие 20-15 кг извести
    привет от обители зла ,, КИЕВЕНЕРГО ''

10. LVV

LVV Прораб

Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Щось новеньке. Можете детальніше розказати, буду дуже вдячний? Мабуть я чогось в школі не довчив.

Поділитися цією сторінкою