Старое перекрытие подвала под домом

Тема у розділі 'Стены, фасады и перекрытия', створена користувачем grafwinter, 13 лис 2020.

  1. Владмир

    Владмир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.573
    Симпатії:
    7.923
    Адреса:
    Харьков
    Не просто земли, а песка с трамбовкой и поливом послоным, проще и дешевле сделать перекрытие.
    Просба модераторам закрыть тему.
     
  2. grafwinter

    grafwinter Підмайстер

    Повідомлення:
    51
    Симпатії:
    5
    Адреса:
    Кам'янське, Дніпропетровська область
    Прошу модераторов пока не закрывать тему. Есть еще вопросы для обсуждения.
    Я понимаю, что засыпание погреба мероприятие не из простых, но если обратить внимание на чертеж, который я приложил вчера, возникает ряд вопросов:
    1. как сделать перекрытие не из доски?
    2. что делать с входом с улицы? Ведь он теперь должен быть из кладовки и его наличие существенно затрудняет выполнение фундамента пристройки.
    3. Если будет пол из доски наверное логично было бы оставить этот вход для инспектирования состояния теплоизоляции. Или это лишнее?
    --- добавлено: 19 січ 2021 у 11:21 ---
    У меня есть полноценный подвал рядом. Этот бы я и оставил. Только портит он своим входом всю кладовку будущую и затрудняет возведение фундамента пристройки. Да и подвалом о его назвать сложно. Там со всей площади половина с не выбранным грунтом. Такой себе тех.приямок. Прошу помочь в решении этой проблемы.
    Засыпать ведь можно и глиной? у меня в этом году планируется обустройство септика. Глины будет предостаточно. Если нужен песок - то будет песок.
    --- добавлено: 19 січ 2021 у 11:22 ---
    Я уже и сам начал жалеть что затеял эту "гениальную"стройку. Одни вопросы, а ответов нет((((((((
     
    Останнє редагування модератором: 27 січ 2021
  3. pas

    pas Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    2.412
    Адреса:
    Polissya 50° 35' 16,08" N, 27° 35' 52,64" E
    У вас талан, з усіх запропонованих варіантів вибрати найгірший, або ще краще- жодного, щей придумати свій "чьоткій" варіант. Я знаю, що вивідчуваєте. Я то вже переживав. Ви зрозуміли, що короткої дороги до успіху не буде, а буде довга винажлива дистанці з кількома невідомими, за фінанси я вже мовчу. Ви поводитесь як реальний зевиборець ( не хочу нікого образити). Не буває все з нічого. Фото просиш-недопросишся, а не мінало б і відео зняти. Чи ви думає, що в мене чи інших форумчан немає проблем і я маю час здогадатися з вашого "креслення" що, де і як.
    Короче, згадуйте, що ви чоловік, менш експресіїї, більше холодного розрахунку і гей за планування і навчання.
    P.S. В мене є ще така підозра, що у вас проблеми з інструментом!?
     
  4. grafwinter

    grafwinter Підмайстер

    Повідомлення:
    51
    Симпатії:
    5
    Адреса:
    Кам'янське, Дніпропетровська область
    Я не казав, що шукаю короткого шляху. Просто коли робиш все сам - це вдвічі складно. Бо я вже минулого року найняв спеців, щоб дах зробити і стіну вигнати. Ледь гріх на душу не взяв. Хотілося вбити. Тепер доведеться власноруч виправляти всі недоліки.
    Фото-відео без проблем надам, просто чесно кажучи перший раз чую що ви просите фото. Звісно ж, що з одного креслення нічого не зрозуміти. Прошу вибачити.
    До планування та навчання я завжди готовий! Просто якесь суцільне невезіння з цим будинком. Кому розповісти, ніхто не повірить. Але то все лірика.
    За блазня я не голосував (нікого не хочу образити)
    П.С. З інструментом все гаразд). Більшість необхідного є) А чого немає, те знайду)
    Тож спочатку з мене фото-відео)
    --- добавлено: 19 січ 2021 у 15:13 ---
    Ось посилання на фото на гугл-диску, бо сюди не пролазить - https://drive.google.com/drive/folders/1K40vK_c_0Kx5HtJIoS5vmairvnGZUpBQ?usp=sharing
    На фото коментарями позначив ті місця, що позначені на кресленні цифрами.
    За інформативність фото прошу одразу вибачення заздалегідь. Фотографував не зараз. Якщо треба якісь конкретны ракурси, дайте знати.
    Відео зроблю пізніше, коли поїду туди.
     
    Останнє редагування модератором: 27 січ 2021
  5. buddybuild

    buddybuild Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.307
    Симпатії:
    6.176
    Адреса:
    Черкассы
    @grafwinter, ну де саме Ваше планування = бачення кінцевого результату?
    Ваше бачення майбутньогов кресленнях\малюнках а) план першого поверху, б) план підвалу?
    існуючий план уже є в першому дописі. то дайте цьому розвиток.
    а Ви вже скачите по деталях та хватаєтесь за лопату.
    --- добавлено: 22 січ 2021 у 11:04 ---
    2,2х4,1х2,6= 23,5 м3 засипки = нахн з пляжу
     
