Мініреконструкція меганезручного будинку

Тема у розділі 'Проекты домов и коттеджей', створена користувачем Й.Швейк, 2 лют 2023.

  1. Й.Швейк

    Й.Швейк Стажер

    Повідомлення:
    17
    Симпатії:
    4
    Доброго дня. Ци жива ще ця гілка? останнє повідомлення за лютий 2022. Хотів звернутися за підказками як придати адекватний вид будинку 6 м на 25 м (!!) який піддавався чисельним переробкам які напевно тільки погіршили ситуацію. Якщо є зацікавленість можу додати схему будинку й опис будинку. Дякую
     
    Энки подобається це.
  2. Микола2008

    Микола2008 Прораб

    Повідомлення:
    264
    Симпатії:
    474
    Адреса:
    Луцьк
    Доброго ранку!
    Звичайно, додайте опис будинку.
     
  3. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Що ви хочете від будинку? Він достатньо натерпівся і має адекватний до ситуації вид..
     
  4. Й.Швейк

    Й.Швейк Стажер

    Повідомлення:
    17
    Симпатії:
    4
    незрозумів що саме маєте на увазі?
    --- добавлено: Feb 5, 2023 7:01 AM ---
    Колись це був будинок з трьох секцій : основний будинок 6 м на 15 м з вузькою 1 м терасою вздовж південної стіни (включав 3 кімнати + кладовку), далі менший (кімната+коридор+ванна) і ззаді третя частина (кухня+столова+кладовка).

    В результаті численних переробок своїми руками (батя + я вчорашній студент) в перші роки: cпочатку тераса стала коридором 6 з розширенням 7, що дозволило зимою не виходити на двір дістаючись ванни. Потім навіс перетворився в коридор 8, що дозволило йти в кухню без виходу надвір. Але в це призвело і до жахливих мінусів: вікна кімнат 2,3,4 немають доступу назовні, суцільні коридори з південного боку, забагато стін, зовнішній вигляд збоку нагадує склад або виробничу будівлю

    Рівень доходу зріс тільки останнім часом, коли вже більшість помилок були зроблені. Тому заміна даху на металочерепицю і утеплення фасаду відбулося вже на існуючій конструкції.

    Зараз прийшов до думки що навіть після перемоги попереду багато років кризи, невизначеності і потрясінь, тому вирішили тільки підкорегувати існуючий будинок для себе, а діти вже будуть будувати своє щастя в іншому місці. Починати будуватись з нуля в 40 років в умовах війни нема жодного бажання.

    Єдина ідея що приходить в голову це знову перетворити коридор 8 в терасу, тоді з неї буде вхід вліво у кухню, а вправо в осн. будинок. Плюс кімната 4 відновить доступ до свіжого повітря. А щоб зимою не бігти через терасу за чаєм то зробити ще чистову кухню в коридорі 9+7 ? Або інший варіант. прибравши цей же коридор, одночасно поміняти призначення кімнати 4 і столової 13.Більше нічого в голову не приходить.
    План нажаль почи що лиш в такому, схематичному вигляді
    --- добавлено: Feb 5, 2023 7:06 AM ---
    Додам що склад сімії 6 чоловік: ми з дружиною, двоє дітей (14р + 8р) та батьки пенсіонери (по 68р)
    Що стосується фундаменту, стін, то будинок немає жодних ознак просідання, тріщин і т.д., при тому що перші 60 років свого життя провів без армопоясу, відмостки, водостоків і т.д. Тому років 40 ще протяне легко))

    Фундамент з підігнаних гранітних каменів/блоків, висота над землею 50 см, несучі стіни саманні блоки 40см, перекриття дубові балки 15см х 15см, армопояс, новий дах з металочерепиці. Вінка та вх.двері пластикові, двухкамерний склопакет, утеплення 100мм пінопласт (окрім нових зовн.стін в коридорах 7 і 8

    Насамперед цікавить друга половина будинку (де ванна/кухня). З основною вже нічого не поробиш, зроблені і внутрішні ремонти, плюс при потребі через кімнату два можна буде зробити вхід на мансадру і там дві невеликі спальні. Це якщо хтось з дітей в дорослому віці помилково вирішить пожити вдома))
     

    Вкладення:

    Останнє редагування модератором: 13 лют 2023
  5. Микола2008

    Микола2008 Прораб

    Повідомлення:
    264
    Симпатії:
    474
    Адреса:
    Луцьк
    Якщо Західну сторону будинку чіпати не можна, то перше що можна зробити (на мою думку), прибрати перегородку між кухнею і столовою (13 і 14). А кладовку (12) розширити до 4,8 м. і розділити її порівну по 2,4м шириною. Потрібно буде валити всі перегородки і ставити ще одні двері. Але тоді отримаєте дві функціональних кладових розміром 1,3 на 2,4 м. Двері встановлені по середині дають можливіть з двох сторін (шириною 1,3м) встановити стелажі або шафи-купе. Кухня-столова тоді буде розміром 3,2 на 4,8м, що достатньо для 6 чоловік. Пунктирна лінія, як я розумію, це якась шторка чи розсувна дверка?
     
  6. Й.Швейк

    Й.Швейк Стажер

    Повідомлення:
    17
    Симпатії:
    4
    Пунктирна лінія це колишні межі кухні/столової коли коридор 8 був терасою і кухня мала окремий вхід тільки з двору
    --- добавлено: Feb 6, 2023 7:04 PM ---
    Але залишиться не вирішеним питання південного фасаду (а-ля склад) + заблокована кімната 4, яка без вікна неє повноцінною
     
    Останнє редагування модератором: 14 лют 2023
  7. Микола2008

    Микола2008 Прораб

    Повідомлення:
    264
    Симпатії:
    474
    Адреса:
    Луцьк
    Найгіршою з житлових кімнат є кімната №2 (там багато дверей і меленьке вікно, яке виходить в коридор), але це ми не чіпаємо.
    Те що я запропонував з кухнею, не впливає на кімнату №4.
    Якщо ви хочите зробити в кімнаті №4 зовнішнє вікно, то зробіть нову кімнату з кухні, столової і кладовки (12+13+14), поставте вхідні двері в кімнату з коридору 8. Тоді кухню зробити з кімнати №4, а прихожу 9 розділити і зробити там кладову (навпроти входу в нову кімнату).
    Якось так. Виходячи з реалій, важко щось хороше запропонувати.
     
    Останнє редагування модератором: 15 лют 2023
  8. Й.Швейк

    Й.Швейк Стажер

    Повідомлення:
    17
    Симпатії:
    4
    кімната 2, фактично і не кімната вже, а квадратний холл з диваном. в перспективі може статимісцем для сходів на мансарду

    а варіант поміняти місцями кімнату 4 і столову розглядався. але я хотів і прибрати стіну коридору 8 (перетворивши його на терасу) - щоб південний фасад не виглядав як берлінська стіна))
     

Поділитися цією сторінкою