    Останнє редагування модератором: 30 січ 2021
  6. grafwinter

    grafwinter Підмайстер

    Повідомлення:
    51
    Симпатії:
    5
    Адреса:
    Кам'янське, Дніпропетровська область
    Вибачаюся, що може не все зрозуміло описав, але я намагався. Все про що ви питаєте, є в темі.
    А що ви маєте на увазі, коли кажете дайте розвиток?
    У мене є 2 підвали.
    ОДИН великий та капітальний (4.1х2,6х2,2), який я залишу. Над ним шлакобетонне перекриття і підлога дерев'яна по балках. Над цим підвалом планується санвузол (ванна чи душкабіна (дружина хотіла без них, щоб вода лилася одразу на підлогу з кахелю у трап, але це складне рішення, як на мене, враховуючи підвал під низом), унітаз, умивальник, пралка) бажано з теплою підлогою. Та коридор. Вхід у погреб буде з коридору.
    ДРУГИЙ (яким можна пожертвувати (3,6*2,7*2,2) такий собі підвал з входом з вулиці. Він на половину не докопаний, тому приблизний об'єм засипки складе 10-12 кубів. Земля вибрана з нього частково (десь трохи менше половини). Залишок землі не засипний. Над цим підвалом буде кухня. Підлога наразі теж дерев'яні дошки по балках. З одного боку балки вставлені у гнізда вирубані у фундаменті, а з іншого - опираються на рельс, який в свою чергу вставлений у гнізда в фундаменті. Чому думав вже його засипати, тому що до існуючого будинку буде пристройка (котельна, коридор та кладова). І тоді вхід до цього підвалу треба облаштовувати з кладовки. Погодьтеся, що це дуже не зручно. Комунікацій у цьому підвалі не планувалося. Хіба що воду до кухні підвести та каналізацію. Підлогу треба утеплювати - 100%. Для цього або утеплювач по дер.балкам, або засипати-затрамбувати та залити бетон. І зробити теплу підлогу.
    Якось так. Такий собі каламбур. Вибачаюся. Треба зняти відео, але зараз не маю можливості, бо після операції.
    --- добавлено: Jan 28, 2021 9:04 AM ---
    Дякую, що не пройшли повз моєї теми. Мені важливі усі поради.
     
    Останнє редагування модератором: 5 лют 2021
  7. buddybuild

    buddybuild Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.307
    Симпатії:
    6.176
    Адреса:
    Черкассы
    одужуйте.
    а поки одужуєте берете олівець, бтішний план та малюєте - прибудову, розстановку меблів, унітазів, прасок і клітку для кролика.... приміщення вони будуються для потреб. у Вас слова та описи, а треба креслення з розмірами бо вони наглядні. це є проектування.
    теплу підлогу "впишемо" (а яку саме - електро чи трубну?) розміри шо по прольоту шо по вишині дозволяють виходячи з Вашого опису.
    в будівництві майже все можливе. допомагають праця та гроші
     
    grafwinter та pas подобається це.
  8. grafwinter

    grafwinter Підмайстер

    Повідомлення:
    51
    Симпатії:
    5
    Адреса:
    Кам'янське, Дніпропетровська область
    Відійшовши трішечки від операції та лікарень, нарешті вирішив спробувати написати все зрозуміло. Я сподіваюся, що у мене вийде. Писака з мене той ще) Заздалегідь перепрошую)

    І так... Спочатку про план прибудови і будинку, розташування меблів (з цим трохи проблема) унітазу, ванни, пралки. Малювати від руки не дуже вмію, тож зробив це у редакторі Arcon.

    По підвалу не знаю як правильно його зробити було, то ж зробив як міг.
    Помаранчевим позначив стіни підвалу які мають заглиблення в землю на всю висоту. Коричневим - позначені стіни, які мають заглиблення в землю десь на 600-700мм. Також в цьому підвалі, що позначено 2.1 та 2.2 зазначив теперішній вхід з вулиці, який опиниться в коморі, якщо я залишу цей підвал. Стіна яку я розташував між 2.1 та 2.2 це умовна межа між ділянкою з вибраним грунтом і ділянкою з невибраним (рідним) грунтом. Додаю ще реальне фото підвалу з цими ж позначками, щоб було зрозуміло. Над цим підвалом облаштована дерев'яна підлога майбутньої кухні на лагах. Які з одного боку вставлені в гнізда в фундаменті, а з іншого опираються на рельсу. Хотілося по можливості зробити теплу підлогу (водяну) Але через певні проблеми з засипкою підвалу, це пункт піл великим питанням.

    Підвал позначений цифрою 1 - це повноцінний підвал, який має вхід з будинку через перекриття. Перекриття цього підвалу зроблене з шлакобетону. Його товщина 150-170мм. У якості балок перекриття використані рельси Р-38 з шагом 800-1000мм. Між рельсами на 100% не знаю що використано, але трапляються і кутники і катанка. Над цим перекриттям облаштована дерев'яна підлога по балках. Висота полу над перекриттям приблизно 300 мм. Через те що над цим підвалом планується ванна та коридор, хотілося б облаштувати тут теплу підлогу, бажано водяну, бо опалення буде газом від настінного турбованого котла.

    Прибудова буде використана в якості комори та коридору. Через різні глибини закладання фундаменту (2 підвали) не знаю, як правильно виконати її фундамент. На яку глибину, який контур фундаменту тощо.
     

    Вкладення:

  9. dima_tur

    dima_tur Стажер

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    2
    дякую
     
  10. grafwinter

    grafwinter Підмайстер

    Повідомлення:
    51
    Симпатії:
    5
    Адреса:
    Кам'янське, Дніпропетровська область
    За що саме дякуєте?)
     

Поділитися цією сторінкою